C# WPF nereden öğrenilebilir?

Bu template'in sonucu sen onu proje olarak başlatman lazım
Proje var zaten elimde ama değişiklik yapamıyorum, UygulamaAdı adında solution var ve içinde UygulamaAdı.csproj ve UygulamaAdı.Core.csproj var.

Bu template'in sonucu sen onu proje olarak başlatman lazım

Kastettiğin şey bu değil mi? Ben mi yanlış anladım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet o, onun üzerinden değişiklik yapamıyor muyum?

Projenin başında soruyor ne ile başlayacaksın diye oda oradan projeyi hazır açıyor

Proje var zaten elimde ama değişiklik yapamıyorum, UygulamaAdı adında solution var ve içinde UygulamaAdı.csproj ve UygulamaAdı.Core.csproj var.

Tamam ben bir deniyeyim

Yap diye var zaten :D

Projenin başında soruyor ne ile başlayacaksın diye oda oradan projeyi hazır açıyor

Tamam ben bir deniyeyim

Yap diye var zaten :D
Varmış :D
Ben dün gece heralde uykulu uykulu tam kurcalayamamışım.
Dosyalama sistemi çok düzenli ama ben yine de nasıl başlayacağımı bulamadım.
Ama sanırım ilk önce titleBara nesne eklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?:D
Kodları biraz kurcalayacağım neyi nasıl yaptığını öğrenmek için ama ilk önce TitleBarı özelleştirmezsem içimde kalacak vallahi ya

Ayrıca dün kurcalarken farkettimki direkt Windows Store'a özel yayımlanabiliyormuş sen bir ara WinUI decompile edilmesi zor demiştin sebebi bu değil mi? Çünkü Windows Applicationlar decompile etmeyi bırak üzerinde değişiklik yapılması bile zor.

Ben dün gece heralde uykulu uykulu tam kurcalayamamışım.
İşte yazılımcılar geç uyuyor diyorlar ben çok önemli bir şey olmadığı sürece 10.45 -11.30 arasında uyumuş oluyorum daha sağlıklı.

Ama sanırım ilk önce titleBara nesne eklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?:D
Kodları biraz kurcalayacağım neyi nasıl yaptığını öğrenmek için ama ilk önce TitleBarı özelleştirmezsem içimde kalacak vallahi ya
İstersen az sonra güzel anlatabilecek bir kaynak bulayım bulamazsam parça parça bir şeyler gönderirim :D

Ayrıca dün kurcalarken farkettimki direkt Windows Store'a özel yayımlanabiliyormuş sen bir ara WinUI decompile edilmesi zor demiştin sebebi bu değil mi? Çünkü Windows Applicationlar decompile etmeyi bırak üzerinde değişiklik yapılması bile zor.
Package şeklinde olan bir projeyi decompile etmek daha zor olabilir ancak insanlar Unity'ye bunu yapabiliyorsa bunlara da otomatik bir sistem yaparlar :D

Zor dememin sebebi XAML. Aslında jetBrains dotPeek yada ILSpy zaten proje C# ise her şeyini açığa çıkarır :D ama XAML dosyalarını faklı bir şekilde saklıyorlar ve her zaman derlenmiş dosyasını (BAML) istediğin dosyada bulamıyorsun birazcık uğraş gerektiriyor ama yine de isteyen bulur yani :D

İşte yazılımcılar geç uyuyor diyorlar ben çok önemli bir şey olmadığı sürece 10.45 -11.30 arasında uyumuş oluyorum daha sağlıklı.

İstersen az sonra güzel anlatabilecek bir kaynak bulayım bulamazsam parça parça bir şeyler gönderirim :D

Package şeklinde olan bir projeyi decompile etmek daha zor olabilir ancak insanlar Unity'ye bunu yapabiliyorsa bunlara da otomatik bir sistem yaparlar :D

Zor dememin sebebi XAML. Aslında jetBrains dotPeek yada ILSpy zaten proje C# ise her şeyini açığa çıkarır :D ama XAML dosyalarını faklı bir şekilde saklıyorlar ve her zaman derlenmiş dosyasını (BAML) istediğiniz dosyada bulamıyorsunuz birazcık uğraş gerektiriyor ama yine de isteyen bulur yani :D
Hmm anladım.
İstersen az sonra güzel anlatabilecek bir kaynak bulayım bulamazsam parça parça bir şeyler gönderirim
Olur ilk önce dediğimi yapalım sonra bi şöyle onun kalitesini göreyim :D ondan sonra sayfalar üzerinde değişiklik yapmaya başlarım. Bende şuan YT den WinUI tutorial izliyorum alt yazıyla.

Hmm anladım.

Olur ilk önce dediğimi yapalım sonra bi şöyle onun kalitesini göreyim :D ondan sonra sayfalar üzerinde değişiklik yapmaya başlarım. Bende şuan YT den WinUI tutorial izliyorum alt yazıyla.
WinUI 3 Gallery'de mesela güzel örnekler var

Mesela istersek varsayılan Titlebar'ı kullanabiliyormuşuz bak bunu yeni gördüm

(Fotoğraf eklenmiyor :D)

WinUI 3 Gallery'de mesela güzel örnekler var

Mesela istersek varsayılan Titlebar'ı kullanabiliyormuşuz bak bunu yeni gördüm

(Fotoğraf eklenmiyor :D)
Evet ondan kesinlikle yardım alacağım zaten ordakilerin hepsi muhteşem birşey.
Şuan, senin daha önce attığın title barla ilgili makaleye bakıyorum umarım değiştirebilirm de artık asıl odaklanmam gereken şeye odaklanabilirim:D

Birşey farkettim de uygulamanın kendi içinde veritabanı da varmış zaten (UserSettings gibi) ben temayı değiştirdim çıkıp girdim ve ona rağmen tema aynı kaldı. Çok iyi be:D

Şuan, senin daha önce attığın title barla ilgili makaleye bakıyorum umarım değiştirebilirm de artık asıl odaklanmam gereken şeye odaklanabilirim:D

Birşey farkettim de uygulamanın kendi içinde veritabanı da varmış zaten (UserSettings gibi) ben temayı değiştirdim çıkıp girdim ve ona rağmen tema aynı kaldı. Çok iyi be:D
Öyle bir şey mi atmışım :D

Mağaradan çıkma hissi 😂

Öyle bir şey mi atmışım :D
WPF'de galiba yoktu sıfırdan design gerekiyor ama UWP ve WinUI için var :D özellikle WinUI'ınki hoş Windows app title bar - Windows apps
Bu
Mağaradan çıkma hissi 😂
Çok güzel bir his😂

Ama bir taraftan da Forms'a harcadığım emeklere üzüldüm. Keşke ülkemiz de Avrupa ülkelerinin teknolojisine ayak uydurabilse.
WinUI 3 çıktığı zaman, bizim MEB Forms öğretmeye başlamış.
Eğer WAUI, WinUI dan daha popüler olursa, bizim MEB de WPF'ye geçer heralde :D

Bu

Çok güzel bir his😂

Ama bir taraftan da Forms'a harcadığım emeklere üzüldüm. Keşke ülkemiz de Avrupa ülkelerinin teknolojisine ayak uydurabilse.
WinUI 3 çıktığı zaman, bizim MEB Forms öğretmeye başlamış.
Eğer WAUI, WinUI dan daha popüler olursa, bizim MEB de WPF'ye geçer heralde :D
Hiç bir şey kaybetmedin ben Win32'yi bir çok şeyden sonra öğrendim temeli bilmek her zaman avantaj kazandırır en kötü, olan bitenleri anlaman ve performansı yönetebilmen için önemli. En azından ben Forms'u Win32'den sonra bir yerde görüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı