Witcher 3 oynarken 5800x3D 90 derece oluyor

thelonelyisland

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Ekran kartı
Asus Rog Strix 3090
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800x3D
The Witcher 3 oyununu açtığımda işlemcim çok fazla ısınıyor. İşlemcim 5800x3D ve Arctic Freezer II 360 ile soğutuyorum. Oyunu 2 saat kadar oynadıktan sonra MSI Center üzerinden sıcaklığa baktığımda işlemci 90 derece görünüyor (aşağıya görselini ekledim). Ama oyunu kapattığım anda 10-15 saniye içinde sıcaklıklar 50 derecelere iniyor (bunun da görseli aşağıda). Bu kadar kısa sürede soğuması normal midir? MSI Center hatalı mı bilgi veriyor acaba diye de emin olamadım. Daha isabetli sıcaklık değerleri ölçen bir programla mı test etmeliyim?
Not: Ekran kartım 47 derecelerde geziyor onda sorun yaşamıyorum.
Oyunu hemen kapattıktan sonraki değerler;
(CPU soket sıcaklığını mı baz almalıyım yoksa?)

Sıcaklık.JPG

10-15 saniye sonraki değerler;

2.JPG

Hızlı soğuması normal. İşlemci materyali en iletken maddelerden yapılıyor. Minicik işlemci sağlam bir soğutucunuz da var hızlı soğuması normal. Ancak 90 derece biraz fazla.
Alınabilecek en üst seviye soğutuculardan birisini aldım termal macun mu yenilemek gerekir acaba? Başka programla da denemek istiyorum bir program öneriniz olur mu sıcaklıkları test etmek için?

Alınabilecek en üst seviye soğutuculardan birisini aldım termal macun mu yenilemek gerekir acaba? Başka programla da denemek istiyorum bir program öneriniz olur mu sıcaklıkları test etmek için?
Afterburner ile deneyin. Sıvı soğutmanızı ne zaman aldınız? Termal macunu ne zaman değiştirdiniz? İlk aldığınızda da bu sıcaklıklarda mı çalışıyordu?

Afterburner ile deneyin. Sıvı soğutmanızı ne zaman aldınız? Termal macunu ne zaman değiştirdiniz? İlk aldığınızda da bu sıcaklıklarda mı çalışıyordu?
2022 Ekim ayında toplamıştım kasayı termal macunu da o zaman uygulamıştım. Aslında şimdiye kadar sıcaklıklara bakma ihtiyacı pek duymadım. Çünkü hiçbir oyunda bu kadar ısınmamıştı. Witcher 3 oynarken odada dahi oturulmayacak kadar kasadan sıcak hava üflediğinden dolayı şüphelenip bakma ihtiyacı duydum ve bu sıcaklıkları gördüm. Yoksa zaten şimdiye kadar oynadığım oyunlarda elimi kasaya götürüp manuel şekilde sıcaklık kontrolü yapıyordum ve sorun yaşamadım hiç. Optimizasyon sıkıntısı da olabilir Witcher 3'te. Afterburner'ı da deneyeceğim bu arada teşekkürler öneri için.

Bu arada şimdi hatırladım RDR 2 için değerlere bakmıştım kasayı ilk topladığım zamanlarda, 80 derece civarındaydı işlemci sıcaklığı ultra grafiklerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı