Çözüldü Witcher serisine başlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İlk oyun 2007 ve ikinci oyun 2011 çıkışlı. Beğenmeyenler oyunları oynadıkları günün şartları içerisine bakarak değerlendirmeye çalışıyorlar ve o yüzden beğenmiyorlar. Ayrıca çoğu kişiye hitap etmeyebilir böyle bir zorunluluk yoktur. RPG seven herkes Witcher serisine bayılacak diye bir kaide hiç yoktur. RPG türü kendi içinde farklı dallara ayrılır. Witcher serisi ise hiçbir zaman RPG öğeleriyle ön planda olan bir seri olmadı. Daha çok aksiyonu ve hikayesiyle ön plandadır.

Seriye şans veriyorsanız Witcher 1'e bakmayın. 2'yi ben sevmedim, 3'ü 3 defa oynayıp bitirdim. Hikayeye hakimim.
Sadece 3'ü oynayan birisi sadece Witcher 3'e hakimdir. Witcher evreninde, Witcher 3 sadece 10 ciltlik kitabın sadece biridir.

Öneri olarak, eğer tüm kitapları okumaya fırsatı yoksa, internetten kitaplardaki en önemli olayları ve tüm kitaplarının özetini Türkçe bir şekilde okuyabilirler. Ardından Witcher 1'in hikayesini okumasını ve Witcher 2'yi bitirip, Witcher 2'yi bitirdiği save dosyası ile Witcher 3'e başlamasını tavsiye ederim.

1'i de 2'yi de 3'ü de oynadım, sıralamam 3>1>2 şeklindedir. 1'in combat sistemi alışılmışın dışında ama hikayesi ve seçim olayı bayağı sarıyor. 1 veya 2'yi oynamayacaksanız, direkt 3'e atlayabilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum. Oyun evreni sonuçta.

Bilmiyorum biraz kararsız kaldım 1'i atlayabilirim ama senaryo açısından 2 ile 3 bağlantılı ise 2. oyunu kesin oynarım.

İlk oyun 2007 ve ikinci oyun 2011 çıkışlı. Beğenmeyenler oyunları oynadıkları günün şartları içerisine bakarak değerlendirmeye çalışıyorlar ve o yüzden beğenmiyorlar. Ayrıca çoğu kişiye hitap etmeyebilir böyle bir zorunluluk yoktur. RPG seven herkes Witcher serisine bayılacak diye bir kaide hiç yoktur. RPG türü kendi içinde farklı dallara ayrılır. Witcher serisi ise hiçbir zaman RPG öğeleriyle ön planda olan bir seri olmadı. Daha çok aksiyonu ve hikayesiyle ön plandadır.

Bunu Witcher 2'yi oynadığımda fark ettim zaten sadece diyalogları için RPG denmiş bir oyun bence ama RPG oyunlarının derin bir hikayesi olduğunda (Witcher gibi) o hikayeyi tam anlamadan oyundan tam zevk alamıyorum çünkü oyunda aradğım şey sadece tamamen yaratık kesmek değil.

Sadece 3'ü oynayan birisi sadece Witcher 3'e hakimdir. Witcher evreninde, Witcher 3 sadece 10 ciltlik kitabın sadece biridir.

Öneri olarak, eğer tüm kitapları okumaya fırsatı yoksa, internetten kitaplardaki en önemli olayları ve tüm kitaplarının özetini Türkçe bir şekilde okuyabilirler. Ardından Witcher 1'in hikayesini okumasını ve Witcher 2'yi bitirip, Witcher 2'yi bitirdiği Save dosyası ile Witcher 3'e başlamasını tavsiye ederim.

Bakacağım kitapları da araştıracağım.

Bilmiyorum biraz kararsız kaldım 1'i atlayabilirim ama senaryo açısından 2 ile 3 bağlantılı ise 2. oyunu kesin oynarım.
3’te kimi sevgili olarak seçeceğiniz bile 1 ve 2’de gördüklerinize bağlı. Olaylar hurra diye birbirine bağlanmıyor ama çoğunlukla birbirine bağlı, en ufak detayına kadar. Vernon Roche diye bir eleman var mesela, onunla ilgili bir şeyi kabul edip etmemek için 2’yi oynayıp, eleman hakkında fikir sahibi olmanız lazım bence. Sabaha kadar böyle örnek verebilirim. Ek olarak 3’te çoğu zaman 1 ve 2 referansları da veriliyor. Espriler, X neden böyle biri detayları vs tüm evrene hakim olunca anlaşılabiliyor. Yani, nacizane görüşüm bence tamamını oynayın. Sadece W3 oynamak seriye ayıp etmek gibi geliyor bana :D

Hocam benim düşüncem 1 ve 2'yi oynarsanız soğursunuz seriden. 1 ve 2'nin hikayesini dinleyip 3'e başlayın bence.

Hocam 2 de benim en büyük sorunum hikaye başladı ama devam hikayesi şeklinde başladı. Yani bir baktım biz yakalanmışız flashback görüyoruz ama o koruduğumuz kral kim falan oyunu 4 saat oynadım cevabını bulamadım elflerin olduğu bir köy vardı oraya gelip bıraktım.

Hocam 2 de benim en büyük sorunum hikaye başladı ama devam hikayesi şeklinde başladı. Yani bir baktım biz yakalanmışız flashback görüyoruz ama o koruduğumuz kral kim falan oyunu 4 saat oynadım cevabını bulamadım elflerin olduğu bir köy vardı oraya gelip bıraktım.
Hocam fazla devam etmeyin. YouTube'dan açıp izleyebilirsiniz hikayeyi daha çok hakim olacağınıza eminim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı