Work & Travel mı laptop mı?

nc.abidin

Hectopat
Daha fazla  
Düşüncenizi söylerseniz çok sevinirim.

Önümüzdeki sene için Work & Travel planım vardı ama aklım fena karışmış durumda.

Öncelikle bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Elimde çok kötü bir laptop var: i3 2.0GHz - 4 GB RAM - Intel HD5500 ekran kartı. Şimdi ben bu laptop ile çalışırken çok zorlanıyorum. Visual Studio'yu geçtim çoğu şeyi açarken ve kullanırken çok yavaş. Dolayısıyla yoruldum. Bir şey yaparken hevesim gidiyor, sövesim falan geliyor.

Önümde iki seçenek var. Elimdeki para ile ya Work & Travel yapacağım ya da kendime laptop alacağım.

WAT yaparsam önümdeki 1 sene kendimi alanımda geliştiremeyeceğimi düşünüyorum çünkü elimde yeterli bir cihaz yok ve yazı da WAT ile geçirmiş olacağım.

Laptop alırsam da WAT yapamayacağım ama 1 sene kendimi geliştirmek için çalışacağım ve gönüllü staj yapmak için yazın firmalara başvuracağım.

Benim düşüncem WAT'ı boş verip kendi alanımda kendimi yetiştirmek için laptop almak üzerine. Çünkü önümde zaten 2 yıl var. Kendimi ingilizce üzerine her türlü geliştiririm diye düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir?

Yerinizde olsam W&T yaparak, hem dilimi geliştirip hem de oradan sağlayacağım gelirle laptop almayı düşünürdüm. Bunlardan sonra alanınızda ilerlemeniz de kolaylaşacaktır.
Bunu ben de düşündüm. Benim korkum bu zaman içerisinde kendi alanımda kendimi geliştirememek. Cihaz olmadan gerçekten çok çok zor oluyor.

Benim düşüncem WAT'ı boş verip kendi alanımda kendimi yetiştirmek için laptop almak üzerine. Çünkü önümde zaten 2 yıl var. Kendimi ingilizce üzerine her türlü geliştiririm diye düşünüyorum.
Bilgisayar günlük kullanımda bile sıkıntı yaratıyorsa bence onu değiştirin.

Bunu ben de düşündüm. Benim korkum bu zaman içerisinde kendi alanımda kendimi geliştirememek. Cihaz olmadan gerçekten çok çok zor oluyor.
Burada iş biraz sizde bitiyor. W&T için belli başlı çalışma alanları var, biliyorsunuzdur. Bilişim sektörü bunlardan biri değil ancak sizin bu süreçte herhangi bir projede yer almanıza engel bir durum yok.

İşlerinizden kalan vaktinizde birtakım projelerle uğraşmak, takımlarda bulunmak, en basitinden eksik olduğunuz kısımlar hakkında eğitimler almak, gelişmek, en azından geri kalmamak sizin elinizde. Bunun sağlayacağı deneyim de önemli.

Ben sizin yerinizde olsam WAT yapardım. Kuryelik, Garsonluk gibi işler yapıp eğer alkol, tütün, clubbing gibi ihtiyaç dışı harcamalar yapmazsanız alıcağınız tipler vs. Makul bir sürede işinizi görecek burada almak isteseniz 2kat daha pahalıya alacağınız bir laptopu alabilirsiniz. Aldıktan sonra fiverr gibi sitelerden freelance bile yaparsanız normal işin yanında. Akşamında da istediğiniz gibi gezer tozarsınız veya 1 2 gün es verip kaldığınız şehri dolaşırsınız.
Burada iş biraz sizde bitiyor. W&T için belli başlı çalışma alanları var, biliyorsunuzdur. Bilişim sektörü bunlardan biri değil ancak sizin bu süreçte herhangi bir projede yer almanıza engel bir durum yok.

İşlerinizden kalan vaktinizde birtakım projelerle uğraşarak, takımlarda yer alarak gelişmek, en azından geri kalmamak sizin elinizde. Bunun sağlayacağı deneyim de önemli.
Ama tabi bu da güzel bi seçenek. Bende biraz gezmeyi sevmenin etkisi var.

İşlerinizden kalan vaktinizde birtakım projelerle uğraşmak, takımlarda bulunmak, en basitinden eksik olduğunuz kısımlar hakkında eğitimler almak, gelişmek, en azından geri kalmamak sizin elinizde. Bunun sağlayacağı deneyim de önemli.
İşte o deneyimleri pratik edebileceğim bir cihaz yok elimde.

İşte o deneyimleri pratik edebileceğim bir cihaz yok elimde.
W&T yaklaşık 3 ay civarı sürüyor olmalı. Bu süreçte kendi bilgisayarınız üzerinden ilgi duyduğunuz eğitim videolarını bile izleyebilirsiniz. Zaten süreç sonunda oradan bir laptop alacak kadar para biriktirirsiniz diye düşünüyorum. Parasal duruma göre çift iş de yapılabilir.

W&T sonrasında da orada kalmayı düşünürseniz, yeni laptop'ınız ile dediklerimi yapabilirsiniz. Eğer ülkeye dönerseniz de bahsetmiş olduğunuz gönüllü stajlara veya benim dediğim projelere burada dahil olabilirsiniz.

Sizin W&T amacınız dil, para, kişisel gelişim, -vakit kalırsa- eğlence olmalı. Oraya gittiğinizde, bilişimden tamamen uzak kalacaksınız diye bir durum yok. Maksimum 1 yıl okula gitmediniz diyelim, çok büyük bir kayıp da olmayacaktır. Mezun olduğunuzda belirli bir deneyiminiz de bulunacaktır. Önemli olan kendinizi ne kadar geliştirebildiğinizdir ve bunun için de iyi yabancı dil, ortalama üstü bilgisayar ve bol bol pratik gereklidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı