X5450 ve HD6870 sistem çalışırken görüntü gidiyor

Oğuzhan Esmer

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni topladığım bilgisayarımda az önce Valorant oynuyordum. Maçtan çıktıktan sonra bir anda görüntü gitti. Fanlar çalışıyordu. Ekran kartının fanı normale göre daha yavaş dönüyordu. Bunun sebebi ne olabilir? Başlarda ben işlemcinin sıcaklığı diye düşündüm. Fakat ekran kartı da arızalı olabilir. Cevaplarınızı bekliyorum.

İşlemci: Xeon X5450
Anakart: MSI G41M-P23
Ekran Kartı: XFX HD6870
RAM: 8 GB DDR
Depolama: 240GB SSD
PSU: Powermax 500W

Not: İşlemciyi stok fandan bir tık daha iyi bir fanla soğutuyorum.

Not: Ekran kartının driverını Driver Booster ile kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaşımdan aldım sanırım Mod'lamadı o.

Media Creation Tool'da format Flash'ı hazırlarken 50-60 derecede de yaptı.

Xeon işlemci kullanmanız için anakartınızı modlamanız lazım maalesef. Yoksa işlemciniz yüksek sıcaklarda kalır.

Modlu BIOS dosyasını paylaşıyorum işlem risklidir bilen birisinin yapması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xeon işlemci kullanmanız için anakartınızı modlamanız lazım maalesef. Yoksa işlemciniz yüksek sıcaklarda kalır.

Modlu BIOS dosyasını paylaşıyorum işlem risklidir bilen birisinin yapması lazım.

Peki, çok sağ olun.

BIOS Mod'lama işlemi benim bildiğim kadarıyla eski işlemci ile yapılıyor. Daha sonra Xenon takılıyor. Yapan arkadaşlara sormakta fayda var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı