WPF İki Nokta Arasına Rectangle

kubricklynch

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2021
Mesajlar
313
Çözümler
6
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, aklımda bir program fikri var. Bir Rectangle'ı ekranda tıkladığım iki nokta arasına nasıl yerleştirebilirim? Bu noktaları iki double üzerinde depoluyorum.
 
2 nokta nasil dikdortgen belirtecek?
Ornegin 2 noktayi dogrusal olarak ayni kosegene yerlestirerek bir "kare" yapabilirsin.
Ilk tikladigin noktayi orijin, ikinci noktayi da yari cap kabul eden bir "cember" olusturabilirsin. ( r ve o belirtmis oluyorsun )
Senin kafandaki dikdortgenin 2 noktadan olusturulabilme geometrisi nedir?
 
2 nokta arasında TOP_LEFT'e en yakın olan noktadan (En küçük X ve En küçük Y) width = Math.Abs(x1-x2) ve height = Math.Abs(y1-y2) olacak şeklide bir dikdörtgen çizdirilebilir.
 
Bellekte yer alan bir objeden bahsediyorsan kendi özel move tarzı fonksiyonları vardır onu kullanırsın, eğer bir tuval üzerine çizim yapıyorsan, tuvali temizleyip yeni koordinatlara tekrar çizim yaptırmalısın. Eğer koordinatları nasıl hesaplayacağını anlamadıysan x ve y koordinatlarını kendi arasında toplayıp ortalamasını alırsın. bu koordinatlardan rect'in genişlik ve yüksekliğinin yarısını düşersin ortalanır.
 
Evet hepsi işe yarayacak yöntemler ancak yapmak istediğim şey şu: X ve Y si belli olan iki nokta düşünelim rectangle bu iki nokta arasında uzanacak ancak noktalara dokunan kısımları boylarının orta noktası olacak. Yani bu iki nokta arasında bir yol gibi görünecek. Aklıma şöyle bir şey geliyor ben bu iki nokta arasındaki mesafeyi biliyorum. Rectangle bir noktadan başlayacak ve bu mesafe kadar eni olacak. Ancak bu noktada aradaki açıyı bilmem gerekiyor. O açıyı nasıl hesaplayabilirim?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı