www.dsmartnet.net'e dikkat!

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Google'da Dsmartnet aradığınızda karışınıza çıkan ilk site olan dsmartnet - DSMARTNET BASVURU SISTEMI, D-Smart Net'in resmi sitesi değildir! Sitenin alt kısmına karınca yazısı ile DSmart çözüm ortağı olduklarını yazıp lütfetmişler.

DSmart Net'in resmi sitesi, D-Smart Net'dir.

İnternette her zaman böyle alicengiz oyunları yapmaya çalışan kişiler olacaktır. Dikkatli olmakta fayda var.

Bilişimin içinde o kadar şey var ki yasalarda bir madde ile tüm suçları kapsıyor.Fakat bu suça özel bir madde içermekte.Özel bir maddeye boşu boşuna alınmamıştır.Ben baya bir zarara girince uzun süre araştırdım.Özellikle bu olayın altını çizerek belirtiyorlardı.

YASALAR ve Cezaları.
Bizimki son iki maddeye giriyor.
Bilişim sisteminin bütünü veya bir kısmına hukuka aykırı olarak giren veya herhangi bir şekilde sistemde kalmaya devam edene altı ay-iki yıl arası hapis veya 800 güne kadar para cezası.
Bir bilişim sistemine girerek, veri veya program elde eden kimseye bir-üç yıl arası hapis.
Bilişim ağındaki verileri hukuka aykırı şekilde izleyen kimseye üç yıla, ağa bağlanmaksızın sistemdeki verileri izleyenlere beş yıla kadar hapis.
Sistemdeki veri veya programları bozan, silen, değiştiren, yok eden, erişilmez kılan veya sisteme veri veya program yerleştiren, programlara zarar verenlere beş yıla kadar hapis.
Bir bilişim sisteminin çalışmasını veya işleyişini tamamen veya kısmen engelleyen, erişilmez kılan veya bozan kişiye 2 yıldan 5 yıla kadar hapis.
Suç amacıyla donanım ve yazılım üreten, uyarlayan, satan, sağlayan, dağıtan veya bu amaçla bilişim sistemine erişimi mümkün kılan parola ve erişim kodu sağlayana beş yıl hapis.
Sahtecilik için bilişim sistemindeki verileri silen, değiştiren, yeni veri girene üç yıl hapis.
Bilişim ağıyla haksız yarar sağlayana beş yıla kadar hapis, 2 bin güne kadar para cezası.
Bir başkası gibi davranarak yarar sağlamak veya zarar vermek amacıyla kişileri yanıltarak bilgi toplayana bir yıl hapis.
Kamu kurumlarıyla gerçek ve tüzel kişilerin hizmet veya kimliğini taklit eden üç yıl hapis.
Son madde bunu kapsıyor bildiğim kadarıyla.
daha yasa vardı yani bunu özellikle belirten ama ben bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı