Wraith Vxe R1 SE+ mouse donup ani atlama yapıyor

Ahqwl

Centipat
Merhabalar

Yakın zamanda Wraith sitesinden Vxe R1 SE+ model bir gaming mouse satın aldım. Ancak ürünü kullanmaya başladığımdan beri ciddi bir problem yaşıyorum ve konu hakkında tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Yaşadığım sorun şu: Farenin hareketleri sırasında, özellikle orta veya hızlı hareketlerde, imleç (veya oyun içindeki görüntü) kısa süreliğine takılıyor/donuyor ve hemen ardından yapılan hareketi anında tamamlayarak ani bir şekilde ileri doğru atlıyor. Yani akıcı bir hareket yerine, sanki "hareket -> donma -> teleport olma" şeklinde bir durum yaşıyorum.

Bu durum normal masaüstü kullanımında bile can sıkıcı olsa da, özellikle Assetto Corsa gibi fare ile hassas kontrol gerektiren oyunlarda fareyi tamamen kullanılamaz hale getiriyor. Direksiyonu fare ile çevirmeye çalışırken bir anda donup sonra aniden feci bir açıyla sağa veya sola savrulabiliyorum.

Fareyi yeni aldım ve bu sorun başından beri mevcut. Henüz çok detaylı bir ayar değişikliği yapmadım, sadece kendi yazılımını kurdum (ATK V HUB).

Bu sorun genel bir sorun mu?

Genel olarak fareyi kullanırken de bu takılma ve ani atlama durumu zaman zaman yaşanıyor ancak dediğim gibi en belirgin ve rahatsız edici olduğu yer hızlı ve hassas hareket gerektiren oyunlar.

Acaba bu durumun nedeni ne olabilir?

Bu fareyi kullanan veya benzer bir sorunla karşılaşmış arkadaşlardan yardım ve çözüm önerileri rica ediyorum. Eğer bu sorun yazılımsal veya ayarlarla ilgili değilse ve donanımsal bir arıza ise, ürünü aldığım firmaya (Wraith) iade etmeyi düşünüyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sinyal karisikligi olabilir, ürün kronik sorunlu degil. Bilgisayarda baska dongle takili ise çıkarıp deneyin ya da modem yakin ise modemden uzak bir yerde deneyin. Durum devam ederse Wraith'e ulasin.

Hocam sadece Bluetooth Dongle'ı takılı + olarak farklı portları denedim hepsinde aynı bir de şikayetleri inceledim sanırsam kronik sorunlu çünkü markanın farklı farklı farelerindede aynı sorun yaşanıyormuş

Hocam sadece Bluetooth Dongle'ı takılı artı olarak farklı portları denedim hepsinde aynı bir de şikayetleri inceledim sanırsam kronik sorunlu çünkü markanın farklı farklı farelerindede aynı sorun yaşanıyormuş

BT dongle zaten karisiklik yapiyor. Farkli frekanslarda calisiyorlar cunku, çıkarıp deneyin ve kronik sorunlu degil o mouse.

Merhaba.

Yakın zamanda Wraith sitesinden VXE R1 SE+ model bir Gaming mouse satın aldım. Ancak ürünü kullanmaya başladığımdan beri ciddi bir problem yaşıyorum ve konu hakkında tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Yaşadığım sorun şu: Farenin hareketleri sırasında, özellikle orta veya hızlı hareketlerde, imleç (veya oyun içindeki görüntü) kısa süreliğine takılıyor/donuyor ve hemen ardından yapılan hareketi anında tamamlayarak ani bir şekilde ileri doğru atlıyor. Yani akıcı bir hareket yerine, sanki "hareket -> donma -> teleport olma" şeklinde bir durum yaşıyorum.

Bu durum normal masaüstü kullanımında bile can sıkıcı olsa da, özellikle Assetto Corsa gibi fare ile hassas kontrol gerektiren oyunlarda fareyi tamamen kullanılamaz hale getiriyor. Direksiyonu fare ile çevirmeye çalışırken bir anda donup sonra aniden feci bir açıyla sağa veya sola savrulabiliyorum.

Fareyi yeni aldım ve bu sorun başından beri mevcut. Henüz çok detaylı bir ayar değişikliği yapmadım, sadece kendi yazılımını kurdum (ATK v hub).

Bu sorun genel bir sorun mu?

Genel olarak fareyi kullanırken de bu takılma ve ani atlama durumu zaman zaman yaşanıyor ancak dediğim gibi en belirgin ve rahatsız edici olduğu yer hızlı ve hassas hareket gerektiren oyunlar.

acaba bu durumun nedeni ne olabilir?

Bu fareyi kullanan veya benzer bir sorunla karşılaşmış arkadaşlardan yardım ve çözüm önerileri rica ediyorum. Eğer bu sorun yazılımsal veya ayarlarla ilgili değilse ve donanımsal bir arıza ise, ürünü aldığım firmaya (Wraith) iade etmeyi düşünüyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi sosyaller.

Hocam aynı farenin R1 modelini kullanıyorum son 1 aydır benim de sıklıkla başıma gelmeye başladı aynı sorun Dongle'ı yaklaştırdım başka portlarda denedim ama yine aynı kronik sorun veya alıcı mesafesiyle alakalı olabilir ben de anlamadım.

Hocam aynı farenin R1 modelini kullanıyorum son 1 aydır benim de sıklıkla başıma gelmeye başladı aynı sorun Dongle'ı yaklaştırdım başka portlarda denedim ama yine aynı kronik sorun veya alıcı mesafesiyle alakalı olabilir ben de anlamadım.

O kadar forumda gezdim ilk defa sizde goruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı