Work and Travel ile Amerika'ya gidip kalmak

@Tisy @Grim Reaper hocam siz ne anlatıyorsunuz ya vallahi anlamıyorum yani yorum yazmamak için kendimi zor tuttum ama yazmadan duramayacağım. O kadar çok negatif yorum yapmışsınız ki (negatif negatif negatif) insanların belki de bir umut Amerika'da yaşaması mümkün olacak ama olmaması için elinizden gelen ne varsa yapmışsınız tebrik ediyorum. Negatiflik basmaktan başka bir şeye yaradığınız yok. Şurada on sayfa yorum okudum verdiğiniz bilgiler maksimum bir saatlik araştırma ile öğrenebileceğim bilgiler bunları bizde biliyoruz. (verdiğiniz bilgiler; vize artık kolay verilmiyor, vasıflı değilsen burada hayatını idame ettirmen imkansız, legal değilseniz kıytırık işlerde çalışıp sürüneceksiniz gibi gibi) sanki herkes kaçak yollarla gelmeyi canıyürekten istiyor sanıyorsunuz? Onu da anlamış değilim. Konu sahibi yasal yolla gelmekten bahsetmiş sonrasında sizden tavsiyenizi sormuş nereden nereye çekmişsiniz corona vurmuşta bilmem kaç kişi sokakta yatıyormuşta aç kalma riskin varmışta siz gerçekten Türkiye'de insanların bu sıkıntıları çekmediğini mi düşünüyorsunuz? Sanki Amerika'ya gelmek isteyen insanlar saniyesinde karar verip ya da sadece YouTube'dan videolar izleyerek gelmek istiyormuş gibi muamele çekiyorsunuz. Kısaca herkes Amerika'da legal yaşamak istiyor ve bu yol gerekirse zor yolları içeriyor olsa da o yollardan geçerek elde etmek. Umarım artık insanlara o gerçekçi bakış dediğiniz şeyin ardına sığınıp on sayfa yorumun sekizinde negatif basmaktansa bildiğiniz farklı legal yollarınız vardır onlardan bahsedersiniz.

Zaten amaçları insanlara yardım etmek olsa bu kadar negatif yorum yapmazlardı niyetleri çok açık zamanında ailesi Amerika'ya gitmiş şans eseri Amerika'da doğmuş ve hayatı kurtulmuş. Türkiye'deki durumun ne kadar kötü ve zor olduğunu yaşamadan bilemezler insanlar artık para biriktirmeyi geç borç batağına düştü sürekli eksideler bırak araba almayı motor alacak parayı zor biriktiriyorlar bir de kalkmışlar Amerika'da yaşamak kolay mı zannediyorsun gibi laflar ediyorlar çıldırmamak elde değil Türk gençliğinin umudu kalmamış hayat enerjisi kalmamış dünyanın en mutsuz ülkelerinden biri haline gelmişiz ülkemiz mülteci akınına uğruyor geleceğimiz meçhul bir ayağımız çukurda iyi niyetli olsa dostum umudunu kaybetme der yardımcı olmaya çalışır ama nerede klasik gurbetçi çekemiyor senin iyi olmanı istemiyor.
 
Zaten amaçları insanlara yardım etmek olsa bu kadar negatif yorum yapmazlardı niyetleri çok açık zamanında ailesi Amerika'ya gitmiş şans eseri Amerika'da doğmuş ve hayatı kurtulmuş. Türkiye'deki durumun ne kadar kötü ve zor olduğunu yaşamadan bilemezler insanlar artık para biriktirmeyi geç borç batağına düştü sürekli eksideler bırak araba almayı motor alacak parayı zor biriktiriyorlar bir de kalkmışlar Amerika'da yaşamak kolay mı zannediyorsun gibi laflar ediyorlar çıldırmamak elde değil Türk gençliğinin umudu kalmamış hayat enerjisi kalmamış dünyanın en mutsuz ülkelerinden biri haline gelmişiz ülkemiz mülteci akınına uğruyor geleceğimiz meçhul bir ayağımız çukurda iyi niyetli olsa dostum umudunu kaybetme der yardımcı olmaya çalışır ama nerede klasik gurbetçi çekemiyor senin iyi olmanı istemiyor.
Bilmediğin konu hakkında boş boş konuşup canımı sıkma dostum. Erzak yardımı dahi alıyorum bırak iyi yaşamayı. Ayrıca negatif yorum yaptığım bir yeri kesip atın da ona göre yorum yapalım. Sanki bana ABD başbakanısınız da o işleri hepimizden daha iyi biliyormuş gibi anlatıyorsunuz. Ben açıkçası nasıl işlediğini bilmiyorum ama o kadar basit olmadığını bilmeyecek kadar da toz pembe bakmıyorum olaylara. Alın size bir örnek daha. Baba tarafımın çoğu Yunanistan doğumlu olmasına ve orada arsamız olmasına rağmen adamlar bize oturma hakkı vermiyor. Zamanında dedem babamı ve amcamı oradan buraya getirdi diye kendi istekleri bile olmamasına rağmen. Buna rağmen biz oradan oturma izni alamıyoruz siz kalkıp basit bir program sayesinde orada yaşayabileceğinize inanıyorsunuz. Kaldı ki Yunanistan Amerika'nın yanında küçücük kalıyor. Amerika'da bu kadar yoğun nüfus varken adamlar seni öyle tık diye sırf WAT programına katıldın diye alır mı? Herifler bazen mühendisi bile zor alıyor anlattığınız şeye bakın. Başından beri söylüyorum bu işler kolay değil sıkı çalışırsanız elbet yaparsınız. Kolay yoldan kaçma derdinde olmadığınız sürece bunu negatiflik olarak yorumlamak imkansız. Sanki asla gidemezsin o işler çok zor boşver sen demişiz gibi yorum yapmayın adam Amerika'da yaşıyorum şartlar şöyle böyle diyor siz aksini iddia ediyorsunuz oturduğunuz yerden.

@Tisy @Grim Reaper Hocam siz ne anlatıyorsunuz ya valla anlamıyorum yani yorum yazmamak için kendimi zor tuttum ama yazmadan duramayacağım. O kadar çok negatif yorum yapmışsınız ki (negatif negatif negatif) insanların belki de bir umut Amerika'da yaşaması mümkün olacak ama olmaması için elinizden gelen ne varsa yapmışsınız tebrik ediyorum. Negatiflik basmaktan başka bir şeye yaradığınız yok. Şurada on sayfa yorum okudum verdiğiniz bilgiler maksimum bir saatlik araştırma ile öğrenebiliceğim bilgiler bunları bizde biliyoruz. (verdiğiniz bilgiler; vize artık kolay verilmiyor, vasıflı değilsen burada hayatını idame ettirmen imkansız, legal değilseniz kıytırık işlerde çalışıp sürüneceksiniz gibi gibi) sanki herkes kaçak yollarla gelmeyi canıyürekten istiyor sanıyorsunuz? onu da anlamış değilim. Konu sahibi yasal yolla gelmekten bahsetmiş sonrasında sizden tavsiyenizi sormuş nereden nereye çekmişsiniz corona vurmuşta bilmem kaç kişi sokakta yatıyormuşta aç kalma riskin varmışta siz gerçekten Türkiye'de insanların bu sıkıntıları çekmediğini mi düşünüyorsunuz? Sanki Amerika'ya gelmek isteyen insanlar, saniyesinde karar verip ya da sadece Youtube'den videolar izleyerek gelmek istiyormuş gibi muamele çekiyorsunuz. Kısaca herkes Amerika'da legal yaşamak istiyor ve bu yol gerekirse zor yolları içeriyor olsa da o yollardan geçerek elde etmek istiyoruz. Umarım artık insanlara o GERÇEKÇİ bakış dediğiniz şeyin ardına sığınıp on sayfa yorumun sekizinde negatif basmaktansa bildiğiniz farklı legal yollarınız vardır onlardan bahsedersiniz.
Negatif birşey yok. Sert konuştuğum kısımların hepsi artık arkadaşın garip garip yok sınırdan atlarım istersem yok şöyle yaparım böyle yaparım demesi üzerine. Dön ilk 6 7 sayfaya bak bakayım neler yazmışım. Üslup sert olabilir bu milletin hevesini kırmak değildir. Gerçekler acıdır ve bazen sertçe yüzünüze vurulması daha iyidir. Arkadaş ben çözemedim ben de dil okuyorum ben de yurtdışına yerleşmek istiyorum ama milletin hevesini kırıyormuşum. Benim dememle kırılıyorsa yemişim zaten hevesini. Sanki illaha her ben amarigaya yerleşcem diyene destek çıkmak zorundaymışız gibi.
 
Son düzenleme:
Bilmediğin konu hakkında boş boş konuşup canımı sıkma dostum. Erzak yardımı dahi alıyorum bırak iyi yaşamayı. Ayrıca negatif yorum yaptığım bir yeri kesip atın da ona göre yorum yapalım. Sanki bana ABD başbakanısınız da o işleri hepimizden daha iyi biliyormuş gibi anlatıyorsunuz. Ben açıkçası nasıl işlediğini bilmiyorum ama o kadar basit olmadığını bilmeyecek kadar da toz pembe bakmıyorum olaylara. Alın size bir örnek daha. Baba tarafımın çoğu Yunanistan doğumlu olmasına ve orada arsamız olmasına rağmen adamlar bize oturma hakkı vermiyor. Zamanında dedem babamı ve amcamı oradan buraya getirdi diye kendi istekleri bile olmamasına rağmen. Buna rağmen biz oradan oturma izni alamıyoruz siz kalkıp basit bir program sayesinde orada yaşayabileceğinize inanıyorsunuz. Kaldı ki Yunanistan Amerika'nın yanında küçücük kalıyor. Amerika'da bu kadar yoğun nüfus varken adamlar seni öyle tık diye sırf wat programına katıldın diye alır mı? Herifler bazen mühendisi bile zor alıyor anlattığınız şeye bakın. Başından beri söylüyorum bu işler kolay değil sıkı çalışırsanız elbet yaparsınız. Kolay yoldan kaçma derdinde olmadığınız sürece bunu negatiflik olarak yorumlamak imkansız. Sanki asla gidemezsin o işler çok zor boş ver sen demişiz gibi yorum yapmayın adam Amerika'da yaşıyorum şartlar şöyle böyle diyor siz aksini iddia ediyorsunuz oturduğunuz yerden.

Negatif bir şey yok. Sert konuştuğum kısımların hepsi artık arkadaşın garip garip yok sınırdan atlarım istersem yok şöyle yaparım böyle yaparım demesi üzerine. Dön ilk 6 7 sayfaya bak bakayım neler yazmışım. Üslup sert olabilir bu milletin hevesini kırmak değildir. Gerçekler acıdır ve bazen sertçe yüzünüze vurulması daha iyidir. Arkadaş ben çözemedim ben de dil okuyorum ben de yurt dışına yerleşmek istiyorum ama milletin hevesini kırıyormuşum. Benim dememle kırılıyorsa yemişim zaten hevesini. Sanki illaki her ben amarigaya yerleşcem diyene destek çıkmak zorundaymışız gibi.

Kendin yapıp başkasına yapma demek nasıl bir kafa? Zaten en başından kendinle çelişiyorsun benim kolay dediğim falan yok nerede kolay dedim? Yeni bir hayata sıfırdan başlamak çok zor insanlar zaten başka bir çaresi kalmadığı için bu yolu seçmek istiyor ben illegal olarak yaşamanın da yanlış olduğunu düşünüyorum elbette en legal yoldan gitmek lazım Türkiye'de son 10 yılda inanılmaz değişimler oldu bunu yaşamayan bilemez kimsenin umudu kalmadı yaşam enerjisi kalmadı hayattan bir beklentisi yok insanlar ev kirasını ödeyemiyor araba ev parası mı biriktirecek dalga mı geçiyorsunuz ben hakikaten anlamadım insanlar etin tadını unuttu tavuğu da ayda bir yiyebiliyor siz herhalde olayın ciddiyetinin farkında değilsiniz Antalya'da bir sürü insan kirasını ödeyemediğinden sokaklara düştü kaç yıldır oturduğu binadan çıkmak zorunda kaldı bizzat şahit oldum. Buzdolabında yiyecek bir şey kalmadığı için yardım isteyen insanlara şahit oldum insanlar bir hiç için yıllarca şu anda çalışmak zorunda gençler evlenecek para bulamıyor kiralar asgari ücretten fazla 30 yaşına dayanmış insanlar ailesinin evinde kalmak zorunda hadi bu ekonomik zorlukların hepsini geçelim bir tarafa koyalım üstüne can güvenliği diye bir şey kalmadı kadınlar sokakta rahatça dolaşamıyor tarihin en büyük göçü Türkiye'ye gerçekleşiyor 15-20 milyon ne olduğu belirsiz kişiler ülkeye akın ediyor ülkemiz en tehlikeli ülkeler arasına gelmiş enflasyon ıvır zıvır nerede kötü bir sıralama var birinci ama sen diyorsun ki ABD'ye gidemezsin yapamazsın üstüne bir de kendin de denemene rağmen bunları söylüyorsun. Ayrıca ben uzun zamandır bu işin araştırmasını yapıyorum nereden biliyorsun bilmediğimi? Bir de kendi ağzınla ben çok anlamam demişsin gerçekten çok acayip bir kişiliksin herkes her şeyin farkında zorluğun farkında son çare denemek çabalamak istiyorlar o yüzden asıl sen boş boş konuşup insanların canını sıkma!
 
Kendin yapıp başkasına yapma demek nasıl bir kafa? Zaten en başından kendinle çelişiyorsun benim kolay dediğim falan yok nerede kolay dedim? Yeni bir hayata sıfırdan başlamak çok zor insanlar zaten başka bir çaresi kalmadığı için bu yolu seçmek istiyor ben illegal olarak yaşamanın da yanlış olduğunu düşünüyorum elbette en legal yoldan gitmek lazım Türkiye'de son 10 yılda inanılmaz değişimler oldu bunu yaşamayan bilemez kimsenin umudu kalmadı yaşam enerjisi kalmadı hayattan bir beklentisi yok insanlar ev kirasını ödeyemiyor araba ev parası mı biriktirecek dalga mı geçiyorsunuz ben hakikaten anlamadım insanlar etin tadını unuttu tavuğu da ayda bir yiyebiliyor siz herhalde olayın ciddiyetinin farkında değilsiniz Antalya'da bir sürü insan kirasını ödeyemediğinden sokaklara düştü kaç yıldır oturduğu binadan çıkmak zorunda kaldı bizzat şahit oldum. Buzdolabında yiyecek bir şey kalmadığı için yardım isteyen insanlara şahit oldum insanlar bir hiç için yıllarca şu anda çalışmak zorunda gençler evlenecek para bulamıyor kiralar asgari ücretten fazla 30 yaşına dayanmış insanlar ailesinin evinde kalmak zorunda hadi bu ekonomik zorlukların hepsini geçelim bir tarafa koyalım üstüne can güvenliği diye bir şey kalmadı kadınlar sokakta rahatça dolaşamıyor tarihin en büyük göçü Türkiye'ye gerçekleşiyor 15-20 milyon ne olduğu belirsiz kişiler ülkeye akın ediyor ülkemiz en tehlikeli ülkeler arasına gelmiş enflasyon ıvır zıvır nerede kötü bir sıralama var birinci ama sen diyorsun ki ABD'ye gidemezsin yapamazsın üstüne bir de kendin de denemene rağmen bunları söylüyorsun. Ayrıca ben uzun zamandır bu işin araştırmasını yapıyorum nereden biliyorsun bilmediğimi? Bir de kendi ağzınla ben çok anlamam demişsin gerçekten çok acayip bir kişiliksin herkes her şeyin farkında zorluğun farkında son çare denemek çabalamak istiyorlar o yüzden asıl sen boş boş konuşup insanların canını sıkma!
Okuduğun şeyi anlamayı öğren ondan sonra gelip ünlem koy o cümlelerinin sonuna. Kimseye yapamazsın edemezsin demedim ssini koy buraya ben de göreyim. Adam benim yaşadığım ülkeyi gelmiş bana anlatıyor kendim yardım alıyorum diyorum milletin açlığını bana anlatıyor. Çabalamasın denemesin demiyorum git kendi kafandan yazmadığım şeyler uydurma. Bu kadar basit birşeyi nasıl bu kadar tersten anlamayı başardınız çözemedim arkadaş kolay değil vasıfınız yoksa DE NE ME YİN. Bak anlamadıysanız altını çizeyim diliniz iyi değilse mesleğiniz sıradan bir meslekse paranız yoksa DE NE ME YİN. Burada millete ülkenin özetini anlatacağınıza okulunuzu ekmeyin de az okuma anlama sorusu çözdürsünler belki bu yöndeki becerileriniz gelişir. Eleman sanki doktor mühendis 3 dil biliyor da ben adama burada kal diğer ülkelere gitme demişim gibi davranıyorsun.
 
Arkadaşlar Amerika'da entegre olamayıp aklı halen Türkiye'de olan kitleden tavsiye dinlemenizi önermem. Amerika hayatı olan adamın Technopat gibi bir sitede işi OLMAZ. Kendisi gidememiş ya da gitmek isteyip şansını artırmak isteyenler gelir size Amerika boklar. Vasıfsızsanız gelmeyin diyen adam acaba vasıflı mı ona da bakmak lazım. Adam gelip size yardım alıyorum deyip Amerika'da yaşamak isteyenlere Amerika boklayacağına gidip bir işe girip çalışmıyorsa yazdıklarından bir şüphe duymanızı öneririm. Yardım alıp zor durumda olan birisi taaa Amerika'dan millete laf yetiştirmez zamanı olmaz.

Yurt dışında akrabalarınızın lafıyla iş yapmanızı da pek önermem.(İyi biriyse ayrı) Adamlar buraya gelince cimri kesilirler 5 kuruş para harcamazlar sırf paralı gözükmeyeyim bu insanların yanında diye ama golf sahalı otellerde kalır aylarca üstü açıp spor otomobiller kiralar gezerler. Sizin yanınıza gelince Almanya eksisi gibi değil yeğenim çekerler.

Fransa'dan akrabalar kesin dönüş yaptı. Senelerce orada işletme işlettiler burada fakir RP'si yapıyorlar. Oğlu İsviçre de bütün çocukları Avrupa da bize de tarihi geçmeye yakın kahve çikolata getirirler sanki alt sınıf insanmışız gibi.
 
Son düzenleme:
Amerika'ya gittikten sonra ne yaparsan yap hayat kaliten zaten Türkiye'den iyi olur ister çöp topla gene daha iyi olur.

Yok adam diyor ya yukarıda yardımsız yaşayamazsın uzman varken sen nasıl yorum yaparsın. Ayıp ustam Amerika'ya gitme sakın bak hayatın çöp olur. Adam bizim iyiliğimize konuşuyor. Amerika'da eskisi gibi değilmiş ustam çok zorluklar yaşıyorlarmış buradan para toplayıp oradaki insanlara destek olmamız lazım o kadar kötüymüş hatta.
 
Arkadaşlar Amerika'da entegre olamayıp aklı halen Türkiye'de olan kitleden tavsiye dinlemenizi önermem. Amerika hayatı olan adamın Technopat gibi bir sitede işi olmaz. Kendisi gidememiş ya da gitmek isteyip şansını artırmak isteyenler gelir size Amerika boklar. Vasıfsızsanız gelmeyin diyen adam acaba vasıflı mı ona da bakmak lazım. Adam gelip size yardım alıyorum deyip Amerika'da yaşamak isteyenlere Amerika boklayacağına gidip bir işe girip çalışmıyorsa yazdıklarından bir şüphe duymanızı öneririm. Yardım alıp zor durumda olan birisi taaa Amerika'dan millete laf yetiştirmez zamanı olmaz.

Yurt dışında akrabalarınızın lafıyla iş yapmanızı da pek önermem.(iyi biriyse ayrı) adamlar buraya gelince cimri kesilirler 5 kuruş para harcamazlar sırf paralı gözükmeyeyim bu insanların yanında diye ama golf sahalı otellerde kalır aylarca üstü açıp spor otomobiller kiralar gezerler. Sizin yanınıza gelince Almanya eksisi gibi değil yeğenim çekerler.

Fransa'dan akrabalar kesin dönüş yaptı. Senelerce orada işletme işlettiler burada fakir RP'si yapıyorlar. Oğlu İsviçre de bütün çocukları Avrupa da bize de tarihi geçmeye yakın kahve çikolata getirirler sanki alt sınıf insanmışız gibi.

Yemin ediyorum her bayramda memlekete gidince yaşadıklarımı özetlemişsin birebir aynısı dostum orada inanılmaz güzel hayat yaşayıp Türkiye'ye gelince bize cimri kesiliyorlar Avrupa'yı Amerika'yı kötülüyorlar gerçekten usandım artık şu heceleyen arkadaşa da laf anlatmayı bırakıyorum umarım herkes bir şekilde başarır da kendini kurtarır diye umuyorum gerçekten hayat çok zor boşa kürek çekiyoruz burada kimsenin umudu kalmadı.
 
Yok adam diyor ya yukarıda yardımsız yaşayamazsın uzman varken sen nasıl yorum yaparsın. Ayıp ustam Amerika'ya gitme sakın bak hayatın çöp olur. Adam bizim iyiliğimize konuşuyor. Amerika'da eskisi gibi değilmiş ustam çok zorluklar yaşıyorlarmış buradan para toplayıp oradaki insanlara destek olmamız lazım o kadar kötüymüş hatta.
Dostum elemanın dediği o değil. Adam ben zor yaşıyorum geçinemiyorum gelmeyin dememiş. İşin özeti şu dil bilmiyorsanız burada idame ettirebileceğiniz bir mesleğiniz yoksa gelmeyin. Ayrıca yabancı ülkede yaşıyor diye adam niye türk forumu kullanamıyor o yazınızı da anlamadım. Amerika veya diğer ülkelerde yaşayan insanların hepsi şirket ceosu değil adam boş vaktinde buraya girip takılıp çıkıyordur. Ve dediğimiz gibi başka ülkelere yerleşmek zor iş TR vatandaşları şuanda 3.sınıf insan olarak görülüyor. Diğer eleman bunu anlamamak için diretiyor ama yapacak birşey yok.

Yemin ediyorum her bayramda memlekete gidince yaşadıklarımı özetlemişsin birebir aynısı dostum orada inanılmaz güzel hayat yaşayıp Türkiye'ye gelince bize cimri kesiliyorlar Avrupa'yı Amerika'yı kötülüyorlar gerçekten usandım artık şu heceleyen arkadaşa da laf anlatmayı bırakıyorum umarım herkes bir şekilde başarır da kendini kurtarır diye umuyorum gerçekten hayat çok zor boşa kürek çekiyoruz burada kimsenin umudu kalmadı.
Düzgün laftan anlamıyorsun ne yapayım heceleyerek denedim bide. Ayrıca kime nerede yapamazsın falan demişim hala ss ini göremedim.
 
Amerika'ya gelmek isteyen insanlar, saniyesinde karar verip ya da sadece Youtube'den videolar izleyerek gelmek istiyormuş gibi muamele çekiyorsunuz.
Bu arkadas daha resit bile degil, aynen bu yorumundaki gibi gaza gelip bir konu acmis.

Adam ben zor yaşıyorum geçinemiyorum gelmeyin dememiş. İşin özeti şu dil bilmiyorsanız burada idame ettirebileceğiniz bir mesleğiniz yoksa gelmeyin.
Ben kendim meslek sahibiyim isim garanti, gelirim de okay. Buraya yeni gelenlerin yarisi dondu cunku burasi Dunya'nin en rekabetci ulkesi kimisi de gurur yapip surunuyor iste taksiciliktir bi' gun su is bir gun bu is. Anlatma bosuna gelsin gorsun.

Arkadaşlar Amerika'da entegre olamayıp aklı halen Türkiye'de olan kitleden tavsiye dinlemenizi önermem. Amerika hayatı olan adamın Technopat gibi bir sitede işi OLMAZ.
Devlete calisiyorum, teknoloji seviyorum, Turkiye'deyken uye olmustum foruma 9 yil olmus🙂 Benim her seye zamanim var haftada 40 saatten fazla calismam. Zamani olmayanlar 3 kurus icin 12-14 saat her gun calisanlardir beni onlarla karsilastirma lutfen. Yorumlarimin hepsini bile okumamissin sadece gelip elestirmek icin elestirmissin, cunku kendin sadece baska bir ulkede yasamaya ekrandan baktigin icin ve tahminim aile evinden disari da adim atmadigin icin kendi kendine tribe girmissin ve butun "Gurbetcileri" ayni gormen gulunc umarim bu psikolojiden cikar ve realist bakarsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı