X550JK işlemci ve anakart ısınma sorunu

DeniZone

Hectopat
Daha fazla  
Özelliklerini resimde görebileceğiniz Asus laptop kullanıyorum. 2,5 senedir sorunsuz kullanıyordum, son zamanlarda biraz ısınma sorunu yaşamaya başlamıştım sadece. Bu süreçte termal macunu hiç değiştirmemiştim ve artık değiştirme zamanının geldiğini düşündüm. Macunu değiştirttim ve Windows 7'den Windows 10'a yükselttirdim. Driverlar falan hep güncel. Temel programlar yüklü, gereksiz bir şey yok. Fan devri sıcaklığa göre artıp azalıyor, fanda da sıkıntı yok.

Şu an şöyle sorunlarla karşılaşıyorum:
1-
Sadece chrome'da 1 sekme olmasına rağmen işlemci ve anakart ısısı arada bir 45'lerden 90'la fırlıyor.
2-Oyunda da resimde görebileceğiniz insanlık dışı değerleri görüyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Laptop özellikleri (ASUS X550JK):
22.PNG

Sol üstte de oyunda aldığım değerleri görebilirsiniz:
1212.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaliteli termal macun kullan, fan temizliği yap ve sıcaklıkları da AIDA 64 Extreme ile kontrol et, yukarıdaki program bir işe yaramıyor. Alt kısımda da MSI Afterburner programıyla oyun içindeki değerler oldukça yüksek, bu programda doğru gösteriyor. Dediğim işlemleri uygula.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaliteli termal macun kullan, fan temizliği yap ve sıcaklıkları da AIDA 64 Extreme ile kontrol et, yukarıdaki program bir işe yaramıyor. Alt kısımda da MSI Afterburner programıyla oyun içindeki değerler oldukça yüksek, bu programda doğru gösteriyor. Dediğim işlemleri uygula.
Laptop daha yeni temizlikten geldi ve dediğim gibi termal macun da yenilendi. Büyük ihtimal yazılımsal bir sorun var ama ne olabilir anlayamadım hala.
AIDA 64 ile strestestten
stabilitytest1.png
çıkan sonuçlar şu şekilde:

Laptop daha yeni temizlikten geldi ve dediğim gibi termal macun da yenilendi. Büyük ihtimal yazılımsal bir sorun var ama ne olabilir anlayamadım hala.
AIDA 64 ile strestesttenEki Görüntüle 264818 çıkan sonuçlar şu şekilde:
Hocam bende X550JX serisi kullanıyorum. Sizinle aynı mı bilmiyorum ama bende de sıcaklıklar aşağı yukarı bu şekilde. İşlemci dar boğaz olduğundan sürekli tam güçte çalışıyor ve bazı oyunlarda 98 - 99 derecelere çıkabiliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı