Bir suçun hem dünyada hem ahirette cezalandırılması adaletli midir?

Nankörlük apayrı bir şey konuyu çarpıtma. Şu an gördüğüm en büyük örneksin, ateist olup da gerçeklerin farkına varıpda düşünceleri hala dinci zihniyetinden kurtulamamış biri. Birinci derece istersen karın evladın baban öldürülsün. Elbetteki üzülürsün ağlarsın yasını tutarsın ben sadece kendimi yırtacak kadar ağlayıpta bozuntuya vermem o apayrı bir konu şu anki konumuzla alakası yok. Sıkıntı senin bunu yapan kişiye hakettiğinden fazla ceza vermen (senin tabirinle 1 trilyon yıl) senin ondan hiçbir farkın kalmaz bunu yaparsan hatta daha ondan daha beter biri olursun kapiş. Birisi birinin 100 bin TL'sini çaldıysa o adama kalkıpta 100 milyon lira ceza veremezsin olay bu.
Ateistlik bir din değildir, kafanıza göre kalıp uyduramazsiniz ateist insan şöyle böyle olmaz diyerek. Olmalıdır diyebilirsin en fazla. Eğer hak eden kişiye hak ettiği cezanın verilmesini savunmak dinci zihniyeti ise ben razıyım öyle anılmaya. Hak ettiginden fazla diyorsun hala, senin için masum birini öldürmenin, hatta masum binleri öldürmenin, sayısız aile yıkmanin cezası 70 yıl yanmak ise üzülürüm senin adına. Bu kadar humanistlik neden, yazık. Daha önce de dedim, herkes yaşamayı hak etmez, bazıları en ağır cezayı hak eder. Tabii ki suç işleyebilirsin zorda kaldin, bir şey oldu. Ben sana burada o yüzden en uç örneği, apoyu veriyorum. Kalleş, kanı bozuk, bebek katilini örnek veriyorum ki istisnalara girmeyelim. Ona bile 70 yıl yansa yeter diyorsan diyecek söz yok, sana hümanistliginde başarılar. Bana göre de ateist adam milliyetçi, cevresindeki tehlikelerin farkında, değerleri olan bir birey olmalıdır. Madem kalıplara sigdiriyoruz, gerçek ateist böyle olur o hâlde.

Ateistlik bir din değildir, kafanıza göre kalıp uyduramazsiniz ateist insan şöyle böyle olmaz diyerek. Olmalıdır diyebilirsin en fazla. Eğer hak eden kişiye hak ettiği cezanın verilmesini savunmak dinci zihniyeti ise ben razıyım öyle anılmaya. Hak ettiginden fazla diyorsun hala, senin için masum birini öldürmenin, hatta masum binleri öldürmenin, sayısız aile yıkmanin cezası 70 yıl yanmak ise üzülürüm senin adına. Bu kadar humanistlik neden, yazık. Daha önce de dedim, herkes yaşamayı hak etmez, bazıları en ağır cezayı hak eder. Tabii ki suç işleyebilirsin zorda kaldin, bir şey oldu. Ben sana burada o yüzden en uç örneği, apoyu veriyorum. Kalleş, kanı bozuk, bebek katilini örnek veriyorum ki istisnalara girmeyelim. Ona bile 70 yıl yansa yeter diyorsan diyecek söz yok, sana hümanistliginde başarılar. Bana göre de ateist adam milliyetçi, cevresindeki tehlikelerin farkında, değerleri olan bir birey olmalıdır. Madem kalıplara sigdiriyoruz, gerçek ateist böyle olur o hâlde.

Cümleleri algılama seviyene hayran kaldım. Ben sana nerede apo 70 yıl yansa yeter dedim göster bakayım merak ettim?

Sadece 1 kişiyi bebekken öldüren birini misalen örnek alalım;
1 kişi kaç yıl yaşıyor? 70.o katil o adamın 70 yılını baştan çaldı o cepte. O kişinin ailelerinin acısınıda hesaba kat. Yaşadığı üzüntü stres ve topluma ve çevreye verdiği zararı hesaba kat. Bu kişiyi 100 yıl cehennemde diri diri ateşte 1 saniye bile dinlendirmeden lavlar içerisinde yakmak sence yeterli değil mi bunu bir düşün. Sen daha elini bile kibrite değdiremezken.

İş eğer apoya gelirse kaba taslak nereden baksan bir 500 bin yıl tutar gibi. Bunun tek tek hesaplanması lazım adaletli olması için oda Allah'ın işi. Ama yok işte anladın mı demek istediğimi. Dünyadaki bütün insanları öldüren birini bile sonsuza kadar yakman seni o katilden daha zalim yapar çünkü onun ki sınırlı günah, seninki sınırsız ceza.

Cümleleri algılama seviyene hayran kaldım. Ben sana nerede apo 70 yıl yansa yeter dedim göster bakayım merak ettim?
Apoya bile çok demişsin o kadar cehennem süresi, kendi kızına tecavüz eden adam için ise 70 yıl yeter demişsin. Apoya hiçbir şey çok değil, kendi kızına tecavüz eden adam da apo kadar yanmalıydi cehennem olsaydı.
İş eğer apoya gelirse kaba taslak nereden baksan bir 500 bin yıl tutar gibi. Bunun tek tek hesaplanması lazım adaletli olması için oda Allah'ın işi. Ama yok işte anladın mı demek istediğimi. Dünyadaki bütün insanları öldüren birini bile sonsuza kadar yakman seni o katilden daha zalim yapar çünkü onun ki sınırlı günah, seninki sınırsız ceza.
Cehennemi doğru bulduğumu kim söyledi zaten? Ahlaklı insanların bile sırf inanmadığı için sonsuz yıl yandığı yer adaletli değildir. Benim katıldığım yer, gerçekten suçlu olanların yıllarca, belki sonsuza kadar yanması.

Hayır apoya bile 70 yıl çok demedim çıkar göster dediysem hani nerede cümleleri o kadar yanlış anlıyorsun ki artık iftira atma boyutuna geliyorsun. Ben sadece 1 kişiyi öldüren kişinin 70 yıl yanmasını yeterli buluyorum dedim. Konu o kadar saçma sapan yerlere gittiki yani 2 ateist olmayan Allah'ın cehennemini tartısıyor anlaşamıyoruzda zaten iyi sosyaller.

Apoya bile çok demişsin o kadar cehennem süresi, kendi kızına tecavüz eden adam için ise 70 yıl yeter demişsin. Apoya hiçbir şey çok değil, kendi kızına tecavüz eden adam da apo kadar yanmalıydi cehennem olsaydı.
Cehennemi doğru bulduğumu kim söyledi zaten? Ahlaklı insanların bile sırf inanmadığı için sonsuz yıl yandığı yer adaletli değildir. Benim katıldığım yer, gerçekten suçlu olanların yıllarca, belki sonsuza kadar yanması.

Maalesef hocam sonsuza kadar kim olursa olsun yanması adil değil.

Hayır apoya bile 70 yıl çok demedim çıkar göster dediysem
Apoya bile çok demişsin o kadar cehennem süresi,
O kadardan kastım 70 yıl değildi. Büyük bir sayı yazmışsın işte hatırlamıyorum şimdi. Farketmez apo icin yeterli bir sınır yok gözümde.
Maalesef hocam sonsuza kadar kim olursa olsun yanması adil değil.
Olabilir düşüncemiz farklidir, inanmadigin cehennemi tartışmakta garip oldu biraz gercekten:).

Dostlar şöyle düşünün. Bugün misal birisi hırsızlık yaptı ve çaldığı miktar yüksek olduğu için ona 15 yıl hapis cezası verdiler. E şimdi bu adama bir de günah yazılıyor. Ahirette de o çaldığı paranın cezasını ayrıyeten cehennemde yanarak çekecek. Adama 2 ceza birden vermiş oluyorsunuz. Adaletin tam olması için cezasını ya komple bu dünyada ya da komple öteki dünyada çekmesi gerekmez mi? (Müslüman olduklarını varsayarsak.)
O zaman tüm tecavüzcüleri, tacizcileri toptan salalım. Ne de olsa diğer tarafta belalarını bulacaklar değil mi?

Saldık diyelim, diğer taraf yoksa bu sefer biz belamızı buluruz.

Dünyadakilerin verdiği cezalar ayrı, diğer taraftaki cezalar ayrıdır. Birbirine bağlı değildir.

O zaman tüm tecavüzcüleri, tacizcileri toptan salalım. Ne de olsa diğer tarafta belalarını bulacaklar değil mi?

Saldık diyelim, diğer taraf yoksa bu sefer biz belamızı buluruz.

Dünyadakilerin verdiği cezalar ayrı, diğer taraftaki cezalar ayrıdır. Birbirine bağlı değildir.

Aynen öyle. Zaten öteki tarafın olmadığının en büyük kanıtlarından biri devletlerin suclularada ölmeden bu dünyada ceza kesmeye kalkışmaları. Çünkü biliyoruz ki ölürse yanına kar kalacak. Bu konunun amacı matematiksel bir oran. Sen adamın cezasını bu dünyada kesersen öteki tarafta Allah nasılsa cezasını cekiyor deyip indirim yapmak zorunda. Veya tam tersi. Olay bu yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı