World of Tanks tek cpu çalışma sorunu

Makaleler
12
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi forumlar arkadaşlar. Ben bayağı bir süredir wot oynuyorum. Gtx 560 ekrankartım varken ayarları maximuma alamıyordum. Çünkü kasıyordu. Şimdi ekrankartımı Gtx 770 yaptım, yine oyun yüksek ayarlarda 45 fps yi geçmiyor.

Çoğu zaman 30 ve altı. Yani değişen hiçbir şey olmadı. Bende bunun üzerine sorunu işlemcide aramaya başladım ve bir şey farkettim. Oyun sağdece tek bir çekirdek üzerinden çalışıyor ve bu yüzden kasmalar oluyor.

Bunu internette de araştırdım. Herkes aynı sorundan müzdarip. Bu sorunu benim gibi yaşayan ve çözüm bulan arkadaşlardan yardım istiyorum. Lütfen çözüm yollarınızı esirgemeyin. İyi forumlar...

:matrix:

GeForce Experience ile optimize edince sorun bir nebze düzeldi ama hala tek çekirdek kullanımı devam ediyor ve çok kasıyor.

Ya da arkadaşlar. Bana bir uygulamayı seçip, o uygulamayı birden çok çekirdekle çalışmasını sağlayan bir program önerirseniz sanırım bu sorunuma çözüm olur. Ben çok araştırdım ama bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de öyle oluyordu, herhangi bir oyundan falan çıkınca oturumu falan kapat öyle gir oyuna.
Yok olmuyor hocam. Oyunun kendi yazılımları cpu'nun tek çekirdeği ile çalışmasını sağlıyor. 8. yama notu ile bunu 2 çekirdeğe çıkarmışlar. 9. yama notu ile düzenlemişler. Fakat ayarları yükseltmek için işlemcinin tek çekirdeği yetmiyor. 8 çekirdekten sadece bir tanesi tavan yapıyor bir tanesinin yarısı dolu oluyor. Diğer bütün çekirdekler %1 performans da windows'un yan uygulamalarını çalıştırıyor.
Şu an bir uygulama buldum. Adı, Cpu-Control. Programın amacı programı seçtikten sonra hangi çekirdekle ve kaç çekirdekle çalışacağını kendimiz seçiyoruz.
Bu soruna çözüm bulan arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

Hayır olmuyor. Program sağlıklı bir şekilde çalışmıyor. Ben bu sorunu çözemiycem. Kırılma noktasına geldim. Çok sinir bozucu bir durum. Sanırım artık yardım bekleme konumuna geçicem. :)

Konu günceldir arkadaşlar. World of Tanks da tek veya çift çekirdekte çalışma kotasından kurtulabilen var mı? Ya da farklı bir yöntemle bu sorunu aşan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyununun en son güncellemesinde de bu sorun devam ediyor mu?
Tek çekirdek ile çalışma sorunu tamamen grafik motorundan kaynaklıymış Recep abi. En son 9.1 geldi ama sorun hala devam etmekte. Facebook üzerinden bir adminle görüştüm. 9.x yaması ile birlikte bu sorun çözülecekmiş. Yani 9 yaması ile çözülecek kesin ama hangi 9 yamasıyla çözülecek bilinmiyor. Oyun grafik motorunun değişeceğinden ve yüklü bir güncelleme geleceğinden bahsettiler bana.

iyi forumlar arkadaşlar, benim laptop'um 4 çekirdekli intel core i5-3320M 2.60Ghz işlemcisine sahip ve WOT açık iken 4 çekirdek birden kullanılıyor. umarım sizin sorununuzda en kısa sürede çözülür.

World of tanks tek çekirdek destekliyor diye biliyorum oyun motoru tarihi eser . Her yıl havok gelecek diye konuşuluyor , çift çekirdeğe geçileceği konuşuluyor ancak sürekli erteleniyor. Forumdaki herkes umudunu kaybetti , armored warfare oyununu bekliyoruz world of tanks'a ciddi rakip olabilirse world of tanks yapacağı yenilikleri tekrar gözden geçirip optimizasyon konusuna ağırlık verebilir.

1. Windows'un pek çok ayarını yaptığımız msconfig kısmına girmemiz yeterli.Başlat menüsünden çalıştır kısmına msconfig yazıp, yönetici olarakçalıştırın.
2. Daha sonra Ön Yükleme sekmesine tıklayın.
3.Daha sonra Gelişmiş Seçenekler butonuna tıklıyoruz ve işlemci sayısı yazan yeri tikliyoruz. Bu alana işlemciniz maksimum kaç çekirdekliyse o sayı ile 1 arasında bir değer girebiliyoruz.
4.Değerin aktif olması için bilgisayarı yeniden başlatmamız gerekiyor. Ayrıca1 çekirdek seçtikten sonra normale döndürmek istediğinizde, işlemci sayısı kısmındaki tiki kaldırıp, tekrar yeniden başlatmamız gerekiyor.
5.Artık siz de bilgisayarınızın çekirdeklerini kontrol edebilirsiniz. AMDkullanıcıları da aynı yöntemi kullanabilirler.
6.Fakat AMD'de anakart üzerinden de donanımsal olarak çekirdek açma kapama işlemleri yapabiliyorsunuz. Onlara da ilerideki yazılarımızda değineceğiz. Kolay gelsin.

Yazdığım gibi bunları harfi harfine yap sorun çözülecek :)

İyi oyunlar..

Son düzenleme:
Sacmalamayin sizin soylediginizle bu konunun ne alakasi var ? WoT in oyun motoruyla ilgili bir sorun bu bilgisayar degil oyun tek cekirdekle calisiyor.

Aynı sorunu bende AirRivals adlı oyununda yaşıyorum. Zaten bir konu açmıştım ama çözüm çıkmadı bu sorun nasıl çözülecek hiç bir fikri olan yok mu?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı