Witcher serisine 3. oyundan başlanır mı?

Ihspnn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: 16GB
SSD: ADATA Legend 850 1TB
Anakart: ASUS PRIME A520M-K
Seriyi sevebileceğimden emin değilim bu yüzden direkt en sevilen oyundan başlamak istiyorum. Büyük bir eksiklik hissetmeyeceğim sürece, önceki yaşanan olaylar, göndermeler, bağlantılar umurumda değil. Mesela RDR 2 ve Uncharted 4'ü önceki oyunları oynamadan rahatlıkla oynayabiliyorsunuz, halihazırda devam eden bir şeyin ortasına dalmışsınız gibi hissettirmiyor. Witcher 3'te serinin önceki oyunlarını oynamadan girebileceğimiz bir oyun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Seriyi sevebileceğimden emin değilim bu yüzden direkt en sevilen oyundan başlamak istiyorum. Büyük bir eksiklik hissetmeyeceğim sürece, önceki yaşanan olaylar, göndermeler, bağlantılar umurumda değil. Mesela RDR 2 ve Uncharted 4'ü önceki oyunları oynamadan rahatlıkla oynayabiliyorsunuz, halihazırda devam eden bir şeyin ortasına dalmışsınız gibi hissettirmiyor. Witcher 3'te serinin önceki oyunlarını oynamadan girebileceğimiz bir oyun mu?
2. oyundan başlasan daha çok seversin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunları izleyip oynayabilirsin.

Witcher serisi RDR gibi değil, hikayeyi evreni bilmen lazım. O yüzden birinci ve ikinci oyunun özetini YT'dan dinle, dinlemezsen 20-30 saat anlamaya uğraşırsın. Özetleri dinle oyuna gir oyna, yan görevleri yap kalitelidir. Full ana görev odaklı gidersen bir yerden sonra levelin yetmeyecek ve yan görevlere geçmeye başlayacaksın, eğer ana görevde yardırırsan bu sefer yan görevlerin leveli çok düşük olacağı için hoş olmaz zevk alamazsın. Kısacası ana görev ve yan görevi beraber ilerlet. Bir de diyalogları geçme oku, okumazsan bir anlamı yok zaten. Amaç hikayeyi anlamak yaşamak. Bazıları Full diyalogları atlayarak oynuyor öyle hiçbir şey anlamazsın.

İkinci oyunda gayet güzel, o şekilde başlayabilirsin. Ayrıca Witcher oyunları, Witcher kitaplarından sonrasını anlatıyor. En ince ayrıntısına kadar anlamak için kitapları da okuman lazım lakin biraz abartı tabi.
Üçüncü oyundan başlarsan oyunun en az %25-50'sine gelene kadar sıkıntı çekersin hikaye konusunda. Lakin arada bir oyunun fandom wikia sayfasına bakarak bu açığı tamamlayabilirsin.
Örneğin önemli bir karakter çıkıp geçmişten bahseder ise o karakterin kim olduğuna bakmak gibi.

Başlayabilirsin, zaten 2. oyunun hikâyesini hiç ediyorlar 3'te. Benim Witcher evreniyle tanışmam 3. oyunla oldu ve şimdi en sevdiğim fantastik evren hâline geldi. İlk iki oyunun yeniden yapılmasını bekliyorum, oynamayı denedim ama çok eskimişler.

Özetle 1. ve 2. oyunu hiç bilmeden 3. oyunu oynamakla kaybedeceğin bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ufak detayları kaçırabilirsin ama genel olarak deneyimini olumsuz etkileyecek bir durum yok. Hatta kitapları okuyarak 3. oyundaki karakterler hakkında çok daha fazla ayrıntı öğrenebilirsin.

Ben w3den başladım. Oynadım keyif aldım. Oyun Türkçe zaten. Ben eksik bir yer kaldığını düşünmüyorum. Sadece okumak ve dinlemek lazım.

Oyunun aksiyonu zaten artık eskidi. Daha eski bir oyun ile başlayıp iyice bunalma. Witcher kısa bir oyun değil. Sadece w3 100 saatte yakın takılabileceğin bir harita sunuyor. Ben 2. Ek pakette iyice bunalmaya başlamıştım. Blood and Wine’da side quest yapmadan koştur koştur bitirdim örneğin. Üstüne birde w2 arkasına w3 oynasaydım herhalde oyunun ortasında bunalıp bırakırdım.

Hikayede hiçbir eksik kalmasın istiyorsan kitapları oku- w1-w2 oyna arkasına w3 oyna.
Hikayenin ana hatları ile bilmek yeterli diyorsan w3 sadece yeterli. Arkasına istersen videolar falanda izlenebilir.

Ben oyunu bitirdim. Sonrasında evrene merakım oluştu bulabildiğim tüm kaynakları okumaya videoları izlemeye başladım. W3 dikkatli oynarsan, detaylara önem verirsen genel hatları ile hikayeye baya hakim oluyorsun.

Arkadaşlar, son iki arkadaş hariç hepiniz ilk oyunun özetini dinleyip ikinci oyundan başlamamı söylüyorsunuz, belki 2. oyunu sevmeyeceğim ama 3. oyunu seveceğim. 2. oyundan başlayıp, hoşuma gitmediğinde komple seriyi çöpe atmak istemiyorum. Ve bu diğer tüm formlarda duyduğum bir şey zaten. Rdr 2 ve Uncharted 4'den örnek verme sebebim, o oyunları öncesini bilmeden oynayabiliyor olmamızdı, herhangi bir kıyaslama yok yani. Anladığım kadarıyla pek bir açık olmuyormuş, büyük ihtimalle 3. oyundan başlarım. Yazan herkese teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı