Workstation ve Gaming PC arasında ne fark var?

Merhaba,

Workstation PC ile Gaming PC ile arasında ne fark var? Gaming PC daha pahalı. Workstation daha yüksek işlem görüyor diye biliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi Sosyaller.

Yani bildiğim kadarıyla açıklamam gerekirse workstation bilgisayarlarda genellikle yüksek çekirdekli çoklu işleri halletmeye yönelik CPU tercih edilir. Bellek olarak EEC kullanılır çünkü ECC (Error Correcting Code) RAM bu hatayı düzelterek iş istasyonlarının kilitlenmesini engeller. GPU kısmında NVIDIA Quadro gibi yüksek saat hızı ve bellek sunan grafik ağırlıklı işlemler için yapılmış GPU tercih ediliyor.

Gaming PC de ise en büyük fark ekran kartı denebilir. DirectX tabanlı oyuna optimize edilmiş GPU kullanılır ECC bellek zorunluluğu yok. CPU kısmında oyun için yüksek çekirdek değil de yüksek saat hızı gibi durumlar daha çok öne çıkıyor.

Eklemek gerekirse workstation dedikleriniz de sıkıntısız olması için hazır olarak bazı markalar tarafından özellikle test edilmiş ve toplanmış oluyor okullar şirketlerde vesaire mini PC'ler veya ofis tarzı örnek olarak HP tarafından toplanmış bilgisayarlarla donatılmış olabiliyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur bildiklerimi yazdım bilmediğim birkaç yerde araştırarak ekleme yaptım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı