Work and travel ile Amerika'ya gitmek

kaçak çalışıp bu arada evlenmek veya yatırımcı vizesi almak herkes için aynı derecede mümkün olan şeyler değil...evlenenlerin bir kısmı ABD'de kalabilmek için ücret karşılığı formalite evlilik yapıyor ve bu da ayrı bir risk...yatırımcı vizesi için ise birikim yapmak o kadar kolay değil...kaçak yollarla ABD'de kalan bazı kimseler işsizlik veya düşük gelir sebebiyle YouTube kanalı açıp insanları yanlış yönlendirebiliyor...adeta hayal satıyorlar...kaçak girdim, iltica ettim, şu kadar ayda araba satın aldım, vs...bu tarz ifadeler kullananların insanları Meksika sınırından geçiren çetelerle bağlantısı bile olabilir...WAT ile giriş durumunda ise evet ITIN varsa vergi ödeyebilirsiniz ama dil okulunda F-1 vizesiyle okurken çalışma vizeniz değil öğrenci vizeniz olur...doordash veya başka bir firma SSN ve ITIN bilgileriyle size çalışma imkânı sağlasa bile durumunuz ortaya çıkarsa işten çıkarılma ve başka yaptırımlarla karşılaşmanız söz konusu olabilir...dil okuluyla kalabileceğiniz süre 2 yıl diyelim, o 2 yılda nasılsa biriyle evlenirim veya yatırımcı vizesine yetecek parayı bulabilirim gibi hayaller kurmak kolay ama bunları gerçekleştirmek o kadar kolay değil...böyle risk alarak çalışır ve yakalanırsanız tekrar ABD'ye dönmeniz de çok zorlaşabilir...4-5 ay WAT programıyla ABD'de zaman geçirip sonra yasal yollardan intern programıyla bir işte çalışmak, çalışırken iş konusunda networking yapmak çok daha rahat ve risksiz bir yoldur...bir de ABD'de kanunlar Türkiye'ye göre daha sıkı uygulanıyor, bu açıdan Türkiye ile kıyaslama yapmak yanıltıcıdır...
Bu yazıyı ChatGPT'ye yapıştırıp sordum, cevap aşağıdaki gibi:
Bu yorum oldukça gerçekçi ve dikkatli bir yaklaşımı yansıtıyor. ABD'de yasal olmayan yollarla kalmak veya çalışmak, kısa vadede cazip görünebilir, ancak uzun vadede ciddi sonuçlara yol açabilir. Özellikle vize durumuyla ilgili net bilgi sahibi olmadan ve doğru adımları atmadan ilerlemek, ciddi yasal sorunlara ve kişisel kayıplara neden olabilir.

Örneğin, F-1 vizesiyle öğrenci olarak ABD'de bulunurken çalışma hakkınız yoktur. Birçok insanın, iş fırsatları için yanlış yönlendirilmesi ve ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşması oldukça yaygındır. Öne çıkan "hayal satma" durumu da bu tür deneyimlere dayalı yanlış bilgi paylaşımının tehlikelerine işaret ediyor. Kaçak çalışma ve evlilikle kalma gibi yöntemler, hem yasal olmayan hem de etik olmayan durumlarla sonuçlanabilir.

Yatırımcı vizesi veya evlilik yoluyla kalma planları da herkes için uygulanabilir değil. Yatırımcı vizesi almak gerçekten büyük bir sermaye ve uzun bir süreç gerektiriyor, ve evlilik de sadece yasal bir yol değil, aynı zamanda karmaşık bir süreç olabilir. ABD'deki kanunlar çok sıkı ve bu kuralların ihlali, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir.

Bu tür risklerden kaçınmak ve daha sağlam bir plan yapmak kesinlikle daha akıllıca. WAT gibi programlar ile belirli bir süre ABD'de zaman geçirmek, ardından yasal yollarla bir işte çalışmak ve doğru vize başvurularını yapmak çok daha güvenli bir seçenek olabilir. Aynı zamanda iş bulma ve iş ağı kurma şansı da artar.

Sonuçta, bu tür belirsiz yolları seçmek yerine daha fazla araştırma yapmak ve yasal yolları tercih etmek çok daha sağlıklı bir yaklaşım.

Bu yazıyı ChatGPT'ye yapıştırıp sordum, cevap aşağıdaki gibi:
Bu yorum oldukça gerçekçi ve dikkatli bir yaklaşımı yansıtıyor. ABD'de yasal olmayan yollarla kalmak veya çalışmak, kısa vadede cazip görünebilir, ancak uzun vadede ciddi sonuçlara yol açabilir. Özellikle vize durumuyla ilgili net bilgi sahibi olmadan ve doğru adımları atmadan ilerlemek, ciddi yasal sorunlara ve kişisel kayıplara neden olabilir.

Örneğin, F-1 vizesiyle öğrenci olarak ABD'de bulunurken çalışma hakkınız yoktur. Birçok insanın, iş fırsatları için yanlış yönlendirilmesi ve ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşması oldukça yaygındır. Öne çıkan "hayal satma" durumu da bu tür deneyimlere dayalı yanlış bilgi paylaşımının tehlikelerine işaret ediyor. Kaçak çalışma ve evlilikle kalma gibi yöntemler, hem yasal olmayan hem de etik olmayan durumlarla sonuçlanabilir.

Yatırımcı vizesi veya evlilik yoluyla kalma planları da herkes için uygulanabilir değil. Yatırımcı vizesi almak gerçekten büyük bir sermaye ve uzun bir süreç gerektiriyor, ve evlilik de sadece yasal bir yol değil, aynı zamanda karmaşık bir süreç olabilir. ABD'deki kanunlar çok sıkı ve bu kuralların ihlali, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir.

Bu tür risklerden kaçınmak ve daha sağlam bir plan yapmak kesinlikle daha akıllıca. WAT gibi programlar ile belirli bir süre ABD'de zaman geçirmek, ardından yasal yollarla bir işte çalışmak ve doğru vize başvurularını yapmak çok daha güvenli bir seçenek olabilir. Aynı zamanda iş bulma ve iş ağı kurma şansı da artar.

Sonuçta, bu tür belirsiz yolları seçmek yerine daha fazla araştırma yapmak ve yasal yolları tercih etmek çok daha sağlıklı bir yaklaşım.
ee bir şeyler biliyoruz da söylüyoruz... :)

Hocam ama internship hakkında pek bir bilgim yok benim ve üniversiteyi bitirmek için beklemek istemiyorum. Work and travel ile gittiğim sırada ehliyet ve SSN numarası alacağım. Bunları aldıktan sonra zaten göçmenlerin yoğunlukta olmadığı sakin eyaletlerde çalışma izni sorun edilmiyormuş soran da olmuyormuş büyük firmalar dışında. Kaçak çalışmaktan yana problemim yok çünkü fark edileceğimi düşünmüyorum ancak kazandığım bu paranın vergisini nasıl ödeyebilirim? Eskiden kaçak çalışanların önüne bu vergi muhabbeti çıkmamış ancak kaçak çalışan sayısı bir hayli artınca bu muhabbeti artık inceliyormuş devlet. Ben bir muhasebeci ile düzenli çalışsam vergi ödeme imkanım var mıdır? Kaçak çalışsam bile ödeyebilir miyim kazandığım paranın vergisini?
Mademki Türkiye'de üniversite okumaya niyetin yok, o zaman sen yanlış plan yapıyorsun. WAT için aşağı yukarı masraf tutarı 5000 dolar civarı. Liseyi bitirince o parayı bir EB-3 acentesine peşinat olarak ödeyip başvuruda bulunabilirsin. EB-3 acentesinin iş ayarlamak için verdiği süre maksimum 3 yıl. Lise mezunu vasıfsız işçi olarak restoran zincirlerinde falan iş ayarlayabiliyorlar. Amerika'da iş çıkmasını beklerken Türkiye'de bir restoran zincirinde işe başlayıp hem tecrübe edinebilirsin hem de EB-3 acentesine ödeme yapmak için para biriktirmeye devam edebilirsin. EB-3 vizesi ile gidebilirsen Green Card'ı çabuk eline alabilirsin ve birkaç yıl tavuk burgerci gibi bir yerlerde çalıştıktan sonra iş değiştirebilirsin.

Mademki Türkiye'de üniversite okumaya niyetin yok, o zaman sen yanlış plan yapıyorsun. Wat için aşağı yukarı masraf tutarı 5000 dolar civarı. Liseyi bitirince o parayı bir eb-3 acentesine peşinat olarak ödeyip başvuruda bulunabilirsin. Eb-3 acentesinin iş ayarlamak için verdiği süre maksimum 3 yıl. Lise mezunu vasıfsız işçi olarak restoran zincirlerinde falan iş ayarlayabiliyorlar. Amerika'da iş çıkmasını beklerken Türkiye'de bir restoran zincirinde işe başlayıp hem tecrübe edinebilirsin hem de eb-3 acentesine ödeme yapmak için para biriktirmeye devam edebilirsin. Eb-3 vizesi ile gidebilirsen Green Card'ı çabuk eline alabilirsin ve birkaç yıl tavuk burgerci gibi bir yerlerde çalıştıktan sonra iş değiştirebilirsin.

Dediğin olay work and travel kadar kolay değil. 3 yıl içinde iş bulamama imkanları da var ve paranın bir kısmı bu sefer yanıyor sana hepsini geri ödemiyorlar. Bazen buldukları işlerin saatlik ücretleri çok düşük oluyor yine 2. iş bulmak zorunda kalıyorsun. Onunla uğraşmak yerine wat ile gitmeyi tercih ederim. İngilizcem B2 düzeyinde insanlarla konuşup anlaşabiliyorum vize görüşmesinden yana sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum. Ayrıca bahsettiğin şirketler yüzünden mağdur olan bir sürü insan var. Work and travelda durum o kadar büyük değil.

kaçak çalışıp bu arada evlenmek veya yatırımcı vizesi almak herkes için aynı derecede mümkün olan şeyler değil...evlenenlerin bir kısmı ABD'de kalabilmek için ücret karşılığı formalite evlilik yapıyor ve bu da ayrı bir risk...yatırımcı vizesi için ise birikim yapmak o kadar kolay değil...kaçak yollarla ABD'de kalan bazı kimseler işsizlik veya düşük gelir sebebiyle YouTube kanalı açıp insanları yanlış yönlendirebiliyor...adeta hayal satıyorlar...kaçak girdim, iltica ettim, şu kadar ayda araba satın aldım, vs...bu tarz ifadeler kullananların insanları Meksika sınırından geçiren çetelerle bağlantısı bile olabilir...wat ile giriş durumunda ise evet ıtın varsa vergi ödeyebilirsiniz ama dil okulunda F-1 vizesiyle okurken çalışma vizeniz değil öğrenci vizeniz olur...doordash veya başka bir firma SSN ve ıtın bilgileriyle size çalışma imkânı sağlasa bile durumunuz ortaya çıkarsa işten çıkarılma ve başka yaptırımlarla karşılaşmanız söz konusu olabilir...dil okuluyla kalabileceğiniz süre 2 yıl diyelim, o 2 yılda nasılsa biriyle evlenirim veya yatırımcı vizesine yetecek parayı bulabilirim gibi hayaller kurmak kolay ama bunları gerçekleştirmek o kadar kolay değil...böyle risk alarak çalışır ve yakalanırsanız tekrar ABD'ye dönmeniz de çok zorlaşabilir...4-5 ay wat programıyla ABD'de zaman geçirip sonra yasal yollardan intern programıyla bir işte çalışmak, çalışırken iş konusunda networking yapmak çok daha rahat ve risksiz bir yoldur...bir de ABD'de kanunlar Türkiye'ye göre daha sıkı uygulanıyor, bu açıdan Türkiye ile kıyaslama yapmak yanıltıcıdır...

Ben formaliteden evlilik değil gerçekten evlilik yapmak istiyorum. Şu an Amerika'da yaşayan 2-3 kişiyle arkadaş oldum Instagram üzerinden. Yatırımcı vizesine geçiş yapmak için gereken para benim bildiğim 80 bin dolar civarı. O para ile ufak bir işletme normal eyaletlerde dükkan açılabiliyor. Ben kaçak çalıştığım süre zarfı boyunca vergi ödemeyeceğim için daha kolay para biriktirebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca ben zaten şu an için iltica etmeyi düşünmüyorum çünkü bir sürü insan o yolla deniyor yani başarısız olma ihtimalim var. Olursam ülkeden çıkışımı vermem gerekir o yüzden onu yapmak istemiyorum. Ayrıca kafama takılan iki konu var benim bildiğim dil okuluyla statü değiştirince elimize 3 veya 5 senelik oturum izni geçiyor 2 senelik değil. Okul 2 sene ama oturum iznimiz 3 veya 5 senelik oluyor diye biliyorum. Tanıdığım iki kişiden birisi 5 birisi 3 senelik oturum izni aldı çünkü. Diğer konu da önceki yazımda yazdığım gibi parayı bankadan değil nakit olarak elden alsam sadece ufak internet harcamaları için banka kartımı kullansam elime geçen paradan kimin haberi olacak ki? Göçmenlik dairesinin polisleri bir anda beni çevirip cebimi kontrol etmeyecekler ya. Yani riskli olduğunun, deport edilme şansımın olduğunun bende farkındayım ancak yine de bunu denemek istiyorum. Üniversite okumak gibi bir niyetim yok benim. Derslerim iyi, üniversite sınavına hazırlanıyorum ve iyi netler getiriyorum ancak amacım iyi bir üniversite kazanıp vize görüşmesinde veya CV'de iyi bir izlenim bırakmasını sağlamak. Yani üniversiteye aslında wat için çalışıyorum okumak için değil.
İkinci kafama takılan konuya tekrar değinmek istiyorum işverenim bana parayı elden verse banka üzerinden çalışmasak devletin benim kazandığım paradan haberi olmaz. Amerika'da çalıştığım süre zarfı boyunca ev, lüks arabalar gibi pahalı şeyler de alamayacağıma göre kazandığım para kimin gözüne batacak ki? Ben Türkiye'den edindiğim tecrübeleri ve gözlemlerimi anlattım ama bu bahsettiğim durumlar sadece Türkiye'de değil dünyanın hemen hemen her ülkesinde gerçekleşiyor zaten. Ben yine de 18 yaşına gelince risk alıp denemek istiyorum. Başarırsam Amerikan vatandaşı olurum başaramazsam Türkiye'ye geri dönerim. Yapacak bir şey yok.
Zaten gitmeyi planladığım şirketle de 2 kez görüştüm. Daha üniversite öğrencisi olmadığım için kayıt yapamadılar ancak bilgilendirme amaçlı hangi evrakları teslim etmem gerekiyor gibi bilgileri e postama yolladılar ve bu süreçte İngilizce çalışmamı tavsiye ettiler bende son 30 gündür her gün İngilizce çalışıyorum.

Son düzenleme:
Fikrisabit şekilde çok bilmişlik yapacak olduktan sonra forumda başlık açmaktaki amaç nedir? Git Amerika'daki o 2-3 kişiye sor sorularını. Gelmiş burada ABD'de illegal bir şekilde nasıl çalışacağını soruyorsun, illegal olarak çalışmanın olumsuz yönleri ve legal olarak çalışmanın yöntemleri anlatıldığında insanları illegal olarak çalışma konusunda ikna etmeye çalışır gibi cevaplar veriyorsun. Bir de hayale bak ABD'de kaçak çalışıp yatırımcı vizesi alacaksın yani patron olacaksın, ABD'den kız bulup evleneceksin. Sanki oradaki kızlar da kollarını açmış seni bekliyordu.

Dediğin olay work and travel kadar kolay değil. 3 yıl içinde iş bulamama imkanları da var ve paranın bir kısmı bu sefer yanıyor sana hepsini geri ödemiyorlar. Bazen buldukları işlerin saatlik ücretleri çok düşük oluyor yine 2. iş bulmak zorunda kalıyorsun. Onunla uğraşmak yerine wat ile gitmeyi tercih ederim. İngilizcem B2 düzeyinde insanlarla konuşup anlaşabiliyorum vize görüşmesinden yana sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum. Ayrıca bahsettiğin şirketler yüzünden mağdur olan bir sürü insan var. Work and travelda durum o kadar büyük değil.

Ben formaliteden evlilik değil gerçekten evlilik yapmak istiyorum. Şu an Amerika'da yaşayan 2-3 kişiyle arkadaş oldum Instagram üzerinden. Yatırımcı vizesine geçiş yapmak için gereken para benim bildiğim 80 bin dolar civarı. O para ile ufak bir işletme normal eyaletlerde dükkan açılabiliyor. Ben kaçak çalıştığım süre zarfı boyunca vergi ödemeyeceğim için daha kolay para biriktirebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca ben zaten şu an için iltica etmeyi düşünmüyorum çünkü bir sürü insan o yolla deniyor yani başarısız olma ihtimalim var. Olursam ülkeden çıkışımı vermem gerekir o yüzden onu yapmak istemiyorum. Ayrıca kafama takılan iki konu var benim bildiğim dil okuluyla statü değiştirince elimize 3 veya 5 senelik oturum izni geçiyor 2 senelik değil. Okul 2 sene ama oturum iznimiz 3 veya 5 senelik oluyor diye biliyorum. Tanıdığım iki kişiden birisi 5 birisi 3 senelik oturum izni aldı çünkü. Diğer konu da önceki yazımda yazdığım gibi parayı bankadan değil nakit olarak elden alsam sadece ufak internet harcamaları için banka kartımı kullansam elime geçen paradan kimin haberi olacak ki? Göçmenlik dairesinin polisleri bir anda beni çevirip cebimi kontrol etmeyecekler ya. Yani riskli olduğunun, deport edilme şansımın olduğunun bende farkındayım ancak yine de bunu denemek istiyorum. Üniversite okumak gibi bir niyetim yok benim. Derslerim iyi, üniversite sınavına hazırlanıyorum ve iyi netler getiriyorum ancak amacım iyi bir üniversite kazanıp vize görüşmesinde veya CV'de iyi bir izlenim bırakmasını sağlamak. Yani üniversiteye aslında wat için çalışıyorum okumak için değil.
İkinci kafama takılan konuya tekrar değinmek istiyorum işverenim bana parayı elden verse banka üzerinden çalışmasak devletin benim kazandığım paradan haberi olmaz. Amerika'da çalıştığım süre zarfı boyunca ev, lüks arabalar gibi pahalı şeyler de alamayacağıma göre kazandığım para kimin gözüne batacak ki? Ben Türkiye'den edindiğim tecrübeleri ve gözlemlerimi anlattım ama bu bahsettiğim durumlar sadece Türkiye'de değil dünyanın hemen hemen her ülkesinde gerçekleşiyor zaten. Ben yine de 18 yaşına gelince risk alıp denemek istiyorum. Başarırsam Amerikan vatandaşı olurum başaramazsam Türkiye'ye geri dönerim. Yapacak bir şey yok.
Zaten gitmeyi planladığım şirketle de 2 kez görüştüm. Daha üniversite öğrencisi olmadığım için kayıt yapamadılar ancak bilgilendirme amaçlı hangi evrakları teslim etmem gerekiyor gibi bilgileri e postama yolladılar ve bu süreçte İngilizce çalışmamı tavsiye ettiler bende son 30 gündür her gün İngilizce çalışıyorum.

Kanka seninle iletisime gecmek istiyorum nasıl yapabilirim?

Sen WAT programını hem yanlış anlamışsın hem de exploit etmeye çalışıyorsun.
Sadece üniversitede bir bölüme yerleşerek programa katılamazsın çünkü not ortalamana da bakılıyor.
Not ortalaman düşükse ve üniversiteyi Türkiye'de tamamlamak gibi bir niyetin yokmuş gibi bir izlenim verirsen zaten ret yersin.
WAT programıyla üniversite öğrencilerinin yabancı dillerini ilerletmesi ve tecrübe edinmesi amaçlanır.
Bazı art niyetli kimseler senin gibi WAT ile gidip sonra dil okuluna kaydolurum, bir yandan da çalışmaya devam ederim kafasındalar. Öyle gidip de 5 yıl oturum alıp çalışarak Green Card'a başvuramazsın. Çünkü sen öğrenci statüsünde 5 yıl kalmış oluyorsun. Çalışma durumu kaçak olduğu için zaten belgeleyemezsin. Hani Türkiye ile kıyas yapıyorsun ya, Türkiye'deki yabancı uyruklu öğrencilerin de çalışma izinleri olmuyor ve üniversite okumak için Türkiye'de 5 yıl oturum izni almış olsalar bile vatandaşlığa başvuramıyorlar. Halbuki 5 yıl çalışma izni ile çalışanlar vatandaşlığa başvurabiliyor.
J-1'den F-1 vizesine geçip öğrenci statüsündeyken orada kaçak çalıştıktan sonra E-2 vizesine başvurduğunda bu durumun irdelenmeyeceğini mi sanıyorsun?

Kanka seninle iletisime gecmek istiyorum nasıl yapabilirim?

Instagram'dan yaz dostum.
Arddacetin.

Sen wat programını hem yanlış anlamışsın hem de exploit etmeye çalışıyorsun.
Sadece üniversitede bir bölüme yerleşerek programa katılamazsın çünkü not ortalamana da bakılıyor.
Not ortalaman düşükse ve üniversiteyi Türkiye'de tamamlamak gibi bir niyetin yokmuş gibi bir izlenim verirsen zaten ret yersin.
Wat programıyla üniversite öğrencilerinin yabancı dillerini ilerletmesi ve tecrübe edinmesi amaçlanır.
Bazı art niyetli kimseler senin gibi wat ile gidip sonra dil okuluna kaydolurum, bir yandan da çalışmaya devam ederim kafasındalar. Öyle gidip de 5 yıl oturum alıp çalışarak Green Card'a başvuramazsın. Çünkü sen öğrenci statüsünde 5 yıl kalmış oluyorsun. Çalışma durumu kaçak olduğu için zaten belgeleyemezsin. Hani Türkiye ile kıyas yapıyorsun ya, Türkiye'deki yabancı uyruklu öğrencilerin de çalışma izinleri olmuyor ve üniversite okumak için Türkiye'de 5 yıl oturum izni almış olsalar bile vatandaşlığa başvuramıyorlar. Halbuki 5 yıl çalışma izni ile çalışanlar vatandaşlığa başvurabiliyor.
J-1'den F-1 vizesine geçip öğrenci statüsündeyken orada kaçak çalıştıktan sonra e-2 vizesine başvurduğunda bu durumun irdelenmeyeceğini mi sanıyorsun?

Wat programına gidebilmek için not ortalaması bir şart değil. İki şart var iyi düzeyde İngilizce diğeri 4 senelik üniversite kaydı. Ben zaten lisede son sınıfa geçtim ilk 3 senemin not ortalaması 93. YKS'de de iyi bir sıralama yapıp Türkiye'de ünlü bir üniversiteye kaydolursam ret yiyeceğimi zannetmiyorum. İngilizcem B2 düzeyinde (geliştirmeye devam ediyorum), iyi bir üniversiteye de kaydımı tamamlattırmış olacağım niye ret yiyeyim?
İkinci durum senin bahsettiğin olayı 3 tane şirketle telefonda konuştum. Üniversite 1. sınıf öğrencilerinin not ortalaması olmasa bile vizede ret yeme gibi bir durum söz konusu olmuyor çünkü üniversite 1. sınıf öğrencisi oluyorsun yani üniyi bitirmek için daha 3 sınıfın var Amerika'da bu yüzden sana Türkiye'ye geri dönecekmişsin gözüyle bakıyor. Senin not ortalaman isterse en yüksek düzeyde olsun üniversite son sınıfta başvur asıl o zaman vize reddi alırsın. Üniversite 1. sınıf öğrencisi zaten Türkiye'ye geri dönecek gözüyle baktıkları için ret vermiyorlar.
Üçüncü durum kaçak çalışacağım diyorum ama gidip bir türkün restoranında veya Meksika'lı kaçak işçi çalıştırdığı bariz olan bir adamın dükkanında bulaşıkçılık yapmayacağım. Oraya gittikten sonra zaten çevre edineceğim için birisi ile anlaşır onun üzerinden lyft, doordash veya Uber hesabı açar onları yaparım adamın hesabına gelen parayı da nakit olarak ondan alırım. O adam zaten vergi ödeyeceği için (Amerikan vatandaşı olduğu için) benim üzerimden vergi yükü kalkmış olur. Ne devlet beni fark eder ne de ben devleti fark ederim. Bu birinci ihtimaldi. İkinci ihtimal ise bir dükkanda işveren ile anlaşır kazanacağım parayı elden nakit alırım. Zaten o süreçte kıt kanaat geçineceğim için gidip ev, lüks araba alabilecek bir durumum da olmayacağı için birisinin gözüne batacağımı düşünmüyorum. Parayı da nakit alacağım için devlete vereceğim bir hesabım da olmaz. Yani elbette risk alıyorum ancak risk almadan bu hayatta hiçbir şey olmuyor ki. Hem parasıyla olduğu için dil okulunda da bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Kızlarla da iyi anlaşabildiğim için oraya gittiğim zaman evlenecek bir insan bulabilirim diye düşünüyorum. Bana kalırsa bence fazla abartıyorsunuz. En kötü deport yerim ülkeme geri dönerim kalkıp beni tabancayla vuracak halleri yok ya. Gerçi vursalar işime gelir Green carda başvurarım ama neyse.

Yazdıkların çelişkili. Hem kıt kanaat geçineceksin hem de patron olacaksın, öyle mi? Evlenme konusunda da kızlar Bu ne iş yapıyor, hmm kaçak çalışıyor. O zaman vatandaşlık için benimle evlenmek istiyor olabilir. diye düşünmeyecekler mi? İnternette abuk sabuk tiplerin videolarını seyredip onları Amerika uzmanı mı sanıyorsun yoksa? Böyle hayallere nasıl kapılıyorsun, gerçekten hayret. WAT konusunda da yanılıyorsun, not ortalaması önemli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı