Workstation Render Performans Sorunu Asus Z10PE-D16 WS ve Xeon 2630v3

no_name87

Hectopat
İyi forumlar arkadaşlar, topladığımız workstation'da Edius ve Premiere de ciddi performans sorunları yaşıyoruz. i7 ve GTX470 ve Win8.1 ile daha hızlı render alıyoruz. Ciddi olarak canımızı sıkmaya başladı. Konu hakkında bilgisi olup bize bilgisi ve tecrübesi ile yardım edebilecek arkadaşlar varsa mutlu olurum.

Sistem:
  • Asus Z10PE-D16 WS ana kart
  • Xeon 2630 v3 x 2 işlemci
  • Her işlemciye 32 GB ECC RAM
  • Zotac GTX 980 TI AMP ex. x 2 adet SLI ile bağlı
  • 480GB SSD sistem kurulu
  • Ayrıca 1250w powersuplly ile Windows 10 kullanmaktayız.

Ne Edius ne de Adobe premier'e işlemciyi %40'dan fazla kullanmıyor. Hiçbir şekilde de GPU'lardan güç aldığını da düşünmüyorum.
Kaldı ki uygulama içi önizleme ekranında bile görüntü ciddi takılarak ilerliyor.
Örneğin 3 dakikalık mp4 olaran 4K videoyu 1080p ye WMV ya da MPEG olarak iki üç katı sürede renderlıyor. Hiç bir efekt oynama yok. Olabilecek bütün codec'ler yüklü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu noktaları kontrol edelim:
  • Anakartın en son BIOS sürümüne sahip olduğundan emin olun.
  • Premiere Pro'nun ve Edius'un güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun. Özellikle Premiere Pro'da 2015.3 sürümünü kullanmanızı tavsiye ederim. (2015.4 sürümünde bellek sızması hatası var.)
  • Windows 10 Build 1607 kullandığınızdan emin olun.
  • Ekran kartı sürücüsünün güncel olduğundan emin olun.
  • Premiere Pro'nun ve kullanıyorsanız Media Encoder'ın Mercury Playback Engine kullandığından emin olun.
  • Çıktı olarak H.264 seçmeniz yararınıza olacaktır.
  • Windows 10'un başka PC'den sökülüp bu PC'ye takılmadığından emin olun. Bu PC'ye temiz Windows 10 kurdunuz diye umuyorum.

Merhabalar, öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum.
İş yerine gelir gelmez mesajınız doğrultusunda kontrolleri yaptım;

• Anakartın bios sürümü son sürümden bir önceki sürüm olduğunu düşünüyorum. (ilk başta onu güncelleyip tekrar deneyeceğim)
  • Premier pro CC v9.0 versiyonu 2015.0 release(247 build) ve Edius Pro 7.53.10 sürümlerini kullanmaktayım.
  • Windows 10 build 10240 (sizin önerdiğiniz sürüm daha mı eski daha mı yeni acaba?)
  • Ekran kartı sürücüleri güncel
  • Media Encoder'de Mercury Playback Engine (CUDA) seçeneği seçili
  • Çıktı olarak h.264 üstünde de denedim daha önce sonuç aynı oldu
  • Windows 10'u temiz olarak kurduk başka bir bilgisayardan sökmedik.

• BIOS'u güncelleyin.
  • Windows 10'u Build 1607 sürümüne yükseltin.
  • Premiere Pro sürümü 2015.3 olsun.
  • Edius konusunda çok tecrübem yok ve lisans fiyatlarını da bilmiyorum ama eğer mümkünse 8.1'e geçin
Bu arada şunu belirteyim, 1080p videolar gerçek zamanlı işlenir. Ama 4K videolar, çıktı alırken genelde dört katı sürede işleniyor. Örneğin 30 dakikalık bir 4K videonun işlenmesi genelde iki saat alır.

Bence tavsiyem CAD cam kullanıcısının deneyimlerine kulak verirseniz 7'den vazgecmeyin. Ya da 8,1'de karakilin. Hangi PC'de ve lap'de 10 gectiysem performans ve stabilite sorunlarıyla karşılaştım.

Hele video tam ekran oynatıcıları içler acısı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu hortlatmak gibi olmasın ama kendi soruma alternatif olarak bir çözüm buldum diyebilirim.

Çözümün adı DaVinci Resolve, üstelik iki farklı sürümü var pro ve normal sürüm arasında devasa farklar yok ve normal sürüm ÜCRETSİZ. Benim gibi sıkıntı yaşayan var ise kesinlikle bilgisayarın kaynaklarını sonuna kadar kullanabilen hızlı ve stabil bir edit programı. Şiddetle denemenizi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı