Çözüldü Witcher serisine başlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wolf01

Decapat
Yer
On the island of Lian Yu
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Halkla ilişkiler, Yazılımcı
Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle şunu belirteyim Witcher serisine bir türlü alışamadım. Çoğu insan severken ben sevemedim. Şimdi ise komple Witcher serisine şans vermeyi düşünüyorum ama daha önce gene bu tarz bir konuda ilk oyunu oynamasakta senaryo açısından çok bir şey kaybetmeyeceğimizi görmüştüm doğru mudur? İlk oyundan mı başlıyayım sizce yoksa direkt 2. oyundan mı? Witcher serisini sevebilmek için dizisini izledim kitabı var ise onu da okuyacağım bakalım ne olacak. Şimdiden yazılarınız için teşekkürler.

Doğru değildir. Bütünlük olarak hikayeyi anlamak istiyorsan 3 oyunu sırasıyla oynaman gerekiyor. Okumak ile bizzat deneyim etmek aynı şeyler değil. Okuyarak 1. oyunu anlayamazsın. Direkt 3. oyundan başlarsan sana seri hiçbir anlam ifade etmez çünkü karakterleri tanımıyorsun ve geçmişlerini bilmiyorsun. Olay örgüsünü takip edemezsin. Keza sevmiyorsan bu seri sana göre de olmayabilir zorlama istersen.

1i pek önermem combat sistemi gerçekten kötü 2'den başlaman daha iyi olacaktır bence ama yine de senin kararın tabii ki.

Ben şahsen 2.oyunu oynayamadım yarım saat dayanabildim. 1.ci oyunu düşünemiyorum bile, tabi bunun nedeni çok geç keşfetmem. Çıktığı yıllarda oynasaydım kesinlikle çok beğenirdim. Fakat 2021 de insan witcher 2 oynayınca çok garipsiyor oynanış mekaniği vs. Witcher 1 düşünemiyorum bile :) Benim nacizane tavsiyem 1 ve 2 yi senaryosunu okuyun, sadece Witcher 3 oynayın.

Ayrıca oyun serisini incelemesini yaptım ve istersen okuyabilirsin fakat yarısından sonra spoiler yiyebilirsin. Ona göre oku.

Doğru değildir. Bütünlük olarak hikayeyi anlamak istiyorsan 3 oyunu sırasıyla oynaman gerekiyor. Okumak ile bizzat deneyim etmek aynı şeyler değil Okuyarak 1. oyunu anlayamazsın. Keza sevmiyorsan bu seri sana göre de olmayabilir zorlama istersen.

Sevmedim ancak inatla sevmeye çalışmamın ilk sebebi oyunun RPG olması, 2. sebebi ise şu an oyun açlığım var adeta oynayacak seri arıyorum.
Seriye şans veriyorsanız Witcher 1'e bakmayın. 2'yi ben sevmedim, 3'ü 3 defa oynayıp bitirdim. Hikayeye hakimim.

Çoğu kişiden genel anlamda zayıf kaldığını duydum ama doğru mudur bilemem?

1’i de 2’yi de 3’ü de oynadım, sıralamam 3>1>2 şeklindedir. 1’in combat sistemi alışılmışın dışında ama hikayesi ve seçim olayı baya sarıyor. 1 veya 2’yi oynamayacaksanız, direkt 3’e atlayabilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum. Oyun evreni sonuçta.

Ayrıca oyun serisini incelemesini yaptım ve istersen okuyabilirsin fakat yarısından sonra spoiler yiyebilirsin. Ona göre oku.

Teşekkürler bakacağım, spoiler yemekten bek çekinmiyorum çünkü tam hikayesini ve karakterleri anlayıp öyle oynamak istiyorum. Yani diziyi izlediğim zaman Witcher 2 ve 3 de birkaç kesite(video) baktığım zaman tabiri caizse mal oldum diyebiliriz.
Ben şahsen 2.oyunu oynayamadım yarım saat dayanabildim. 1.ci oyunu düşünemiyorum bile, tabii bunun nedeni çok geç keşfetmem. Çıktığı yıllarda oynasaydım kesinlikle çok beğenirdim. Fakat 2021 de insan Witcher 2 oynayınca çok garipsiyor oynanış mekaniği vs. Witcher 1 düşünemiyorum bile :) Benim nacizane tavsiyem 1 ve 2'yi senaryosunu okuyun, sadece Witcher 3 oynayın.

Witcher 2'ye biraz bakmıştım. Sabır gerektiriyor bayağı craft sistemi falan da var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı