Work and travel ile Amerika'ya gitmek

Elinin altındaki Google'a yazıp sorabileceğin şeyler hakkında sallama yorumlar yapıyorsun.
WAT.png

Yazdıkların çelişkili. Hem kıt kanaat geçineceksin hem de patron olacaksın, öyle mi? Evlenme konusunda da kızlar bu ne iş yapıyor, hmm kaçak çalışıyor. O zaman vatandaşlık için benimle evlenmek istiyor olabilir. diye düşünmeyecekler mi? İnternette abuk sabuk tiplerin videolarını seyredip onları Amerika uzmanı mı sanıyorsun yoksa? Böyle hayallere nasıl kapılıyorsun, gerçekten hayret. Wat konusunda da yanılıyorsun, not ortalaması önemli.

Patron olacağım diye bir şeyi metinin neresinde kullanmışım? Patron ile yakınlık kurarım diyorum patron olacağım demiyorum. Vergi ödemeyeceğim için elimden artan parayı kenara koyup zamanla biriktirip iki-üç insanla ortaklık kurup işletme açar yatırımcı vizesine geçiş yaparım diyorum.
Açıkçası kıvrak bir zekaya sahip olduğunu düşünmüyorum. Ben evleneceğim insana kaçak çalıştığımı neden söyleyeyim? En yakın dostum bile olsa kaçak çalışıyorum diye bir cümleyi ağzımdan çıkartmam. Amerika'daki kız çalışma izni nedir onu bile bilmiyordur yüksek ihtimal. Empati kur sen Türkiye'de bir erkekle kahve içmeye çıktığında bende işte paket dağıtıyorum kuryeyim dediğinde ona kaçak mı çalışıyorsun yoksa yasal mı diye bir soru soruyor musun? Veya sen kendi hesabın üzerinden mi dağıtım yapıyorsun yoksa başkalarının hesabını mı kiraladın diye sorar mısın? %99 sormayacağına göre Amerika'da yaşayan kızda bir insan olduğu için o da sormayacak. Diyelim sordu yalan söylerim.
Diğer konu wat konusunda not ortalaması önemli değil diye bir şey ben demedim. Zaten vizenin sana çıkması için üniversitede minimum bir not ortalamasına sahip olman gerekiyor ancak bu 1. sınıfı doldurmuş kişilerden itibaren geçerli. Üniversiteye daha yeni geçmiş birisinin not ortalaması bulunmayacağı için onun not ortalamasına bakmıyorlar. Zaten iyi bir üniversite kazanırsam ne olduğum belli olur az çok.
Bana kalırsa siz risk almaktan kaçınıyorsunuz. Ben bu konu hakkında yardım istiyorum ama sürekli yapamazsın, edemezsin gibi cevaplar veriyorsunuz verecek bir cevabınız yoksa yazı yazmayın bu konuya. Size kendimi kanıtlamak için mesai mi harcayacağım bir de?

Elinin altındaki Google'a yazıp sorabileceğin şeyler hakkında sallama yorumlar yapıyorsun.
Eki Görüntüle 2558427

Not ortalaması 1. sınıfı doldurmuş kişilerden itibaren geçerli. Üniversiteye yeni geçmiş birisinin not ortalaması bulunmayacağı için not ortalaması yerine okuduğu bölüme ve üniversitenin kalitesine bakıyorlar. 3 şirkete sordum 3Ü de aynı şeyi söyledi. 25 senedir bu işi yapan şirket bilmiyor da sen mi biliyorsun? Bu konu hakkında bilgin olmadığı belli. Ne zaman 1. sınıfı doldurdun, 2. sınıfa geçtin artık not ortalaman var işte o zaman not ortalamana bakarlar.

Eki Görüntüle 2558427

Bir de dostum rica ediyorum 3 tane hesap açıp aynı konuya yorum yazma ya. Bir tane hesabın olsun bu konuya ne yazıyorsan oradan yaz. 3 tane hesap açmışsın üşenmeyip.

Yatırımcı vizesi almaktan bahsediyorsun, yatırımcı vizesinin anlamı istihdam oluşturmaktır yani patron olmaktır. Yazdığın argümanlar o kadar saçma ki sana laf anlatmaya çalışmak zaman kaybı.

Yatırımcı vizesi almaktan bahsediyorsun, yatırımcı vizesinin anlamı istihdam oluşturmaktır yani patron olmaktır. Yazdığın argümanlar o kadar saçma ki sana laf anlatmaya çalışmak zaman kaybı.

Hocam iki adet patronla alakalı konudan bahsetmiştim. Birisi patronun yanında kaçak çalışmaktı birisi de bahsettiğin gibi işletme açıp istihdam oluşturmaktı. Evet haklısın istihdam sağlarsam patron ben olurum. Zaten ben 80 bin doları 2-3 senede tek başıma kendim biriktireceğim demiyorum ki. O süre zarfında edindiğim network sayesinde 2-3 kişi ile beraber işletme açıp 2-3 tane de Amerikan çalıştırmayı planlıyorum. Yatırımcı vizesi için Amerikan vatandaşı insan çalıştırmak neredeyse şart gibi bir şey. Vergi ödemeyeceğim için de o 80 bin dolar bandına daha kolay ulaşırım ondan bahsediyorum. Sen benim sunduğum argümanlara sadece saçma diyorsun veya imkansız diyorsun nedenini açıklamıyorsun ki. Bana nedenini açıkla bu yüzden olmaz de bende sana ona göre bir cevap vereyim. Konuyu açma amacım bu konu hakkında bilgi edinip yardım almaya çalışmak. Yani sen neye bu kadar sinirlendin onu da anlamış değilim. Yüksek ihtimal Amerikan vatandaşı değilsin Amerika'yı kaçak işçiden ne diye koruyorsun sana giren çıkan bir şey yok sonuçta. İkinci olarak kendin bunu deneyip başaramadın o yüzden mi bana umutsuzluk aşılamaya çalışıyorsun onu da anlamış değilim ama ben şu an 17 yaşındayım 12 yaşımdan bu yana bunun hayalini kuruyorum eğer amacın o ise işe yaramayacak bilgin olsun. Üçüncü olarak ise eğer bu konu hakkında bana yardımcı olmayacaksan daha fazla mesaj yazmanı istemiyorum. Ben bu işi düşünmeye başlayalı daha 1 ay oluyor 1 aydır her gün İngilizce çalışıyorum, 4 tane Amerika'da yaşayan kişi ile arkadaş oldum, bunun yanında da work and travel için şu an para kazanıyorum. Yani yapmam gereken her şeyi yapıyorum riski de ben alacağım. Benim için endişelenmene gerek yok yani.

WAT şirketi müşteriyi kaçırmamak için öyle söylüyor olabilir.
WAT.png

Türkiye'deki üniversitelerde genellikle 70% devam zorunluluğu vardır; üniversite devam zorunluluğunu sıkı tutuyorsa devam edilmeyen derslerden öğrenciler kalır. Konsolosluk transkripte bakmayacak sanacak kadar bu konuda bilgisizsin.

Sen hangi üç hesaptan bahsediyorsun? Benim bu başlıkta gördüğüm yakın tarihli hesaplar TridentKng (3 Mayıs 2025), Escobarr16 (26 Ağustos 2024), Sündüz (17 Ağustos 2025). Ben 14 Şubat 2021'de bu hesabı açtığımda saydığım hesaplardan hiçbiri daha üye bile değildi. Kavırçak desen katılım tarihi 23 Kasım 2017. Herhâlde sırf bu başlığa yanıt vermek için özel olarak hesabımı açtığımı düşünecek kadar düşük IQ'ya sahip değilsindir.

Wat şirketi müşteriyi kaçırmamak için öyle söylüyor olabilir.
Eki Görüntüle 2559137

Türkiye'deki üniversitelerde genellikle 70% devam zorunluluğu vardır; üniversite devam zorunluluğunu sıkı tutuyorsa devam edilmeyen derslerden öğrenciler kalır. Konsolosluk transkripte bakmayacak sanacak kadar bu konuda bilgisizsin.

Sen hangi üç hesaptan bahsediyorsun? Benim bu başlıkta gördüğüm yakın tarihli hesaplar tridentkng (3 Mayıs 2025), escobarr16 (26 Ağustos 2024), sündüz (17 Ağustos 2025). Ben 14 Şubat 2021'de bu hesabı açtığımda saydığım hesaplardan hiçbiri daha üye bile değildi. Kavıracak desen katılım tarihi 23 Kasım 2017. herhâlde sırf bu başlığa yanıt vermek için özel olarak hesabımı açtığımı düşünecek kadar düşük IQ'ya sahip değilsindir.

Dayı üç hesapta aynı benzer yapay zeka ile hazırlanmış profil fotoğraflarını kullanıyorsunuz ondan olabilir mi?
İkinci olarak zaten transkript vermek zorundasın verilmesi zorunlu olan bir şeye konsolosluğun bakmayacağını neden düşüneyim?
Üçüncü olarak 1. sınıf öğrencinin not ortalaması bulunmaz. Bulunmayan bir şeye konsolosluk nasıl baksın? 1. sınıfa yeni geçmiş olup giden tonla öğrenci var. Onlara çıkıyor vize de bana niye çıkmasın? B2 düzeyinde İngilizce biliyorum ki bu seneye kadar C1 düzeylerine çıkacak elim yüzüm düzgün iyi bir üniversitede okuyor olmuş olacağım ve şu ana kadarki lise not ortalamalarımın hepsi de 90 üstü. Hadi diyelim senin dediğin olsun vizem kabul edilmesin paramın büyük kısmını zaten şirketten geri almış olacağım seneye tekrar denerim. Ne yani bu sana batan anlamıyorum ki. Olmazsa parası boşa giden sen mi olacaksın? Hayır ben olacağım. O zaman ya konu ile alakalı çözüm üret ya da mesaj yazma.

Yüksek ihtimal Amerikan vatandaşı değilsin Amerika'yı kaçak işçiden ne diye koruyorsun sana giren çıkan bir şey yok sonuçta. İkinci olarak kendin bunu deneyip başaramadın o yüzden mi bana umutsuzluk aşılamaya çalışıyorsun onu da anlamış değilim
Meksika sınırından kaçak girmeye çalışanlarla benzer bir tepki gösteriyorsun. Onlara da laf anlatmaya çalıştıkça siz ABD'ye gelmemizi istemiyorsunuz tarzı cevaplar veriyorlar. Amerika'nın gerçekleri konusunda zerre bilgisi olmayan insanlar sağdan soldan bilgiler toplayıp kaçak yollarla geliyor ve birçoğu sefalet içinde sürünüyor. Bazıları ise sosyal medya üzerinden birilerini dolandırmaya çalışıyor. Birçok kimse ise Türkiye'ye geri dönüyor. Bunlardan bahsedilmesinden rahatsız olanlar var. Ama neyse ben bu konuyu takip etmeyi bırakıyorum. Sadece zaman kaybı.

Üçüncü olarak 1. sınıf öğrencinin not ortalaması bulunmaz. Bulunmayan bir şeye konsolosluk nasıl baksın? 1. sınıfa yeni geçmiş olup giden tonla öğrenci var. Onlara çıkıyor vize de bana niye çıkmasın?
Bunu yazacak kadar bilgisizsin. 1. sınıfta not ortalaması yoksa öğrenciler nasıl daha 1. dönemde ortalamayla dönemden kalabiliyor? Hayatında eline bir transkript almadan transkriptte not ortalaması bulunmadığını iddia ediyorsun. Lise karnesi gibi zannettin herhâlde. Çözüm üret diyorsun legal yollar anlatıldığında illegal yollar için ikna etmeye çalışıyorsun.

Bunu yazacak kadar bilgisizsin. 1. sınıfta not ortalaması yoksa öğrenciler nasıl daha 1. dönemde ortalamayla dönemden kalabiliyor? Hayatında eline bir transkript almadan transkriptte not ortalaması bulunmadığını iddia ediyorsun. Lise karnesi gibi zannettin herhâlde. Çözüm üret diyorsun legal yollar anlatıldığında illegal yollar için ikna etmeye çalışıyorsun.

Dostum sen anlama konusunda sıkıntı yaşayan bir insan mısın? 1. dönem bittiği zaman derslerinden üniversitede ikişer sınav olduğun için bir not ortalaman oluşur. Ancak YKS'den yeni çıkmış ve ağustos aylarında yerleştirilmesi üniversiteye yeni yapılmış bir öğrencinin daha hiçbir sınavdan notu olmadığı için not ortalaması bulunmaz. Transkriptte de bu yazar zaten. 1. sınıfa geçiş tarihin, üniversiteye kayıt tarihin hepsi yazar. Bu da not ortalamasının neden bulunmadığının gerekçesidir. 1. dönemde dönemden kalma sebebi 1. dönem derslerinden sınava girmiş olmasıdır. Üniversiteye yeni geçmiş bir öğrenci nasıl direkt sınav olsun daha ağustos ayında? Cümlemin hiçbir yerinde transkriptte not ortalaması bulunmaz diye bir şey dememişim. Hem okuduğunu anlamıyorsun hem de denileni anlamıyorsun. Legal yollar anlatıldığında illegal yollardan bahsediyorsun diyorsun illegal yollardan bahsedeceğim tabii. Bu dünyada tonla insan illegal yoldan parayı vuruyor, vergi kaçırıyor, diğer insanların hakkını yiyor ben niye illegal yola başvurmayayım? Kimseden kurs aldığım, para verdiğim falan yok. Tüm bu bilgileri ücretsiz şekilde edindim ben. Kimseye para falan da vermedim. Bunu anlatanların bir kısmı YouTuber bir kısmı Amerika'da yaşayan sosyal medya arkadaşlarımdı. Yani kısaca seni ikna etmeye çalıştığım falan yok. Almanya'da mı nerede yaşıyorsan sürün orada. Yazma bu konuya bir daha mesaj.

Anlama ve bilgi konusunda sıkıntısı olan sensin. Üniversite mezunu insanlara daha lise mezunu bile değilken bilmediğin bir sistemi biliyormuş gibi anlatmaya çalışıyorsun. Bilgileri ücretsiz şekilde edinmiş olabilirsin ama Youtuber'ların reklam gelirleri olduğunu unutuyorsun sanırım. Sosyal medyada görüştüğün kişiler de ya seninle makara geçiyor ya üfürüyor ya da sen onların anlattıklarını da anlayamıyorsundur, o kadarını bilemiyorum. Almanya'da mı nerede yaşıyorsan orada sürün demenden nasıl hastalıklı bir zihniyete sahip olduğunu belli etmiş oldun zaten.

Şunu da unutma, eğer bir insan sana olumsuz şeyler bile anlatıyorsa kendisi için çok değerli bir şey olan vaktini sana harcıyor. Burada çemkireceğine söz dinleyip biraz daha derinlemesine araştırma yap.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı