Witcher 3 Next gen düzeldi mi?

Oyunu RX 6700 XT ve R5 5600 ile D11'de 1440p Ultra (Hairworks yok) ayarlarda bitirdim. FPS 70-90 civarlarında geziyordu sürekli, 30 saat boyunca sadece bir defa 60 FPS'in altına (56) düştüğünü gördüm. Takılmalar ilk denediğimde baya fazlaydı ancak birkaç defa gir çık yaptıktan sonra neredeyse hiç olmamaya başladı ama yine de Skellige civarında birkaç defa takılma yaşadım. D12'de 1080p 60-80 civarlarında dolaşıyordu FPS ama bazen 50lere doğru indiği oluyordu, D11'e nazaran neredeyse hiç drop yemiyordum.

Oyunu çıktığı günden beri 3300X & 6600 XT ve 5600 & 4060 Ti kombinasyonları denedim bir acayip. Native de oynasan, DLSS hatta frame gen bile açsan akıcılık hak getire resmen saniyelik yavaşlıyor. Aylar önce YouTube videolarında izlediğimde 13900k & 4090 kullanan adamların bile minimum FPS'leri dibe vuruyordu.

Var mı bu oyunu yüksek karelerde akıcı ve düşüş olmadan oynayabilen? Ya da bildiğimiz bir yama ne bileyim harici mod, ayar?
Çok iyi hocam en son DLSS açtığımda FPS'in düştüğünü görünce kapattım ve düzeltme yapılana kadar girmeme kararlı aldım :D. DX12 çok değişik bir şey yama ile filan bilmiyorum düzeltilmesi lazım. Mesela Ultra ayarlarda 60 civarı alıyorum (ki almam gerekenden daha az). RTX açıyorum 65-70 FPS. Böyle ciddi ciddi bir ki saat nedendir değildir baktım olmuyor DX11 geçtim. Hoş onda da sıkıntılar var anlık drop tarzında ama DX12 yerine tercih ediyorum tabi ki :D. Özellikle son bir yama gelmişti ondan sonra olmuştu bu problemler bende. Umuyorum ki yakın zamanda düzeltilir ya ben oynamak istiyorum.

i3 12100F RX6600 yüksek ayarlar, DX11 sabit 90 FPS bitirdim.
Daha önce bitirdiğim için 2. oynayışımda Next gen sürümüyle bitirmek istedim.
Ancak şu an oynasam eski versiyonu oynarım, oyunun grafikleri zaten iyi.
İçerik olarak da iyi diyebileceğim sadece 1 görev ekliyor.

i3 12100F RX6600 yüksek ayarlar, DX11 sabit 90 FPS bitirdim.
Daha önce bitirdiğim için 2. oynayışımda Next gen sürümüyle bitirmek istedim.
Ancak şu an oynasam eski versiyonu oynarım, oyunun grafikleri zaten iyi.
İçerik olarak da iyi diyebileceğim sadece 1 görev ekliyor.

İlk versiyonunda ben de Novigrad'da ufak tefek kayıplar dışında bir sorun yaşamamıştım. Next-Gen olana eski save üzerinden geri döndüm bismillah adım attığımız gibi saçmalamaya başladı oyun GTA IV gibi.

Cyberpunk 2077 sırf deneme amaçlı FPS'i gökyüzüne çıkardım tık demedi, Witcher 3'ün motoru ise yüksek karelere alerjik sanırım. Yıllar önce 1500X ve 1050 Ti ile bile rahatça oynamıştım 60 FPS'de.

Ben de merak ettim sonuçları. Bazıları NVIDIA yeni seri kartlarında sorunları olduğunu söylüyordu forumlarda. Doğruluk payı ne kadardır bilmiyorum.

6600 XT ile de aynısı oluyordu onun dışında tüm oyunlar akıyor. Yani Cyberpunk 2077 150 FPS oynuyorum tık demiyor ama Witcher 3 Next-Gen bir acayip, eski motorlu oyunlarda stabilite yakalamak zor.

GTX 1050 i5-8300H DX11 modunda high ayarlarda 60 FPS oynuyorum ben, optimizasyon o kadar saçma yani.

Şehir içlerinde FPS çok düşüyor ama hâlâ.

O setup ile nasıl highda 60 aldınız hocam sırrınız nedir bende en düşükte 40 üstüne çıkmıyor imkansız gibi bir şey 60 almak. GTX 1050 i5 4570 var bende FSR açıkken 45 falan oluyor Next gende.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı