X4 950 ve RX 560 Düşük FPS Sorunu

UnknownZMR

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarı toplayalı 1 Ay oldu. Bugün yazma istediğinde bulundum. CSGO gibi oyunlarda çok saçma bir şekilde FPS düşüşü veya düşük FPS alıyorum (60-100). Fakat sistemimden biraz daha alt seviyede olan sistemler 200 FPS alıyor. Hadi 150 olsun diyelim fakat ben neden bu kadar az alıyorum?

Birde bu konularda çok bilgim yoktur ama oyundayken görev yöneticisinde disk yönetimi neden %0 %1 kullanıyor? Kullanılması gerekmez mi biraz?

Sistem:
  • Asus Strix 560
  • 8 GB RAM 2666 MHz
  • Samsung 860 EVO SSD
  • GA-A320M-HD2
  • FSP 500W 80+
  • X4 950

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundayken oyun verileri kendini kopyalayıp silmiyor. Oyunu sen diske yüklemişsin zaten kullanması gerektiği kadar kullanıyor onla onun alakası yok RAM ve CPU kullanımıyla karıştırma.

Steam'den CS:GO'ya sağ tıkla özellikler > başlatma seçenekleri > Şu kodu en sonuna yapıştır;
-threads 4 -high -nod3d9ex -novid -freq 60 +cl_forcepreload 1

Arama kısmına UAC yazıp en aşağıdan "Hiçbir zaman uyarma" seç çık.
Bilgisayar güç planını düzenle > Yüksek Performans seç.

Oyun içi konsol komutu olarak;
fps_max 300
mat_queue_mode 2

Oyun çözünürlüğü, masaüstü çözünürlüğü ile yani monitörünün desteklediği çözünürlük ile aynı olsun.

Bende aynı işlemciyi ve ekran kartını kullanıyorum. O işlemci bu kadar performans veriyor, yani herhangi bir problem yok. CS:GO işlemcinin tek çekirdek gücüne bakan bir oyun ve kullandığımız X4 950 işlemcinin tek çekirdek gücü maalesef düşük.

Dediğiniz her şey ayarlı zaten. Ayrıca 75 Hz ama arkadaşın dediği gibi maks performans bu kadar ise yapılcak bir şey yok teşekkürler cevaplarınız için :)
Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum tekrardan fakat gerçekten cahil olduğumdan dolayı tekrar yazmak istiyorum. CSGO en azından grafik bakımından falan iyi tamam o fps değerlerim normal olabilir. Fakat ZULA gibi CSGO dan bir alt grafik seviyesine ait bir oyunda nasıl olur da 60 50 fps alabiliyorum? Bildiğin fps düşüşü yaşıyorum. 75 Sabit alırken bir anda 60 50 oluyor. Birde monitörüm 75Hz olduğu için 75FPS alıyorum kendim ayarladım yani bunu bir zararı var mıdır? Normalde Fps limitini 200 e aldığım zaman bile yine aynı şey oluyor 140 alıyorsam 80 70 60 civarı geziyor. Gerçekten sistemim bu kadar berbat mı ? bir oyunda 50 60 fps verecek kadar?
Birde windows sürümleriyle alakası olabilir mi? En son forumda Recep abinin paylaştığı Win10 1809 iso dosyasını yükledim ve güncelledim. Tüm BİOS Herşey güncel.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı