X3440 ve RX470 sistem güncellemesi

Makaleler
1
Bilgisayarımı satacaktım fakat istediğim fiyata alıcı olmadığı için, doğrusu herkes bedavaya gözlediği için sistemimi yükseltmeye karar verdim. Sistemim şu şekilde;
  • RX 470 MSI Armor 8 GB.
  • Intel Xeon X3440.
  • Intel DH55hc ( X3440 maksimum 3.3GHz'ye kadar overclock edilebiliyor)
  • 4x2GB DDR3 1333MHz RAM.
  • 1TB 7200 RPM HDD Seagate.
  • 500W Thermaltake PSU Thermaltake.
  • Wıngs RS200 kasa.
Bu işi olabildiğince düşük bütçeyle yapmam gerekiyor. Değiştirmek istediğim parçalar anakart, RAM ve işlemci. Anakartım overclock desteklemediğinden 3.3GHz'de istediğim performansı pek alamıyorum. Ayrıca RAM'lerin DDR3 olması ve 1333MHz olması sorun yaşatıyor. Arkadaşım R3 1200 falan önerdi darboğaz konusunda kararsızım.

Şöyle, yaptığınız seçimlerden dolayı sıfırdan her şeyi yükseltmeyecekseniz yükseltme yapmanız çok zor.
Çünkü işlemciniz xeon 3440 ve cidden çok eski bir server işlemcisi. O sokette ondan daha iyi bir işlemci yok diye biliyorum, yani işlemcinizi yükseltemezsiniz. Anakartınız DDR3 desteklediğinden dolayı ise DDR4 RAM de takamazsınız. Xeon 3440'ın overclockla daha iyi ekran kartlarını besleyip besleyemeyeceğinden emin değilim ama bence daha yüksek kartlar ile de darboğaz yapar gibi. Anakart, ram ve işlemcinizi satıp yeni DDR4 ve AM4 bir sistem kurabilirsiniz.
Not: 1200 af alırsanız eğer darboğaz yaşamazsınız. Normal 1200 ile de yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı