X3430, Radeon 7850 1GB ekran kartını besler mi?

Darboğaz ne demek?
Dalga mı geçiyorsunuz acaba? Sizin dediğinizin darboğazla alakası yok. Darboğaz olması için GPU'nun yüksek CPU'nun düşük olması gerekiyor. Daha fazla batırmayın bence. X3430 GTX 1060'a kadar besliyormuş, Allah Allah bak sen şu işe!
Hyper Threading sayesinde kendini 8C olarak tanıtıyor işlemci. Onun da bir artısı oluyor ama ne kadar para verdiğiniz bir işlemciden ne beklediğinize bağlı.
4C/8T işlemcilerde sorun olmaz benim kastettiğim işlemciler 4C/4T olanlar.
 
Dalga mı geçiyorsunuz acaba? Sizin dediğinizin darboğazla alakası yok. Darboğaz olması için GPU'nun yüksek CPU'nun düşük olması gerekiyor, sizin tanımını yaptığınız cümleyle alakası yok. Daha fazla batırmayın bence X3430 GTX 1060'a kadar besliyormuş, Allah Allah bak sen şu işe!

Hayır, darboğaz demek bir iş yükü gerçekleştireceğinizde o iş yükünü gerçekleştirecek çeşitli birimlerin hepsinin en az o işi karşılayacak güçte olmamasıdır. Okulda minimum yasası diye öğretirler bunu. Siz RTX 3080'e 300 Watt'lık PSU takınca olacak olan olay, RTX 3080'e 2 GB RAM taktığınızda olacak olan olay neyse mevcut durumda güçlü işlemciye zayıf ekran kartı takarsanız da olur. Sözlükte sağlıklı kullanımının ekran kartı %100 diğer tüm parçalar %5 olması gibi bir algısı var, öyle bir şey olmadığı gibi ciddi bir darboğaz demek. İşlemci ve diğer parçaların parası boşa gidiyor. GTX 750 Ti alıp 4000 Watt'lık PSU alınmaz. Bu bile bir darboğaz unsuru sayılır. Mesela mining yaparken tek iş yükümüz ekran kartıdır, bu yüzden mining yaparken iyi işlemci almaya çalışmak para kaybı. Bir oyun oynarken ise onun harcayacağı RAM belli, işlemci belli. Hepsini tam eşitlemeye çalışıyoruz. İşlemciyi High-end alıp ekran kartını düşük tutmak neyse sizin darboğaz dediğiniz şey de o. Asıl konuya gelirsek, evet fazlasını da besler Xeon'lar. Hiç X3430 ile denemedim maalesef o yüzden bir türlü kesin konuşamıyorum, fakat üst modeller OC yapmaya daha uygundur ve bol bol besler. Yeter ki sizin amacınız haksız çıkarmak değil de oyunun optimizasyonunu yapmak olsun. Oyunun grafik ayarlarını açarsınız, çözünürlüğünüzü arttırıp ekranınızı cam gibi yaparsınız ve sonuç bu olur
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Sanırım GTA 4 ile karıştırdınız.

Maalesef GTA 5'de çok sayıda optimizasyon şikayeti var forumlarda. FPS garip davranıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı