Wraith Prism nasıldır?

Makaleler
13
Daha fazla  
İkinci el ilanlarda soğutucu fiyatlarına bakıyorum gerçekten güzel soğutuculara uygun fiyat konulmuş ama arada bu Wraith Prism ilanları geliyor 300-350 lira gibi bir fiyat istiyorlar. Yanlış bilmiyorsam sadece AM4 sokete uygun bir soğutucu öyle olmasa bile standart kule tipi soğutucu yerine niye düşük profil soğutucu alma gereği duyalım? O fiyata sıfırda bile yüksek TDP çözümlerine sahip soğutucular mevcut. Sözüm bunu satanlara: almışsınız R9 3900X veya 3800X gibi bir işlemci bu soğutucu da beraberinde gelmiş yetmiyor diye kullanmıyorsunuz siz de soğutucu alıyorsunuz hatta bu koyduğunuz fiyattan bile ucuza bir soğutucu alıyorsunuz ve yeterli geliyor niye bu paraları size verelim? Ne esprisi var, ben anlamadım. İkinci ele girin bakın 400 liraya bile 240 mm sıvı soğutma bulabilirken niye kasanın hava sirkülasyonuna ters düşen bir soğutucu alalım? Merak ediyorum yani gerçekten bu soğutucuya para verip alan ya da aldığınız işlemcinin yanında gelen ve memnun olan var mı? Tamam stok soğutucuya göre ayrı bir sınıfta yer alıyor olabilir ama nedir bu fiyat? En nihayetinde şöyle göz ucuyla baksanız bu soğutucuya fan 120 mm bile değil kullanılan malzeme belli ısı borusunun sayısı belli ufak bir kafadan hesap edince aslında 150 liranın bile bu soğutucuya fazla geleceğini göreceksiniz.

Son düzenleme:
400 TL isteyen kim ise saçmalamış. AMD kullanıcılarını düşündüğü için yanında göndermiş olduğu bir soğutucu. O.C yapacak olan birisine yetersiz gelecektir. Bana göre ederi en fazla 200-250 TL dır.

Letgoda 3 bin liralık işlemciden çıktı diye yazmış 630 lirada fiyat çekmiş. İşlemcinin fiyatını mı çıkarmaya çalışıyon dedim.

Bu soğutucuyu ikinci elden sıfır aldım 3 ay dayanabildim. 8.5 cm'lik fan çapı 12 cm olsa gözüm kapalı tercih ederdim. Ben 150 liraya aldım 3 ay kullandım 250 liraya sattım. Gittim 150 liraya çift fanlı soğutucu aldım çokda memnunum.

Piyasasını belirlemede bir sıkıntımız var işte. Asıl sıkıntı bu forumda bazı konulara bakın bu soğutucuya çok fazla güvenenler var. Biri Noctua 12S önermiş onun altına biri şu yanıtı vermiş;
Hocam Wraith Prism ikinci el 400 TL fiyatlara bulunuyor bahsettiğiniz soğutucu 600 TL. O farka değer mi sizce?
Konuyu Wraith Prism Hakkında diye açtım fakat Wraith Prism nasıldır diye değiştirilmiş. Aslında bu konu bir çeşit isyandır bu soğutucu alınır mı alınmaz mı diye sormuyorum. Akasa Venom serisi vardı mükemmel soğutuculardı yanında gelen fanın perakende satışı neredeyse soğutucu fiyatına satılıyordu o derece güzel bir fan koyuyorlardı. Şimdi satışı yok ama eskiden malzeme kalitesine veya kullanılan malzeme miktarına göre fiyatı 350 lirayı çok rahat geçecek şekilde yapılıyordu ama 350 liraya satılan modeli en tepe modelleriydi.

Bunun yerine Arctic Freezer 34 DUO alırsın güzel güzel kullanırsın bu fana talep olması ilginç belki 100 TL fiyata sırf ışıkları için alınır. (Ben almam)
Arkadaşın önerdiği şu soğutucu mükemmel bir soğutucudur. Sadece soğutma blok üzerindeki işçilik ve malzeme kalitesini bırakın o fanların tekli satış fiyatı en az 50 lira. Güç tüketimin konusunda da uğraşılmış bir fan. AP model fan olmasına rağmen oldukça sessiz ve piyasadaki çoğu fanla aynı hava akışına sahip. Bunları sıvı soğutmanızda da kolaylıkla kullanırsınız yani.

Ben aynı model fana bakmamıştım P12 PWM PST olana bakmıştım ama olsun her halükarda şu soğutucu üst seviye modelde F/P olmaktan vazgeçmiyor.
Elimdeki soğutucuyu satıp bir soğutucu almayı da planlıyorum. Öncesinde 4 tane fan siparişi yaptım kasanın hava akışı biraz zayıf kalıyor giren hava çıkan havadan daha az. Fanlar gelsin performansına bakacağım beklediğim sonucu alamazsam soğutucu değiştiririm ve tercihim bu soğutucu olacak. 4-5 fan siparişi verirken aslında bu Arctic P12'den almak istiyordum PWM'siz olana fakat tek fana 35-50 lira vermek bütçemi oldukça aşıyordu kullanıcı yorumlarına dikkat ederek ucuz yollu fan siparişi verdim.

Arctic 34 ve Noctua 12S muhteşem dehşet-ül vahşet soğutucular. Ancak ülkemizde dolar kuru sebebiyle çok yüksek fiyatlara satılıyorlar ve çok çabuk yükseliyorlar. Arctic 34 1-2 ay önce 350-370TL iken şu an 500TL'den stokları eridi soğutucunun. Fiyat durumu böyleyken insan ucuza Wraith Prism soğutmasına mecbur kalıyor. Wraith Prism soğutması gayet etkili bir soğutma zaten. Aşağıya testini bırakıyorum izlersiniz. Bütçe sıkıntısı olmayan arkadaşlar elbette Noctua 12S alsın ancak Wraith Prism 280TL fiyata bulunabiliyor bunun yanında Noctua 12S 600TL'ye dayanmış durumda. Testler ve ürün aşağıda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@r.yasar10
AliExpress'te satılan soğutucular bile bu Wraith Prism'i al aşağı eder. Ayrıca sadece AM4 uyumlu olması fiyatı epey düşürmesi gerekirken fiyatlar çok yukarıda. Wraith Prism soğutucusuna mecbur kalmam için 3700X işlemcisini alıp soğutucuya hiç bütçemin kalmaması ve stok soğutucuya mahkum kalmam gerekiyor. 280 liraya satılıyor fakat ikinci el git bak aynı siteden 280 liraya ikinci el nasıl soğutucular satılıyor. AM4 aparatıyla birlikte Hyper 212 EVO 235 lira ki daha uyguna satılan başka model soğutucuların olduğundan adım gibi eminim. 3950X veya 3900X testlerine baktın mı? Cooler Master MasterAir MA610P'ye bir bak o bile 78-80 derecelerde zor tutuyorken şu soğutucuya para mı vereceğim. Bak ben FX 8350 kullanıyorum 4.4 Ghz'e O.C. yaptım CPB gibi ayarları açıp
Cool'n'Quiet gibi özellikleri kapattım 0.075 veya 0.1 voltaj artımı yaptım ve neredeyse Blend testte bile throttle yaşayacak vaziyette.

Kasanın şu anda hava akışı o kadar iyi değil fan takviyesi yapacağım. Kullandığım soğutucu da TT Nic F3 bu soğutucudan çıkan fan son hızda 80 CFM'ye sahip. Piyasada satışa konsa en az 75 TL eder. Tabi ki hiç hava beslemesi almadan throttle yaşaması gayet normal fan takviyesi yaptığımda sıcaklıkların epey düşeceğine eminim. Şimdi bu soğutucu bende yok diyelim. Bu Wraith Prism de tüm soketleri desteklediğini farz edelim. Soğutucu almam gerekecek TT Nic F3 tek başına soğutamıyor gidip şu soğutucuya 280 lira mı veririm yoksa bu bütçe ile 150-200 lira arası kule tipi 3 ya da 4 ısı borusuna sahip marka ürünlerden alıp bir de kalan parayla kasaya fan mı alırım?

Arctic 34 500 lira ama o sıfır fiyatı git bak Wraith Prism sıfır fiyatına 450 lira.

Bana kalsa bu soğutucuya AMD'nin fiyat koyması gerekiyor koymuş mudur, bununla ilgili araştırma yapmadım fakat koymadığını düşünüyorum çünkü sıfır fiyatını 450 liraya satmaları aşırı absürt geliyor bana.

Letgoda 3 bin liralık işlemciden çıktı diye yazmış 630 lirada fiyat çekmiş. İşlemcinin fiyatını mı çıkarmaya çalışıyon dedim.
Zaten bu olay ayrı bir saçma. Sanki bundle ürün almış gibi dediği lafa bak. 5000 liralık işlemcide bile soğutucu olmayabiliyor. Bunun bir standardı yok ki bana ne yani 3000 liralık işlemciden çıktıysa.

Wraith Prism 280 TL ve Arctic 34 500TL onu da geçtim, bahsettiğiniz bütün soğutuculardan ucuz. Yani Wraith Prism soğutması gayet yeterli siz de biliyorsunuzdur kötü bir soğutucu değil ve ekonomik. 280 TL fiyattan bahsediyoruz burada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı