Çözüldü i3 10100F RX 6500 XT sistem çalışırken çalışırken görüntü gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Clychine

Decapat
Daha fazla  
Yakın zamanda kendime sistem topladım. Kurulumu tamamladım ve kullanmaya başladım. Yaklaşık 5-10 dakikada bir durduk yere görüntü gidiyor ve parçalar çalışmaya devam ediyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?

Sistemim:
  • İşlemci: i3 10100F.
  • Anakart: MSI H510M Pro.
  • Ekran kartı: RX 6500 XT.
  • RAM: 2x8 Adata XPG Gammix 3200MHz.
  • PSU: Sharkoon V2 650W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende aynı ekran kartını kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım bilemedim şimdi bilgisayarcı güvenilir mi parçalarına dikkat et derim.
9 10 yıldır tanıdığım birisi kendisi ama yine de dediğin gibi dikkati elden bırakmamak lazım.

Sorunun çözümünü buldum. AMD Software üzerinden sırasıyla;
Performans > Ayarlanıyor > GPU ayarlarından Maksimum Frekansı ekteki gibi yaptığımızda sorun çözülüyor.

Screenshot_1.png
Videoda gösterilen aktif dönüştürücü ile benim elimdeki aynı değil mi?
Elimdeki nasıl aktif dönüştürücü olmuyor onu anlayamadım.
Ve dediğin üzere fiyatı güzel zam yemiş.

Vallahi kardeş hepsi birbirine benziyor zaten üstünde aktif pasif yazmıyor ama içlerindeki çipleri farklı hepsinin geneli pasif satılıyor aktifler bir iki tık daha pahalı.

Yani bilmiyorum normal kullanımda bir sıkıntı yok ama herhangi bir oyuna girmeye kalktığımda pat siyah ekran alıyorum.

Belki kullandığın dönüştürücü aktif olabilir ama dönüştürücüde de sıkıntı olabilir. Sadece oyuna girince mi siyah ekran oluyor peki.

Vallahi kardeş hepsi birbirine benziyor zaten üstünde aktif pasif yazmıyor ama içlerindeki çipleri farklı hepsinin geneli pasif satılıyor aktifler bir iki tık daha pahalı.

Belki kullandığın dönüştürücü aktif olabilir ama dönüştürücüde de sıkıntı olabilir. Sadece oyuna girince mi siyah ekran oluyor peki.
Arada bir düşük ihtimalle tarayıcıda gezinirken oluyor. Onun dışında oyuna girince kesinlikle siyah ekran oluyor. Tek korkum elimdeki parçaların arızalı olması, dönüştürücü değiştirmek dert değil.

Arada bir düşük ihtimalle tarayıcıda gezinirken oluyor. Onun dışında oyuna girince kesinlikle siyah ekran oluyor. Tek korkum elimdeki parçaların arızalı olması, dönüştürücü değiştirmek dert değil.

Umarım dönüştürücü de sıkıntı vardır sadece, farklı bir HDMI girişli bir monitör de test etme şansın varsa bir yerde öyle test et oyuna falan gir en azından ekran kartında sıkıntı var mı onu anlarsın.

Umarım dönüştürücü de sıkıntı vardır sadece, farklı bir HDMI girişli bir monitör de test etme şansın varsa bir yerde öyle test et oyuna falan gir en azından ekran kartında sıkıntı var mı onu anlarsın.
Evet tek çaresi o gibi gözüküyor, denemeyi artırmak amaçlı farklı oyunları indirip yarın test etmeyi düşünüyorum, yardımın için teşekkür ederim.

Son olarak belki bu durumu değiştirebilir ama birkaç defa yeniden başlatmamda Kod 31 hatası alıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    5 KB · Görüntüleme: 22
Siyah ekran hatası aldıktan sonra reset atıyorum ve bu hata karşıma çıkıyor.
Aygıt yöneticisinde ekran kartı açıklamasında bu şekilde yazıyor evet.

Sanki senin sıkıntı donanımsal gibi geldi bana driveri düzgün kurduğuna emin misin oynadığın oyunda da sıkıntı olabilir farklı oyunları denedin mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı