Witcher Fan Game Çalışması

Ben hiç oyun yapmadım. O yüzden işin teknik tarafıyla alakalı yorum yapamam. Sadece hikayesi hakkında konuşabilirim. Fakat tek kişi yapacağın için çok büyük çaplı bir iş yapmanı önermem. Yani oyun bir hikaye barındırmamalı ki iş yükün artmasın. Daha basit olmalı ve arena mantığı olabilir. Witcher 2'de böyle bir mod vardı zaten. Geralt'ı yöneterek oyundaki yaratıklar ile savaşıyorduk.
Hocam teşekkür ederim zaman ayırıp yorum yaptığınız için. Oyun çok büyük çaplı olmayacak zaten. Öyle bir oyuna kalkışacak ne zamanım var ne bütçem. Oyunun 1 hafta içerisinde demosunu geliştirip tekrar sizlerin beğenisine sunmayı planlıyorum. İlk etapta oyun bitene kadar itch.io ve gamemonetize gibi sitelerde bulunacak. Devamında oyun bir kitleye sahip olursa oyun adına bir website açmayı planladım. Dediğim son raddeye kadar gelirsek oyuna sürekli yeni bölümler eklemeyi planlıyorum ayrıca gwent gibi bir kart oyununu da sitemize eklemeyi düşünüyorum. Hadi hayırlısı diyelim artık. Bir aksilik çıkmazsa bir kaç hafta içinde demo için açtığım konuyu görürsünüz diye düşünüyorum.

Allah kolaylık versin hocam. Aklıma gelen tek şey gamepad desteği olursa şahane olur.
Tabii ki hocam böyle bir isteğiniz varsa eklerim oyuna.

Hocam teşekkür ederim zaman ayırıp yorum yaptığınız için. Oyun çok büyük çaplı olmayacak zaten. Öyle bir oyuna kalkışacak ne zamanım var ne bütçem. Oyunun 1 hafta içerisinde demosunu geliştirip tekrar sizlerin beğenisine sunmayı planlıyorum. İlk etapta oyun bitene kadar itch.io ve gamemonetize gibi sitelerde bulunacak. Devamında oyun bir kitleye sahip olursa oyun adına bir website açmayı planladım. Dediğim son raddeye kadar gelirsek oyuna sürekli yeni bölümler eklemeyi planlıyorum ayrıca gwent gibi bir kart oyununu da sitemize eklemeyi düşünüyorum. Hadi hayırlısı diyelim artık. Bir aksilik çıkmazsa bir kaç hafta içinde demo için açtığım konuyu görürsünüz diye düşünüyorum.

Tabii ki hocam böyle bir isteğiniz varsa eklerim oyuna.

Bu tarz ileriye dönük düşüncelerin varsa bence witcher adını kullanma. Farklı isimler bul sadece witcher konseptini kullan. Çünkü başarılı olursa sonradan pişman olabilirsin. Sonuçta kolay bir iş değil ve para kazanma ihtimalinin kapısını açık bırak derim ben.

Bu tarz ileriye dönük düşüncelerin varsa bence witcher adını kullanma. Farklı isimler bul sadece witcher konseptini kullan. Çünkü başarılı olursa sonradan pişman olabilirsin. Sonuçta kolay bir iş değil ve para kazanma ihtimalinin kapısını açık bırak derim ben.
Bu konuda hak veriyorum hocam ama başlangıçta Witcher ismi ile kitlemi toplamam daha kolay olur gibi gözüküyor. Tam sürüm bittiği anda zaten sıfır bir oyunmuş gibi isimi vs. değiştirip Witcher damgasından kurtulmayı planlıyorum.

Bu konuda hak veriyorum hocam ama başlangıçta Witcher ismi ile kitlemi toplamam daha kolay olur gibi gözüküyor. Tam sürüm bittiği anda zaten sıfır bir oyunmuş gibi isimi vs. değiştirip Witcher damgasından kurtulmayı planlıyorum.

Fakat bunun bazı dezavantajları da olacaktır. Çünkü Witcher markasını kullanacağın için insanların beklentileri de yükselebilir.

Fakat bunun bazı dezavantajları da olacaktır. Çünkü Witcher markasını kullanacağın için insanların beklentileri de yükselebilir.
Yükselebilir evet ama bunları baştan belirtmeyi düşünüyorum zaten. Bir fan game'den en fazla ne bekleyebilirler ki? Altı üstü bir fan game zaten adı üstünde.

Konuyu takip edelim o zaman. Bir Witcher fanı olarak oyununuzu merakla bekliyorum. Umarım en kısa zamanda demosunu paylaşırsınız.

Konuyu takip edelim o zaman. Bir Witcher fanı olarak oyununuzu merakla bekliyorum. Umarım en kısa zamanda demosunu paylaşırsınız.
Teşekkürler hocam. 🥰

Bu arada belirtmemişim. Oyunun multiplayer tarafı da olacak. Gwent benzeri bir kart oyununu multiplayer'e uyarlayacağım.Asıl o kısımdan ümitliyim. Singleplayer'da ilerledikçe de destemizi genişletmek için minik ödüller kazanacağız. (Örnek: Zor bir boss savaşından çıktıktan sonra Geralt bizi görünce gururlandığını ve küçük bir hediye olarak favori gwent kartını bize hediye edeceğini söyleyecek. Ender bir kart kazanacağız gibi)

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam. 🥰

Bu arada belirtmemişim. Oyunun multiplayer tarafı da olacak. Gwent benzeri bir kart oyununu multiplayer'e uyarlayacağım. Asıl o kısımdan ümitliyim. Singleplayer'da ilerledikçe de destemizi genişletmek için minik ödüller kazanacağız. (örnek: Zor bir boss savaşından çıktıktan sonra Geralt bizi görünce gururlandığını ve küçük bir hediye olarak favori Gwent kartını bize hediye edeceğini söyleyecek. Ender bir kart kazanacağız gibi)

Witcher 3 Gwent gibi mi yoksa Gwent Witcher Card Game gibi mi?

Witcher 3 Gwent gibi mi yoksa Gwent Witcher Card Game gibi mi?

Gwent oynayacaksan gidip ekstra oyun almana hiç gerek yok. Witcher 3'e sahipsen zaten onda da oynarsın aynı şeyi. Keza Witcher 3'te Gwent oynamanın en azından bir mantığı var. Sadece Gwent üzerine kurulu bir oyun çok boş bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı