Çözüldü Wraith Prism montaj sonrası 16 GB RAM ile PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stybabba

Decapat
Katılım
28 Şubat 2020
Mesajlar
22
Çözümler
1
Merhaba.
Anakart B350M Mortar.
İşlemci Ryzen 5 3600X.
BIOS son sürüm güncel.
2x8 G.Skill flarex RAM mevcut.

Bu sistemimde daha düne kadar 3600X stok fanla hiçbir sorun yoktu. Dün akşam saatlerinde stok artık yetersiz geldiği için AMD Wraith Prism soğutucu montajı yaptım. Sistemi açtığımda 2 LED ışığı yanıyor ve devam etmiyordu. RAM'lerden birini söktüm 8 GB olarak tek devam ettiğimde açıyor.

Detay veriyorum daha önce stok fan uzay montaj şeklindeydi vidaları çok sıkmıyordum 16 GB RAM sorunsuz açılıyordu. Yine işlemciye yapılan baskıdan dolayımı bu hata oluyor. Oluyorsa bu soğutucuyu nasıl gevşetip baskıyı azaltacağım? Bu çentikler var soğutucunun kilitleri için olan mekanizma anakarta vidalı onu gevşetsem işe yarar mı?
 
Son düzenleme:
Çözüm
@Blackwolf14 dün işlemciyi de denedik hocam. O anakartta komple her şey çalıştı. Sonra topladık sistemleri ben eve döndüm. RAM'leri 1 slot ve 2 slot yan yana taktım. Bu sefer açıldı. :D yani çok saçma sapan garipliklerle dolu bir maceraydı bitti şükür.
Tekrar stok fanı takmayı denediniz mi? 16 gb bellek çalışıyor mu? İşlemcide de sorun olabilir, bellek ve anakartta da. İki bellek dual çalıştığı için sorun çıkarıyordur belki. Tek tek denemeniz lazım bileşenleri ama stok fan ile çalışması garip. Tekrar kontrol edin bi' dediğim gibi stok fan ile 16 gb'ı görüyor mu diye.
 
Hocam stok fanla tekrar denedim. Yine açmıyor. Ramleri tek tek denedim sorun yok. Ama birlikte açmıyor biç bir sekilde. Sağda debug ledler var cpu ve ddram kırmızı yanıyor. Öyle kalıyor. Biosada girmiyor. Klavye mouse ışık yok görüntü yok. Ramler de bozuk değil. Biostan yapmam gereken bir ayar varsa bile tek ram ile açıp yapmam gerekecek ne yapmaliyim bilemedim.
 
Daha önceden çalıştığını söylemişsiniz ama bellekler aşağıdaki destek listesinde var mı?


Yeni fanı ve ramleri doğru olarak taktıktan sonra anakart üzerinden clear cmos(bios reset) işlemini yapmayı denediniz mi? Denemediyseniz deneyin mutlaka.

Ram slotlarının hepsini denediniz mi? Ramlerde sorun yok dediniz ama slotlar sağlam mı?

Bunları yaptıysanız işlemci kalıyor bir geriye. İşlemciyi çıkarıp pinlerine bir bakın yamuk pin var mı diye? Yoksa tekrar takın dikkatli bir şekilde öyle deneyin isterseniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı