X550JK GTA 5 Performans Testi - GTX850M

PC oyuncularının son göz ağrı GTA 5'i X550JK'da test ettim. Genel olarak optimizasyonun iyi olduğunu söyleyebilirim. GTX850M ile Very High ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabilmek mümkün. 35-70 FPS aralığında stabil sayılabilecek bir performans göz önüne seriliyor. Oyunu problemsiz bir şekilde oynamak için 4GB RAM eklemenizi tavsiye ediyorum. (Videoda görüldüğü üzere 6-7 GB RAM tüketiyor, tabii ki grafik ayarlarını düşürerek bu değer aşağı çekilebilir.)

X550JK Özellikleri; (Sonradan 8 GB RAM ve SSD eklemesi yapılmıştır.)

  • Model: Asus X550JK-XO012D
  • İşlemci / CPU: Intel Core İ5 4200H 2.8GHz TB: 3.4GHz
  • Ekran Kartı / GPU: Nvidia GTX850M - 2GB GDDR3
  • Bellek / RAM: 12GB DDR3 1600MHz CL11
  • Depolama / HDD: Samsung 840 EVO 120GB SSD
Diğer oyunlar için: ASUS X550JK Oyun Testleri

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Oyundayken ortalama ne kadar RAM kullanıyor? Aynı model ürüne sahibim bende 4 GB RAM var ve aksiyon sahnelerinde ani FPS düşüşleri yaşıyorum üstelik en düşük ayarlarda.
 
Bölgeye göre değişiyor. 8 GB kullandığını gördüm. Isınmadan dolayı olabilir ama RAM yükseltmekte fayda var.@Saykopat
 
Oyunun ilk çıktığı 1-2 gün içerisinde sorunsuzca 1-2 saat oynadım daha sonra gelen güncellemelerle sorunlar olmaya başladı bu ay sonuna doğru RAM ve SSD alacağım.
 
Ekran kartından kaynaklandığını zannediyordum. Çıldırmak üzereydim. Arabalar havada uçuyor ya, böyle bir şey olamaz :D
 
Evet, ilk 1-2 gün sorun yoktu. Güncellemeler ile sıkıntılar başladı. Güncelleme yolda.
 
Bazen ben garip yerlere giderken yoldan aşağıya düşüyorum gerçekten gıcık edici bir durum. Yani haritanın altına düşüyorum binalar falan üstümde kalıyor ve bugdan çıkamıyorum.
 
Asım abi ben ilk SSD mi alayım yoksa RAM mi ? RAM şu an alırsam 4GB alabilirim ama 3-4 hafta sonra alırsam 8GB alabilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus X550JK'ya sahibim. GTA V'i ilk kurduğumda 4GB RAM vardı. Biraz oynadıktan sonra bellek uyarısı verip oyun kapanıyordu. (Süre değişkendi) Ben de 8 GB RAM alıp sorunu tamamen çözdüm. Bundan sonra SSD geliştirmesi yapmak istiyorum ancak size kafama takılan bir konu var @Asım Demir

HDD'yi çıkarıp SSD'yi takın demişsiniz. Bunu kendiniz mi yaptınız yoksa garantiye teknik servise vs. mi gönderdiniz? Kendiniz yaptıysanız garanti dışı kalma konusunda bir sıkıntı yok değil mi?
 
Kendim yaptım. Servise gönderileceği zaman HDD'yi takmakta fayda var. @yasingunaydin
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı