Witcher evrenine 3. oyunla başlanır mı?

axioo

Decapat
Daha fazla  
Selamlar kafam çok karışmış durumda. Birkaç gün önce Witcher 3 oyununa başladım ve oyunu 10 saat civarı oynadım ve evrene bayıldım fakat bir şey fark ettim. Oyunda sürekli geçmişteki olaylardan bahsediliyordu. Haliyle bir rol yapma oyunu olduğu için, Gerald'ın bir geçmişi olduğu karakterlere vereceğim cevaplarda zorlandım ve böyle bir oyunun potansiyelini öldürmek istemiyorum. İlk ve 2. oyunun hikayesini izledim fakat bazı insanlar bu bir rol yapma oyunu olduğu için karakterle bağ kuramazsın diyor ve gerçektende hikayede Ciri'ya da Triss gibi karakterlerden bahsedilmiyor. Hatta Witcher 2 save dosyası üzerinden Witcher 3'e başlayabiliyormuşuz galiba. Hatta kitapları okumadan oyunlara başlamayın diyen bile oldu ve kitaplar toplamda 3500 sayfaymış. Ne yapmam gerekiyor gerçekten bilmiyorum ve böyle bir evrenin ve karakterlerin potansiyelini öldürmek istemiyorum. 3. oyunu bitirmeden ilk oyunları bitireyim dedim fakat onlar da 25-30 saat civarı bir oynanışa sahipmiş, ve o kadar zamanım olduğunu sanmıyorum ve ilk oyunlara sahip değilim zaten. Ne yapmam gerekiyor gerçekten bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Witcher 3'ten başlamıştım.
Zaten oyundaki her şeyi yapacağım dersen 200 saat üzeri deneyim sunuyor.
Bu geçen süre içinde Geralt ile de diğer karakterlerle de bağ kurabiliyorsun.
Diğer oyunları oynamasan bile sana hangi karakteri nasıl tanıtması gerektiğini anlatıyor zaten.
3.oyunu bitirdikten sonra New GAME+ yapmanı tavsiye ederim ayrıca.
Sonra diğer 2 oyunun hikayesini de oturtuyorsun bir şekilde oynamasan bile farklı kaynaklardan.

Konuda dediğiniz gibi önceki oyunları oynayacak vaktiniz (ve oyunların kendisi) yoksa yapabileceğiniz bi' şey de yok ki zaten? İlla istiyorsanız 1 ve 2'nin hikaye anlatımlarını farklı kaynaklardan izlemeyi/okumayı deneyebilirsiniz, onun dışında çok takılmadan oynamaya çalışın ki az bi' oyun zevkiniz de baltalanmasın.

Kitap(lar) mevzusunda oyunlar için illa kitapları okumuş olmanıza gerek yok, ama okursanız öncesinde evren ve karakterler açısından bi' temeliniz olur. Ama bu temeli oyunlar açısından 1 ve/veya 2'yi oynayarak da çoğunlukla halledebilirsiniz.
Oyun üçlemesini anlamak için öncesinde kitapları okumuş veya diziyi izlemiş olmanıza gerek yok. Kitapları okursanız seri açısından bi' temeliniz, evren ve karakterler açısından bi' aşinalığınız olur tabii ama günün sonunda bence zorunlu değil.
Oyunları oynadıktan sonra ilginizi çekerse kitapları da okuyabilirsiniz ama hikayeyi anlamak - eğlenmek için öncesinde kitaplardan bi' temeliniz olmasına gerek yok. Günün sonunda üçleme bi' seriyi anlamak için yarım düzine kitaplık başka bi' seriyi okumak zorunda değilsiniz (kitaplarla problemim yok, yanlış anlaşılmasın).

Kitaplar oyunlar için temel olarak kullanmış, belli başlı önemli karakterleri, genel olarak dünyasını ve evrenini, atmosferi kaynak alıp kendi hikayelerini yazmışlar. Oyunların hikayeleri kendi içlerinde bağlantılı, önceki oyunları oynamış veya hikaye özeti izlemiş olmaktan fazlasına pek ihtiyacınız yok.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı