Wraith Prism CPU_FAN girişinde Windows çöküyor

Şamil türk

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımda Ryzen 5 2600X işlemci ve stok soğutucu vardı, ben bunlar yerine Ryzen 5 3600X işlemci ve Ryzen 7 serisini içinden çıkan AMD Wraith Prism soğutucu taktım bunları taktıktan sonra Windows ilk açılışta çöktü daha sonra bilgisayara format attım şu an sistem açılıyor fakat CPU fanı duruyor 2 saniye geçiyor %100'e kadar çıkıyor sonra hemen geri duruyor bu böyle sürekli devam ediyor. Bu sabah fan girişini CPU fan yerine System fan girişine yaptım fan düzgün çalışıyordu ama CPU fan girişine taktığımda böyle yapmasının sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanını AMD yazısı kasanın arka çıkışlarına bakacak şekilde montaj yaptınız mı?
Kabloda bir deformasyon veya taktığınız pinde bir sorun olabilir.

Güç kaynağını değiştirince sorun çözülmüş.

Arkadaşın sorunu sadece PC açılırken oluyormuş bende sorun durmadan sürekli devam ediyor. İşlemciyi dediğiniz gibi AMD yazısı arkaya gelecek şekilde monte ettim. Kabloda problem olduğunu sanmıyorum çünkü CPU fan yerine System fan yuvasına takınca düzgün çalışıyor. CPU fan pinlerinde sorun olabilir ama dün sabah eski işlemcim ve eski fanım takılıyken bir sorun yoktu yeni işlemciyi ve fanı takınca başladı sorun.

Bi' BIOS sıfırlayın.

Bi' BIOS sıfırlayın.

BIOS sıfırlamayı deneyeceğim sorun çözülürse bildiririm.
Bi' BIOS sıfırlayın.

Dün BOIS'u sıfırladım ama yine düzelmedi fanı CPU fan girişine taktığımda düzgün çalışmıyor bunun ama system fan girişine taktığımda düzgün çalışıyor. Fan system fan girişinde kalabilir sıkıntı değil asıl sorun pc ye format atıyorum pc açılıyor driverleri herşeyi kuruyorum sıkıntı yok cpu stres testine kadar yapıyorum sıkıntı yok ama pc yi yeniden başlatınca windows her seferinde çöküyor. Tekrar format atıp tekrar açıyorum yeniden başlatırken yine çöküyor. Windowsun çökmesiyle fanın bi alakası varmıdır onuda tam bilemedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı