Mükemmel bir oyundu. Bunu sadece prime dönemleri için söylemiyorum. 2007 yılında çıkmasına rağmen FPS furyasına bambaşka bir vizyon getirmiş, ve ortalığı ayağa kaldırmıştır.
Ayrıca değinmeden de geçemem, bu oyundaki Aim mekaniği ve vuruş hissiyatı zannımca bugün bile hiçbir FPS oyununda yok. Ergenliğimi ve tüm oyunculuk hayatımı FPS oyunlarına gömen biri olarak söylüyorum bunu. Merminin kafaya isabet ettiğinde tahrik eden ses efekti, kurdun kafasına mermi yağdırdığında çıkan kanlar, ve ölüp yere yığılması, günümüzün oyunlarından bile daha fazla öne çıkartıyor vuruş hissiyatı olarak.
Aim mekaniği iyi dedik ama şöyle bir sıkıntı var, oyunda o kadar çok silah var ki, tüm dünya ordularını asırlarca silah kıtlığından kurtarabilir. Ve bu silahlar farklı tepme oranlarına ve mermi gidişatına sahip. Bu da Wolfteam'in P2Win bir oyun olmasından kaynaklı. Saf aim mekaniği muazzam, ancak parayla satın alınabilen bazı silahların mermi gidişatı, kullanışlılığı ve tepme oranları oyuncuyu bizzat öne çıkartan detaylar. Bu da açıkçası muazzam aim mekaniğine ve vuruş hissiyatına darbe vuruyor. Keza kurtlar için kullanılan bazı dövmeler, ekipmanlar vesaire de bu furyaya katılıyor maalesef. Bu sebeple günümüzde kurtla oynanılamıyor. Bırak oynamayı, barınamıyorsun bile OG Dövmesi yüzünden. P2Win olmadan önce kurtla oynamakta güzeldi bu arada. 2012 ve öncesinden bahsediyorum.
Tüm bu etkenlerin dışında silah skinlerine ve karakterlere değinmesem olmaz. Arkadaşlar oyunda muazzam silah skinleri mevcut. Çeşit çok fazla ve herbiri ayrı ayrı güzel, amaca hizmet eden... Sarı mı istiyorsun? Gold skinleri mevcut. Pembe mi istiyorsun, Pink ve Neon skinleri gırla... Sade mi takılmak lstiyorsun? Classic ve Silver skinlerine alalım seni. Elbette P2Win olduğu için bazı skinler maalesef Nerf yiyor, ama burada amaç görsellikse görsel tatmini dibine kadar yaşayacağınız bir oyun Wolfteam. Keza karakterlerde de çeşit çok fazla, her insanın zevkine uygun tonlarca karakter bulunabilir. Saf kurt, dev kurtlar, robot karakterler, ninja karakterleri... Ne ararsanız var. Ama bu çeşitliliğin sebebi de maalesef yine P2Win olması. Oyuna teknik geliştirmeler yapılmayıp sadece yeni silah skinleri getirmeleri maalesef Wolfteam'i yerin dibine soktu. Bu sebeple de buglar, hileler aldı başını gitti.
Toparlayalım, Wolfteam günümüzde de, geçmişimizde de muazzam bir oyundur. Sadece aşırı P2Win ve bakımsız olmasından dolayı şuan oynanılamayacak halde. Yine de pes etmiyor Joygame. Ayrıca oyunun kemik kitlesinin olduğu, ve her ne olursa olsun 2 sunucunun mutlaka dolduğu, ve ayakta kaldığı sürece güncel bir oyun Wolfteam. Evet nostaljik duyguları kabartmak dışında adam akıllı bilgi mesajı yazan ben, şuan şaşkın.
İyi oyunlar