Wolfenstein: The New colossus incelemesi

Merhaba. Bugün te the New colossus incelemesi yapacağım. Eğer ilk yaptığım incelememi görmek istiyorsanız o da şurada: Wolfenstein the New order incelemesi
Pekala. Hikaye ile başlayacağım. Ama öncelikle, yasal uyarı. The New colossus, the New Order'ın devam oyunu. İlk oyunda hikayenin başından bahsedebilmiştim. Ama burada spoilersız bir biçimde bahsedebileceğimi sanmıyorum. O yüzden, spoiler alert! oyunumuz ilk oyunun sonunda deatshead ile çarpıştıktan sonra, kulede yerde kanlı bir şekilde yatan blazcowitzin kurtarılması ile başlıyor. İlk oyunda çaldığımız helikopter ile yine ilk oyunda çaldığımız Uboat'a gidiyoruz. Yolda bizim bağırsakları vs kesmek zorunda kalıyorlar. Ve gemiye de vardığımızda caroline"çok büyük planlarımız var blazcowitz." diyor. Ve sonra da bayılıyoruz. Eski anıları hatırlıyoruz. Annemizi, zalim babamızı hatırlıyoruz. Babamızım bizi köpeğimizi öldürtmek zorunda bıraktığı anıları hatırlıyoruz. Kötü anıları. Ve babamızın ağzından şu kelimeler dökülüyor. "the old and weak are doomed" bu cümle çok mu derin? Pek sayılmaz. Ama hikayenin bir noktasında vurucu olacak. Bu kötü anıları da gördükten sonra daha kötü anılara gidiyoruz. Burada da the New order spoilerı var: İlk oyunda bildiğiniz gibi arkadaşlarımızdan birini feda ediyoruz. Hah, bu oyunda ilk oyun Save'sini aktaramadığınız için oyun bunu bir dejavu yoluyla seçmenizi istiyor. Çok ta iyi bir yol bence. Seçince de hikaye o yönde ilerliyor işte. Orada bir seçim yapıyorsunuz. Ve sonra da hikaye başlıyor tam olarak. Uboatta bayıldıktan 6 ay sonra uyanmış oluyoruz. Ve hikaye buradan sonra gelişiyor. kısacası hikaye bayağı iyi. Bu noktaya kadar yazdım. Gerisini yazarsam hiçbirimiz okuyamayız. Kısacası. Hikaye çok iyi. İlk oyunun üzerine ekliyor yine.
Şimdi oynanışa gelelim. Oyunun oynanışı ilk oyunumuz ile neredeyse aynı. Ama ilk oyunun mekanikleri taş gibi olduğu için bu eksi bir yön değil. Aksine artı. Çünkü geliştirmeler var tabii ki. Mesela silah modlarımız var. Kendimiz üretebiliyoruz bunları. Yakıp delen mermiler var, scopelar var. Kısaca ek özellikler. Ve Wolfenstein'ın en vurucu yönü olan çift silah kullanımı hala çok iyi. Artık iki farklı silahı birlikte kullanabiliyoruz. Bir elde pompalı, bir elde taramalı terör estirmek harrikaa. Vuruş hissi vs de iyi. Gizlilik hala bir tık ham. Ama zevkli. Kumandanın yüzüne baltayı bir saplıyorsun. Uff. Yapay zekada da gelişme var. Naziler hala bir tık mal. Ama olsun. Yine de çok iyi.
Ve grafikler. Grafikler çok gelişmiş arkadaşlar. Size şöyle koyabilirsem iki resim koyacağım.

1610832001331.jpeg


1610832019072.jpeg


Çok gözükmüyor. Ama bayağı gelişme var. Videolardan bakabilirsiniz. Grafikler de güzel yani. Katliam yaparken hoş oluyor.
Ve müzikler. Müzik hakkında pek bir bilgim yok. Ama ambiyansı sağlıyorlar. Bazen evde "çok gaza geldimmmm!" diye bağırdım hatta.
Kısacası Wolfenstein serisini oynamamanız için bir sebep yok. Benim bu oyuna puanım 95/100. belki biraz bol keseden vermiş olabilirim puanı. Ama çok da umurumda değil. Alın oynayın. Ama indirimde. Çünkü indirimde toplam 30-40TL gibi bir fiyata 2 oyunu da alabiliyorsunuz bazen. Zaten toplam 15-18 saat arası sürüyormuş 2 oyun toplam. 1'si 10, 2. 8 saatte bitti bende. Hikayesi güzel, oynanışı süper, grafikleri güzel bir FPS oyunu. Kesinlikle tatmin eder. Blazco, nam-ı diğer Terror Billy ile mutlu saatler.
 
Son düzenleme:
Bu wolfenstein bölümlerini çokça izlemiştim eskiden sevdiğim kanallar vardı. Ne kadar gerçekçi diyordum, şimdi tekrar bir izleyince hiç o kadar gerçekçi gelmedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı