fatihray

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD ryzen 5 7600
Anakart : MSI X670e tomahawk wifi
Ekran Kartı : Asus rtx 4060 ti dual 8gb
Ram : Gskill Flare x 5 6000mhz 16gb
Powersupply(PSU) : MSI mag 850gl
Sıvı Soğutma: Thermalrigth phantom spirit 120 evo
Kasa : MSI MPG velox 100p airflow
Monitör : MSI MAG 256f
24 şubat 2026 tarihinde Wraithesports.com üzerinden Dragonfly ATK9 Plus model bir mouse sipariş ettim. Ürün 26 şubat 2026'da elime ulaştı. Kargoyu teslim alırken kutuyu açma anını video ile kayıt altına aldım, kutuda küçük bir yırtık vardı ve bu şekilde teslim edildi. Benim açımdan asıl sorun bu değil; farenin kurulumunu yapıp denedim, ancak 30 dakika bile olmadan elime ciddi şekilde ağrı girdi. Ellerim büyük olduğu için her mouse modeli bana uymuyor ve bu ürünü fiziksel bir mağazada deneyemediğim için, kendi sitelerindeki öneriler doğrultusunda mecburen internetten sipariş verdim.

Fareyi aktif olarak kullanmadım, sadece kısa süre deneyip elime uymadığını fark edince tekrar özenle kutusuna yerleştirdim. 27 şubat 2026 tarihinde, mesai saatleri dışında kaldığı ve hafta sonu araya girdiği için e-posta ile iade talebimi ilettim. 2 Mart'ta bana dönüş yaptıklarında, ürünün elektronik olduğu ve internetten alınmasına rağmen kutusu açıldığı için geri alamayacaklarını söylediler. Ürün sadece deneme amaçlı açılmış olmasına rağmen bu gerekçeyle iade talebimi reddetmeleri bana göre tamamen keyfi ve tüketiciye tanınan yasal hakların göz ardı edilmesidir.

Ürün için toplam 1.848 TL ödedim. Fatura numaram 0A42026000018619, sipariş numaram ise #301715'tir. Ne ergonomi olarak bana uyan bir ürün aldım ne de internetten alışverişte sahip olduğum iade hakkımdan yararlandırılıyorum. Satıcı firmanın para iademi gerçekleştirmesini, yasal iade sürecimi engelleyen bu tutumun düzeltilmesini talep ediyorum. Aksi halde en geç yarına kadar tarafıma olumlu bir dönüş yapılmazsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım ve yaşadığım mağduriyeti her yerde paylaşacağım böyle çakal firmalara hakkınızı yedirtmeyin arkadaşlar asla güvenilir değiller mağdur olursunuz alışveriş yapmayın buradan.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260302_172907_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20260302_172907_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    86,9 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20260302_172938_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20260302_172938_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    115,1 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_20260302_172946_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20260302_172946_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    104,1 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20260302_172958_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20260302_172958_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20260302_173001_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20260302_173001_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    104,2 KB · Görüntüleme: 18
24 şubat 2026 tarihinde Wraithesports.com üzerinden Dragonfly ATK9 Plus model bir mouse sipariş ettim. Ürün 26 şubat 2026'da elime ulaştı. Kargoyu teslim alırken kutuyu açma anını video ile kayıt altına aldım, kutuda küçük bir yırtık vardı ve bu şekilde teslim edildi. Benim açımdan asıl sorun bu değil; farenin kurulumunu yapıp denedim, ancak 30 dakika bile olmadan elime ciddi şekilde ağrı girdi. Ellerim büyük olduğu için her mouse modeli bana uymuyor ve bu ürünü fiziksel bir mağazada deneyemediğim için, kendi sitelerindeki öneriler doğrultusunda mecburen internetten sipariş verdim.

Fareyi aktif olarak kullanmadım, sadece kısa süre deneyip elime uymadığını fark edince tekrar özenle kutusuna yerleştirdim. 27 şubat 2026 tarihinde, mesai saatleri dışında kaldığı ve hafta sonu araya girdiği için e-posta ile iade talebimi ilettim. 2 Mart'ta bana dönüş yaptıklarında, ürünün elektronik olduğu ve internetten alınmasına rağmen kutusu açıldığı için geri alamayacaklarını söylediler. Ürün sadece deneme amaçlı açılmış olmasına rağmen bu gerekçeyle iade talebimi reddetmeleri bana göre tamamen keyfi ve tüketiciye tanınan yasal hakların göz ardı edilmesidir.

Ürün için toplam 1.848 TL ödedim. Fatura numaram 0A42026000018619, sipariş numaram ise #301715'tir. Ne ergonomi olarak bana uyan bir ürün aldım ne de internetten alışverişte sahip olduğum iade hakkımdan yararlandırılıyorum. Satıcı firmanın para iademi gerçekleştirmesini, yasal iade sürecimi engelleyen bu tutumun düzeltilmesini talep ediyorum. Aksi halde en geç yarına kadar tarafıma olumlu bir dönüş yapılmazsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım ve yaşadığım mağduriyeti her yerde paylaşacağım böyle çakal firmalara hakkınızı yedirtmeyin arkadaşlar asla güvenilir değiller mağdur olursunuz alışveriş yapmayın buradan.
Ürününüzü kargodan teslim aldığınız günden itibaren 14 gün içerisinde, satın alınan ürünün orijinal kutusunun hiç açılmamış ve zarar görmemiş olması, tamamlayıcı aksesuarları ile birlikte eksiksiz olması, varsa hediye olarak verilen promosyonlu ya da kampanyalı ürünlerle birlikte aynı anda gönderilmesi şartıyla, alışveriş platformu üzerinden başvuruda bulunarak cayma hakkı kapsamında iade edebilirsiniz.

Güvenilir ama kargo sonrası destek cidden çok kötü. Önüne gelen tüm setup sayfalarına sponsor olup ürünlerini övdürtmeleride çok komik.

Ürününüzü kargodan teslim aldığınız günden itibaren 14 gün içerisinde, satın alınan ürünün orijinal kutusunun hiç açılmamış ve zarar görmemiş olması, tamamlayıcı aksesuarları ile birlikte eksiksiz olması, varsa hediye olarak verilen promosyonlu ya da kampanyalı ürünlerle birlikte aynı anda gönderilmesi şartıyla, alışveriş platformu üzerinden başvuruda bulunarak cayma hakkı kapsamında iade edebilirsiniz.

Ya Allah aşkına ürün açılmadan elime uyup uymayacağını nasıl anlayabilirim ki tületici haklarında kesin olarak belirtiyor kutuyu açmak tek başına iade talebini reddetmeye sebep değil ben kutuyu açtıktan sonra elime uymadığını anladığım an hiçbir şeyine zarar vermeden bana geldiği gibi topladım kutuya ben burada tüketici olarak yasal sınırlar çerçevesinde davranıyorum fakat firma tüketici haklarını çiğniyor internet alışverişi bu ve tekrar söylüyorum asla wraithesportsdan alışveriş yapmayın mağdur ediyorlar.

Güvenilir ama kargo sonrası destek cidden çok kötü. Önüne gelen tüm setup sayfalarına sponsor olup ürünlerini övdürtmeleride çok komik.

Yok abi güvenilirlik böyle mi olur resmen benim tüketici haklarımın içinden keyfi olarak geçiyorlar sonra sayfalarına yazdıkları kıytırıktan kurallarını söylüyorlar eğer yarına kadar yardımcı olmazlar da yarın tüketici hakem heyetine başvuracağım sonucunu da hepimiz biliyor uğraştırdıkları ile kalacaklar ve bu şekilde mağdur etmelerinden dolayı kaç kişi olursa olsun satın almaktan vazgeçirip her yerde nasıl rezil bir firma olduklarına dair paylaşımlarda buluncam ben belki uğraşacağım fakat onların kaybedeceği her bir müşteri daha fazla zarar olacak onlara.

Ya Allah aşkına ürün açılmadan elime uyup uymayacağını nasıl anlayabilirim ki tületici haklarında kesin olarak belirtiyor kutuyu açmak tek başına iade talebini reddetmeye sebep değil ben kutuyu açtıktan sonra elime uymadığını anladığım an hiçbir şeyine zarar vermeden bana geldiği gibi topladım kutuya ben burada tüketici olarak yasal sınırlar çerçevesinde davranıyorum fakat firma tüketici haklarını çiğniyor internet alışverişi bu ve tekrar söylüyorum asla wraithesportsdan alışveriş yapmayın mağdur ediyorlar.

Hocam çok haklısınız, gerçekten aşırı saçma bir kural. Fakat almadan önce keşke iade politikasına bakıp ona göre yön alsaydınız. Wraith’ten birçok alışverişim oldu ama bu politikadan dolayı her seferinde detaylı araştırma yapıp öyle alıyorum. geçmiş olsun.

hocam çok haklısınız, gerçekten aşırı saçma bir kural. Fakat almadan önce keşke iade politikasına bakıp ona göre yön alsaydınız. Wraith'ten birçok alışverişim oldu ama bu politikadan dolayı her seferinde detaylı araştırma yapıp öyle alıyorum. Geçmiş olsun.

Fark etmez iade politikasına ne yazdığı hiç önemli değil forumda arkadaşın bir önerdi diye aldım mecbur çünkü bulamıyordum fare elim çok büyük ve kullanamıyorum fareyi ne yapayım yani işime yaramayan fareyi GT'me mı sokm ben yaşlar dahilinde denemek için açtım tüketici hakları da bu konuda net bu şekilde yasal olmayan bir davranışta bulunamazlar bulunuyorlarsa da söke söke iadesini almasını bilirim tekrardan söylüyorum bundan sonra da herkese tavsiyem olacak bu firmadan alışveriş yapmayın mağdur ediyorlar.

ARKADAŞLAR BANA YARDIMCI OLMAK ADINA YAŞADIĞIM MAĞDURİYETİN DAHA ÇOK DUYULMASI ADINA LÜTFEN KONUYU BÜYÜTELİM MESAJLARINIZI ESİRGEMEYİN TEŞEKKÜRLER.

Son düzenleme:
Wraith'te bir ürünü iade etmen için kutuyu açmaman gerek. Sırf gıcıklık olsun diye bunlardan düzenli olarak sipariş verip açmadan iadeye yollamak gerek. Sen müşteriyle uğraşırsan müşteri de senle uğraşır.
Ya kardeşim dediğim gibi bu iş bilmezlerin ne dediği önemli değil ben şuan sırf beni uğraştırmamaları için sesimi duyurmaya çalışıyorum tüketici hakem heyetiyle kesin ücret iadesi alacağıma eminim çünkü gerçekten deneyip geri koydum uzun kullanım yapmadım diyorum ben 3-5 ay sonra paramı geri alırım ama bunlara kaybettireceğim kadar müşteri kaybettirmek bu saatten sonra benim en büyük amaçlarımdan bir tanesi

Son gelişmeler bu şekilde wraithesports sayfası üzerinden alışveriş yapmak isteyen arkadaşlara da ders olsun tüketici hakem heyetine başvuru yapıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260302_191221_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20260302_191221_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_20260302_191228_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20260302_191228_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Kutunun açılması cayma hakkını etkilemez. Sadece tek kullanımlık sarf ürünlerde bu kutu açılmama şartı geçerli, bunun dışındakiler satıcıların iade almamak için uydurduğu bir bahane. Tüketici kanunlarında bir yeri yok.

Wraith Esports'dan mümkünse kimsenin alışveriş yapmasını önermezdim. Satış sonrası hizmetleri berbat olduğu gibi arkalarında görünenden fazlası bir oluşum var. THH kararlarına haksız olsalar bile itiraz edip itirazda haklı çıkarılma olayı bu forumda paylaşılmıştı. Bu normal bir davranış değil. Ayrıca THH şikayetlerine umursamadan itirazlar etmeleri de normal bir davranış değil, ya arkalarında güvendikleri birileri var ya da tüketiciyi ne kadar umursamadıklarını belli ederek yıldırma politikası izliyorlar.

Kutunun açılması cayma hakkını etkilemez. Sadece tek kullanımlık sarf ürünlerde bu kutu açılmama şartı geçerli, bunun dışındakiler satıcıların iade almamak için uydurduğu bir bahane. Tüketici kanunlarında bir yeri yok.

Bir şey demedim zaten hocam iade politikalarını yazdım iyi olduğunu veya haklı durumda olduklarını söylemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı