Wraith Prism vs Arctic Freezer 34 eSports Duo

Enis KELEŞ

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 7 2700X işlemcimin stock soğutucu çok gürültülü çalışıyor. Aynı zamanda işlemcim stress testinde 95-100 dereceleri görüyor. Bazı oyunlarda da (Shadow of the Tomb Raider, GTA V gibi) 80-85 derecelere çıkıyor.
Kasa içi hava akışında sorun yok hatta ön cam panelini komple çıkartıp öyle deniyorum. Kasa içi sıcak olsa ekran kartım da ısınır ancak MSI RTX 2060 Super Gaming X oyunlarda 67 dereceyi geçmiyor. Yardımınızı istediğim konu Wraith Prism soğutucusunu satıp yerine Arctic Freezer alırsam sıcaklıklar ne kadar düşer ve ses seviyesi nasıl olur? Stock soğutucu masaüstündeyken bile beni rahatsız ediyor.
  • İşlemci: Ryzen 7 2700X
  • Anakart: MSI B450M PRO M.2 Max
  • Ekran kartı: MSI RTX 2060 Super Gaming X
  • RAM: G.Skill Trident Z 2x16 32 GB 3600MHz
  • PSU: Gigabyte G750H 80+ Gold
  • Kasa: Dark Vision Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctic freezer 33 esports one var bende.
Ryzen 5 2600 1.2875V 4 GHz de oyunlarda 40-45 derece.
AIDA64 1 saatlik stres testinde 70 derece.

Arctic freezer 33 esports one var bende.
Ryzen 5 2600 1.2875V 4 GHz de oyunlarda 40-45 derece.
AIDA64 1 saatlik stres testinde 70 derece.
Arctic DUO'nun pasif soğutması da iyi olduğundan sizinki kadar ses çıkarmayacaktır zaten bunlara ek iki tane fan bulunuyor.
Kardeşim stok soğutucu ile Arctic 34 eSports Duo'yu mu karşılaştırıyorsun? Tabii ki Arctic.
Ayrıca forumda Arctic 34 eSports Duo en fazla övülen hava soğutmalarından biri.

Wraith Prism içinde çok iyi soğutucu diyorlar ancak stress testi yaptığumda 1 dakika geçmeden 90-95 dereceye çıkıyor. Benim tereddüt ettiğim şey Arctic Freezer soğutucu aldığımda Wraith Prism ile aynı performansı verirse boşuna almış olacağım. Acaba aralarında sıcaklık olarak çok fark olacak mı?

Wraith Prism içinde çok iyi soğutucu diyorlar ancak stress testi yaptığumda 1 dakika geçmeden 90-95 dereceye çıkıyor. Benim tereddüt ettiğim şey Arctic Freezer soğutucu aldığımda Wraith Prism ile aynı performansı verirse boşuna almış olacağım. Acaba aralarında sıcaklık olarak çok fark olacak mı?
Benim yazımdan yola çıkabilirsin.
Ryzen 7 2700x 105W TDP değerine sahip.
Benim Ryzen 5 2600 O.C li halde 130W çekiyor.

Benim yazımdan yola çıkabilirsin.
Ryzen 7 2700x 105W TDP değerine sahip.
Benim Ryzen 5 2600 O.C li halde 130W çekiyor.

O.C ile uğraşmayacağım sadece stock hızlarında düşük sıcaklık değerlerinde kullanmam yeterli olacak. Siz O.C halde o sıcaklıklarda kullanıyorsanız benimkinin de stock hızlarda baya düşmesi gerekir. Peki Arctic kullanmadan önce stock soğutucusuyla sıcaklık değerler nasıldı?
Kasa hava akışınız nasıl?
Kasa önü kapalı duruyor da.

Evet öndeki cam havayı neredeyse tamamen kestiği için ön camı komple çıkarmış bir şekilde kullanıyorum. Yani dışarıdaki hava direk olarak engel olmadan içeriye giriyor. Çok tozlanmasın diye de fanların önüne manyetik toz filtresi yerleştireceğim.

O.C ile uğraşmayacağım sadece stock hızlarında düşük sıcaklık değerlerinde kullanmam yeterli olacak. Siz O.C halde o sıcaklıklarda kullanıyorsanız benimkinin de stock hızlarda baya düşmesi gerekir. Peki Arctic kullanmadan önce stock soğutucusuyla sıcaklık değerler nasıldı?

Evet öndeki cam havayı neredeyse tamamen kestiği için ön camı komple çıkarmış bir şekilde kullanıyorum. Yani dışarıdaki hava direk olarak engel olmadan içeriye giriyor. Çok tozlanmasın diye de fanların önüne manyetik toz filtresi yerleştireceğim.
Stok soğutucuyla stok değerlerde oyunlarda 60-70 derecelerdeydi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı