Wukong

OnurB

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
686
Yer
A, A
wukong-classic.jpg

1)Şampiyon Hikayesi
Rune Savaşları sırasında büyük bir Rune Taşı Plague Ormanlarının derinliklerinde kaybolur ve yüzyıllarca orada dokunulmadan kalır,ondan sızan güçlü büyü etrafındaki vahşi yaşamı etkiler,Rune Taşı sayesinde güçlenen bir grup maymun Taş'a tapmaya başlarlar,maymunların lideri Taş'ın gücüyle maymunları ölümsüz yapabileceğini düşünür ve karmaşık bir tören yapar ancak işler umduğu gibi gitmez ve Rune Taşı kırılır,ölümsüzlük sağlamak yerine lideri Kong a dönüştürür,Rune Taşının gücüne sahip olur ve kalbi gücünü kanıtlama hırsıyla dolar,kendine rakip aramak için Plague Ormanındaki bütün yaratıkları dener ancak hiç biri onun dengi değildir,kuzeyde dünyayı yöneten tüysüz ve zeki maymunlar olduğunu öğrenir ve onları bulmak için yola koyulur. Yolda Master Yi ile karşılaşır ve ona kuzeydeki en güçlü savaşçının kim olduğunu sorar,Yi ona League of Legends i anlatır,hikaye Kong u çok etkiler;dünyanın en güçlü savaşçılarına meydan okuma fikri onu çok heyecanlandırır,Yi den kendisini LoL e sokmasını ve insanların tekniklerini öğretmesini ister,böylece Kong da bir Champion olabilecektir.Yi kabul eder, Wuju tekniğini öğretmeye başlar,adını Wukong olarak değiştirir ve ona Doran yapımı büyülü bir sopa verir.Yi nin rehberliğinde Wukong en iyi olduğunu ve Wujunun gücünü kanıtlamak için LoL de dövüşmeye başlar. Dövüşürken gerçekte kim olduğunuzu öğrenirsiniz.
2)Masterleri
Masteries_zpscb9a0d28.jpg

3)Skilleri
wuk0.png
Yanındaki düşman sayına göre sırayla 4/6/8 armor verir.
wuk1.png
Rakibinin kafasına vurarak sırayla 30/60/90/150 hasar verir.
wuk2.png
Wukong arkasına kontrol edilemez kopyasını bırakır ve kısa süreliğine görünmez olur yem 1,5 saniye sonra etrafındakilere sırayla /50/55/60/65/70 hasar verir.
wuk3.png
Wukong rakibe ve yanındaki minyon yada canavar yada başka düşmanlara 2 kopyasını gönderir menzili azda olsa geniştir. sırayla 105/150/195/240 hasar verir ve saldırı hızı kazanır.
wuk4.png
Wukong sopasını dönderek kısa menzilli bir şekilde etrafındakilere hasar verir ilk vurusunda düşmanı hava zıplatır ve her saniye boyunca 20/120/200 hasar verir. (Üstünde durmak istiyorum toplu savaşta baron baskınında çok işe yarar. Pentakill için çok uygundur. Özellikle yemini bırakması kargaşada kill almasını kolaylaştırır. Örnek olarak pentakill aldığım maç.
1010495_208306859322310_769250743_n.jpg

Bu şampiyonla üst üste 8 zafer kazandığım oldu.

q56mc.png


KORİDORDA TAKTİK

Eğer koridoru korumak ve karşı takımın canını azaltarak geri kaçmak istiyorsanız öncelikle rakibe yaklaşıp (fazla yaklaşmayın ha) E skili ile üstü uçun bu onu yavaşlatacak ve sizi hızlandıracaktır ardından Q Skili ile canının büyük oranını indirin. Hemen ardından fırsat bırakmadan W bırakıp uzaklaşın mümkünse en yakın çalılığa görünmeden girin. Rakip yeme saldırdığın canı azda olsa yine gidecektir ve size karşı bundan sonra dikkatli davranacak çekilecektir.

PRO TAKTİK

Eğer bir kaç kere ilk taktiği uyguladıktan sonra karşı taraf yemiyorsa bir süre sonra koridorda canınız azken kaçmak zorunda kaldıysanız W skilini bırakıp kaçmak yerine bir süre ilerleyip çalılığın yanına yaklaştığınızda Öylece durun sizi kovalayan şampiyonlar bir kaç kere yuttuğu için yem bıraktığınız sanıp size vurmayıp ilerleyecektir sizde o sürede fırsatı kullanıp kaçabilirsiniz. Zor bir taktik ama işe yarıyor.
 
Wukong'u o itemler ile oynarsen win yüzü görmen zor, wukong'ta çok oyun yapman lazım . E-q girdikten sonra geriye dönüp W basmak yerine S'ye bas ve adam seni W bastı sansın, ileri doğru koşar, o arada W basıp ters yöne kaçabilirsin.
 
Yazıda bu noktayı tam göremedim gözümden kaçtıysa affola bende bir ekleme yapıyım.
E skilimiz ile mesafeyi kapatabiliriz. E yi kullanınca verdiği ek saldırı hızını iyi değerlendirin saldırı hızınız kesilince Q atın zaten Q menzili biraz uzun olduğu için botunuzda varsa rahatlıkla atarsınız.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı