X5660 işlemci açılışta 112 derece

Barisbs111111

Centipat
Katılım
23 Ekim 2021
Mesajlar
26
Merhaba herkese. Dün aynı sorun ile ilgili bir konu açmıştım fakat bu seferki sorun biraz daha farklı. Oradaki arkadaşlar termal macundan kaynaklı dediler ama ben bugün fanı soktum ve PC açılırken işlemciye elimle dokundum gerçekten sogutulamayacak derecede ısınıyor. Bu sorun neden kaynaklı olabilir?
Sistem.
X5660 işlemci.
8 GB RAM.
4 GB RX550.
400W 80+Gold PSU.
 
İşlemci fanını çıkardım dostlar. Elimle kontrol ettim. Fanı taktığımda hiçbir şey değişmiyor. PC açılıyor BIOS'a giriyorum (bunlar 5 sny suruyor) CPU sicakligi 112 derece.
 
PC açılırken işlemciye elimle dokundum gerçekten sogutulamayacak derecede ısınıyor. Bu sorun neden kaynaklı olabilir?
Hocam fan olmaksızın açarsam benim işlemcimde gerçekten soğutulamayacak kadar ısınır. Düzgün termal macun uygulayıp fanı tam otutturduğunuzdan emin olarak açın sistemi.
 
Ha tamam. Benim demek istediğim sadece şu PC fan olmadığında açarsam 5 saniyede 100 derece olması norman bir değer mi?
Eğer yüksek mhz değerlerinde çalışıyorsa mümkün. Bende daha önce denedim. Daha biosa girdiğim ilk anda 90 derecelere ulaşmıştı. (OC sonrası böyle bir şeyi denemiştim. Biraz yürek yiyip aşırı ısınma halinde sistemin kendisini kapatma becerilerine güvendim.) İşlemciyi soketinden çıkartın, yerine geri oturtun. İşlemciye ince (çok ince değil) bir termal macun sürüp fanı tamamen oturttuğunuzdan emin olup öyle açın.
 
Eğer yüksek MHz değerlerinde çalışıyorsa mümkün. Bende daha önce denedim. Daha BIOS'a girdiğim ilk anda 90 derecelere ulaşmıştı. (OC sonrası böyle bir şeyi denemiştim. Biraz yürek yiyip aşırı ısınma halinde sistemin kendisini kapatma becerilerine güvendim.) İşlemciyi soketinden çıkartın, yerine geri oturtun. İşlemciye ince (çok ince değil) bir termal macun sürüp fanı tamamen oturttuğunuzdan emin olup öyle açın.

Dediklerinizi uygulayacağım. 30 dk ya termal macun almaya gidiyorum.
Dediklerinizi uyguladım Cooler Master bir termal macun ve kule tipi sogutulamayacak denedim maalesef aynı sıcaklıkta sadece 5 derece fark var.
Dediklerinizi uyguladım Cooler Master bir termal macun ve kule tipi sogutulamayacak denedim maalesef aynı sıcaklıkta sadece 5 derece fark var.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı