X3470 sistem için en uygun işletim sistemi nedir?

guneralp

Hectopat
Katılım
29 Temmuz 2020
Mesajlar
1.658
Makaleler
3
Çözümler
16
Yer
Kavaklıdere, Ankara
Merhaba sosyal sakinleri,
Elimizde ofis bilgisayarından hallice orta seviyeli, giriş bir e-spor bilgisayarı var ve kullanılmıyor. Açıkçası bu bilgisayara Windows 8 kurmak istiyorum tam performans ile çalışması için. Windows 10 işlemciden ve fazla RAM tüketiminden ötürü pek istemiyorum.

Sistem:

Intel Xeon X3470 @ 4C8T.
Gigabyte GA-H55M-S2V
4x2 GB 1600 MHz DDR3 RAM.
R7 240 4 GB (markası hakkında bir fikrim yok, tüm etiketleri sökülmüş)
500W PSU 80+

Sizce en uygun işletim sistemi ne olur bu bilgisayara?
 
Şahsen söylüyorum 2GB RAM'im ve HDD'm varken Windows 10'dan bıkmıştım!
Sonra Windows 8.1'e geçtim. 2GB RAM'im varken iyi gidiyordu. Üstelik Windows 10 da optimize edilmişti. Hiç bir faydasını görmedim. DirectX gibi şeylerle işim yoktu o aralar. DirectX 12 desteklemiyordu bilgisayar.
Windows 10'dan dediğim gibi hiç bir fayda görmedim. Sizinki gibi bir bilgisayarda da Windows 10 kullandım. Kasmıyor tabii(modlanmıştı modlanmamışta kasar mı bilemiyorum) ama Windows 8.1'den bir artısı yoktu benim için.
Sizinki gibi bir bilgisayarda Windows 10 tercih etmezdim şahsen.
Yine de siz bilirsiniz tabii :)
Bu arada; Linux özgürlüktür. Linux kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. En azından oyun için olmasa da günlük işler için :)
 
SteamOS, oyun oynayacaksanız iyi olur. Eğer biraz yavaş olursa sıkıntı olmaz diyorsanız Debloat edilmiş bir W10 Home Single Language isosu kullansanız çok iyi olur.
 
SSD varsa W10. (Windows 10 işlemciden ve fazla RAM tüketiminden ötürü pek istemiyorum.) Bu yoruma pek katılmıyorum. Gerektiği kadar kullanıyor. Senin neler yaptığını takip edip hangi uygulamayı en çok kullanıyorsan ona göre kendini hazırlıyor Windows 10.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı