X5450 ve HD6870 sistem çalışırken görüntü gidiyor

Oğuzhan Esmer

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni topladığım bilgisayarımda az önce Valorant oynuyordum. Maçtan çıktıktan sonra bir anda görüntü gitti. Fanlar çalışıyordu. Ekran kartının fanı normale göre daha yavaş dönüyordu. Bunun sebebi ne olabilir? Başlarda ben işlemcinin sıcaklığı diye düşündüm. Fakat ekran kartı da arızalı olabilir. Cevaplarınızı bekliyorum.

İşlemci: Xeon X5450
Anakart: MSI G41M-P23
Ekran Kartı: XFX HD6870
RAM: 8 GB DDR
Depolama: 240GB SSD
PSU: Powermax 500W

Not: İşlemciyi stok fandan bir tık daha iyi bir fanla soğutuyorum.

Not: Ekran kartının driverını Driver Booster ile kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yeni topladığım bilgisayarımda az önce Valorant oynuyordum. Maçtan çıktıktan sonra bir anda görüntü gitti. Fanlar çalışıyordu. Ekran kartının fanı normale göre daha yavaş dönüyordu. Bunun sebebi ne olabilir? Başlarda ben işlemcinin sıcaklığı diye düşündüm. Fakat ekran kartı da arızalı olabilir. Cevaplarınızı bekliyorum.

İşlemci: Xeon X5450
Anakart: MSI G41M-P23
Ekran Kartı: XFX HD6870
RAM: 8 GB DDR
Depolama: 240GB SSD
PSU: Powermax 500W

Not: İşlemciyi stok fandan bir tık daha iyi bir fanla soğutuyorum.

Not: Ekran kartının driverını Driver Booster ile kurdum.
Xeon işlemci fazla ısınıyor ondan olabilir. Driver booster kullanmayın Windows DLL dosyalarını sildiği oluyor. Bence en önce temiz bir format atın birdaha driver booster kullanmayın ekran kartı sürücünüz https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-6000-series/amd-radeon-hd-6870 buradan indirebilirsiniz. Sorun devam ederse kule tipi soğutucu alın bütçeniz fazla yoksa Snowman M200 önerebilirim. Bu arada anakartınız modlu mu ?

Xeon işlemci fazla ısınıyor ondan olabilir. Driver booster kullanmayın Windows DLL dosyalarını sildiği oluyor. Bence en önce temiz bir format atın birdaha driver booster kullanmayın ekran kartı sürücünüz https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-6000-series/amd-radeon-hd-6870 buradan indirebilirsiniz. Sorun devam ederse stok soğutucu alın bütçeniz fazla yoksa Snowman M200 önerebilirim. Bu arada anakartınız modlu mu ?
Format flashı hazırlarken de aynı sorunla karşılaştım. Yarın tekrar denerim. Cevabın için teşekkürler.

Bu tip programlar ile sürücü kurmayın. DDU ile kaldırın ve sitesinden Crimson sürücüyü yükleyip deneyin.
Sıcaklık değerlerini gözlemleyin.

Bu tip programlar ile sürücü kurmayın. DDU ile kaldırın ve sitesinden Crimson sürücüyü yükleyip deneyin.
Sıcaklık değerlerini gözlemleyin.
Boşta en çok 50-60 derece, oyunda 100e yaklaşıyor.

Yüksek bir değer. Xenon işlemci için BIOS Mod yaptınız mı? Soğutucu tercihi de önemli.

Son düzenleme:
Olabilir. 100 derece yüksek bir değer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı