- Makaleler
- 1
Dün GTA 5 oynarken kardeşim vasıtasıyla bilgisayarın arka kısımına biraz su döküldü. O anlık refleks ile fişini çektim, bilgisayarın arka yüzü bana dönük. Daha sonra içini açtım kontrol ettim her şey normaldi ıslanan bir yer yoktu sadece kasanın dışı biraz ıslanmıştı onu da sildim ve tekrar açtım normal şekilde çalışmaya devam etti. Daha sonra 8 GB RAM'in 4 GB'ı kullanılamaz oldu kendi kendine bende farklı yöntemler deneyerek bilgisayarı kapatıp açtım ve en sonunda mavi ekranlar aldım. Windows başlatma hatası, critical process died ve bir hata daha vardı unuttum ne olduğunu. Tekrar içini açıp jumper yardımıyla BIOS'u sıfırladım, RAM'ler düzeldi ve bilgisayar normal çalışmaya devam etti. Fakat şöyle bir sorun ortaya çıktı normalde ben işlemcimi 3.20GHz stok fan ile overclocklu kullanıyordum sorunsuz, şimdi yine overclock yapmak istediğimde ayarları tam kaydettikten sonra bilgisayar kapanması gerektiği yere kaydetme ekranında donup kalıyor. Bilgisayar tuşundan basıp kapatıyorum ve tekrar BIOS'a girdiğimde ayarlarım uygulanmış görünüyor fakat oyunlara girdiğimde 2660GHz'nin üstüne çıkmıyor işlemci. Daha önce böyle bir sorun yoktu. Nasıl halledebilirim? Sistem;
Bir de overclockun daha stabil olması için Turbo Boost'u kapatmak istesemde kapatamıyorum yine kaydettiğimde BIOS donuyor. Ayrıca "maximum non-Turbo ratio" nedir? BIOS'u güncelledikten sonra geldi, ne olduğunu söyler ve overclock yaparken kullanmalı mıyım öğretirseniz iyi olur.
Durum çok ilginç, GHz her yerde farklı görünüyor fakat oyunumda gözle görülür bir FPS düşüşü var GHz yüzünden.
@MF @Recep Baltaş @Murat5038 Müsaitseniz ilgilenebilir misiniz?
- RX470 MSI Armor.
- 4x2GB 1333MHz RAM.
- 500W PSU Thermaltake.
- Intel Xeon 3440.
Bir de overclockun daha stabil olması için Turbo Boost'u kapatmak istesemde kapatamıyorum yine kaydettiğimde BIOS donuyor. Ayrıca "maximum non-Turbo ratio" nedir? BIOS'u güncelledikten sonra geldi, ne olduğunu söyler ve overclock yaparken kullanmalı mıyım öğretirseniz iyi olur.
Durum çok ilginç, GHz her yerde farklı görünüyor fakat oyunumda gözle görülür bir FPS düşüşü var GHz yüzünden.
@MF @Recep Baltaş @Murat5038 Müsaitseniz ilgilenebilir misiniz?
Son düzenleme: