X-Plane 12 resmi olarak tanıtıldı!

En popüler uçuş simülasyonlarından biri olan X-Plane 11'in devam sürümü X-Plane 12 resmi olarak tanıtıldı ve simülasyondan görseller ve videolar paylaşıldı. FSExpo etkinliğinde yeni simülasyondan canlı yayında kısa görüntüler ve özellik tanıtımları yapıldı, daha sonra canlı yayında soru-cevap yapıldı ve yayın sona erdi. Canlı yayının tekrarını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özet olarak yeni gelen özellikler:
-3 boyutlu yeni ağaçlar,
-Yeni ses motoru
-Yeni mevsim seçenekleri,
-Yeni su fiziği ve renkleri,
-Yeni atmosfer motoru ve gökyüzü renkleri,
-Yeni uçaklar (A330, Lancair Evolution...),
-Yeni yağmur ve buzlanma efektleri,
-Yeni bulut motoru ve fiziği,
-Yeni ışıklandırma motoru,
-Gelişmiş FMC ve Hava Trafik Kontrolörü,
-Yeni arayüzler,
-Geliştirilmiş hava motoru,
-Geliştirilmiş senaryo,
ve çok daha fazlası.
 
Son düzenleme:
Gayet iyi gözüküyor ama fsx nedense bana hep daha yakın geldi neden bilmiyorum favorim halen fsx sanırım. fakat sesler çok iyi olmuş.
 
Microsoft işi bitirdi artık. Tüm dünya ve mod desteği.
MSFS'nin halen bir simülasyon düzeyine gelebildiğini düşünmüyorum. Grafikten başka güzel yanı yok. Kontroller, uçuş hissiyatı, dinamikler, arayüz gibi konularda çok eksiklikler var. "Oyuncu" lar her türlü oynar ama sanal havacılara uygun değil bence. Mod desteğini tartışacaksak XP 11'de daha çok mod olduğunu da hatırlatalım.
 
Son düzenleme:
Msfs'nin halen bir simülasyon düzeyine gelebildiğini düşünmüyorum. Grafikten başka güzel yanı yok. Kontroller, uçuş hissiyatı, dinamikler, arayüz gibi konularda çok eksiklikler var. "oyuncu"lar her türlü oynar ama sanal havacılara uygun değil bence. Mod desteğini tartışacaksak XP 11'de daha çok mod olduğunu da hatırlatalım.

Bir pilot adayından duymuştum bu simülasyon oyunlarının oynanmasını tavsiye etmiyorlarmış, kokpitte gerçeklik algısını zedeliyormuş duyunca çok şaşırmıştım, paylaşmak istedim 🙂
 
Bir pilot adayından duymuştum bu simülasyon oyunlarının oynanmasını tavsiye etmiyorlarmış, kokpitte gerçeklik algısını zedeliyormuş duyunca çok şaşırmıştım, paylaşmak istedim 🙂
Doğrudur; ancak prosedürlere alışmak olsun, frezyolojide gelişmek, usülleri öğrenmek olsun 1 zararı varsa 100 faydası var. Bir ara bir simülasyon merkezine gidip bilgimi denemiştim. Gerçekte başta zorlanmıştım. Biraz uçtuktan sonra alıştım.
 

Geri
Yukarı