İyi forumlar arkadaşlar, topladığımız workstation'da Edius ve Premiere de ciddi performans sorunları yaşıyoruz. i7 ve GTX470 ve Win8.1 ile daha hızlı render alıyoruz. Ciddi olarak canımızı sıkmaya başladı. Konu hakkında bilgisi olup bize bilgisi ve tecrübesi ile yardım edebilecek arkadaşlar varsa mutlu olurum.
Sistem:
Ne Edius ne de Adobe premier'e işlemciyi %40'dan fazla kullanmıyor. Hiçbir şekilde de GPU'lardan güç aldığını da düşünmüyorum.
Kaldı ki uygulama içi önizleme ekranında bile görüntü ciddi takılarak ilerliyor.
Örneğin 3 dakikalık mp4 olaran 4K videoyu 1080p ye WMV ya da MPEG olarak iki üç katı sürede renderlıyor. Hiç bir efekt oynama yok. Olabilecek bütün codec'ler yüklü.
Sistem:
- Asus Z10PE-D16 WS ana kart
- Xeon 2630 v3 x 2 işlemci
- Her işlemciye 32 GB ECC RAM
- Zotac GTX 980 TI AMP ex. x 2 adet SLI ile bağlı
- 480GB SSD sistem kurulu
- Ayrıca 1250w powersuplly ile Windows 10 kullanmaktayız.
Ne Edius ne de Adobe premier'e işlemciyi %40'dan fazla kullanmıyor. Hiçbir şekilde de GPU'lardan güç aldığını da düşünmüyorum.
Kaldı ki uygulama içi önizleme ekranında bile görüntü ciddi takılarak ilerliyor.
Örneğin 3 dakikalık mp4 olaran 4K videoyu 1080p ye WMV ya da MPEG olarak iki üç katı sürede renderlıyor. Hiç bir efekt oynama yok. Olabilecek bütün codec'ler yüklü.
Son düzenleyen: Moderatör: