WoW artık zaman kaybı mı?

Hjiterisaky

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2020
Mesajlar
2.476
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, bu konu üzerinde 4-5 defa konu açtım ve birçok insandan da tavsiye aldım. 10 yıllık LoL geçmişi birisi olarak bu oyunu bırakıp harbi WoW'cu olmayı çok istedim ama olmuyor yapamıyorum. Hayatımda hiç MMORPG geçmişim olmadığı için çok gereksiz zaman yiyor gibi geliyor açıkçası, aylık ücreti de cabası tabii. Ayrıca karakterimi belirli bir seviyeye de getirsem kayda değer bir oyun modu da yok gibi oyunda.(Ranked, competitive vs). Kısacası hem zaman hem de azımsanmayacak şekilde para söz konusu ve bu oyunu yıllardır oynamayı çok arzu etmiş birisi olarak LoL illetinden kurtulmak istiyorum ama WoW sanırım da abartıldığı kadar iyi değilmiş diyeceğim böyle giderse en sonunda. Yorumlarınızı bekliyor olacağım...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MMMORPG geçmişin yoksa sadece WoW değil, bu tarz başka oyunlardan da sıkılırsın. Küçüklüğünden beri Knight Online oynamış biri olarak WoW bence çok zevkli ve neredeyse sonu olmayan bir oyun. Ciddi emek vereceksen oynayabilirsin. Para vermek istemiyorsan Private Server'lerden birinde oynayabilirsin. Ben Warmane'de oynuyorum ve oyuncu sayısı da gayet fazla. Ama oyunu oynarken Youtube'dan ve çeşitli forumlardan bazı şeyleri araştırıp öğrenmen gerekecektir.
 
Rainbow 6 veya Valorant gibi oyunlara bakmak isteyebilirsiniz. Şuan lol, dota ve wow, uzatmalara oynuyor. Her ne kadar sabit bir kitlesi var gibi gözükse de lol içten içe çürüyor. Kanser ve toksit kitlesi de cabası.
 
Rainbow 6 veya Valorant gibi oyunlara bakmak isteyebilirsiniz. Şuan lol, dota ve wow, uzatmalara oynuyor. Her ne kadar sabit bir kitlesi var gibi gözükse de lol içten içe çürüyor. Kanser ve toksit kitlesi de cabası.
Hocam LoL evet çürümeye başladı fakat ama hala piyasanın kralı,6-7 sene sonra ne olur bilemem ama.
WoW her zaman zaman kaybıydı. İlerleyebildiğiniz çoğu online oyun öyledir. Zevk almanıza değip değmediğine ancak siz karar verebilirsiniz.
LoL'de maç kazanınca zevk alırsın. WoW'da ise kasılırken. MMORPG'lerin çoğu öyledir.
MMORPG türü bence öldü ama WoW kaliteli falan diye hep uzaktan saygı duymuştum,başlama sebebim oydu yani özellikle loldeki veletlerden sonra ilaç gibi gelir falan demiştim ama ya lole çok bağlanmışım,ya da wow overrated anlamadım.
 
Ayrı bir zevki var. 5 yıl boyunca evden çıkmadan düzgünce yaşayabilecek bir durumda olsam gider WoW oynarım mesela. Çok ciddi vakit ayırmak gerekiyor.
Hocam doğru haklısınız da,en sona gelseniz bile kayda değer bir şey elde etmiyorsunuz yani,hani pvp yap sürekli pve yap raid git boss kes falan bir şeye dönüşüyor mu yani onu tam kavrayamadım,lolde ranked kasıyorduk mesela,orada türlü türlü başarı derecelendirmeleri falan var mı mesela?
 
WOW oynayacaksan en azından belirli bir parayı öncelikle cebinden çıkarman gerekecek. Oyun genel anlamda bana sorarsan piyasada ki en iyi MMO zaten Milyonlarca oyuncusu ve aktif playerbase yani oyuncuya sahip. İçeriği bol ve her 2-3 ay da bir büyük güncelleme alan bir oyun.

Eğer diyorsan benim zamanım bol tutunacak bir şeyler arıyorum WOW senin için ideal olabilir. Fakat oyunun iki yönü var dostum PVE ( Player versus Environment yani canavarlar, yaratıklar ) ve PVP ( Player versus player yani karaktere karşı karakter türkçe değimiyle ) ondan sonra belirli bir düzende Grind vs yapman gerekecek yani bunlar böyle hemen 1 ayda olacak şeyler değil MMORPG oyunlarda Endgame yani oyun sonuna ulaşmak baya zordur ve karmaşıktır. Shadowlands expansionu geliyor oyunu alacaksan şu an alma bekle expansion gelsin bir gör bakalım neler var yok ona göre başlarsın. :)
 

Geri
Yukarı