X570-A PRO sistem uykudan uyanırken VGA ışığı yanıyor

Bay

Megapat
Daha fazla  
RAM
8x2 2400MHz Crucial Balistix
SSD veya HDD modeli
MP510 240GB SSD ve WD Blue 1TB HDD
Ekran kartı
Asus Rog Strix RX 580 8Gb OC
Anakart
Yeni anakart: MSi X 570-A Pro
İşlemci
Ryzen 7 2700X
Merhaba, bilgisayarımda anakart değiştirdim. Bilgisayar artık uykudan uyanmıyor. Ayrıca normal bir şekilde açmak istediğimde fişi söküp takmam gerekiyor. Bahsettiğim her 2 durumda da VGA ışığı sürekli bir şekilde yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Eski anakartım ASUS TUF B450 Plus modeliydi ve böyle bir sıkıntı yaşamıyordum. Yeni anakartı aldığımdan beridir bu tip bir sorun yaşıyorum. Sistemi tekrar kurarken temiz Windows kurulumu yaptım ve yeni anakarta uygun bütün driverları kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımda anakart değiştirdim. Bilgisayar artık uykudan uyanmıyor. Ayrıca normal bir şekilde açmak istediğimde fişi söküp takmam gerekiyor. Bahsettiğim her 2 durumda da VGA ışığı sürekli bir şekilde yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Eski anakartım ASUS TUF B450 Plus modeliydi ve böyle bir sıkıntı yaşamıyordum. Yeni anakartı aldığımdan beridir bu tip bir sorun yaşıyorum. Sistemi tekrar kurarken temiz Windows kurulumu yaptım ve yeni anakarta uygun bütün driverları kurdum.

ASUS'un sitesinden uygun ekran kartı sürücüsünü kurup deneyin.
Ama öncesinde otomatik sürücü güncellemesini kapatın ve DDU ile sürücü temizliği yapın.

Aynı kart var bende böyle bir durum yok.
PSU nuz nedir bu arada yazmamışsınız?

Anakartın BIOS'u güncel mi?

Anakartın BIOS'u güncel mi?
Günceldi eski nesle geçirdim yine bir şey değişmedi. Xigmatek 650w 80 Plus bir güç kaynağı kullanıyorum.
ASUS'un sitesinden uygun ekran kartı sürücüsünü kurup deneyin.
Ama öncesinde otomatik sürücü güncellemesini kapatın ve DDU ile sürücü temizliği yapın.

Aynı kart var bende böyle bir durum yok.
PSU nuz nedir bu arada yazmamışsınız?
Hocam format atıp 0dan kurulum yaptım zaten.
Eğer deneyebilirseniz GTX 1660S gibi bir kartla deneyin.
Malesef öyle bir imkanım yok hocam.

PSU kaynaklı olacağını zannetmiyorum. Muhtemelen anakart kaynaklı. Diğer ekran kartı slotunu da deneyebilirsiniz. Bir de BIOS üzerinden ErP ayarını değiştirip deneyebilirsiniz.

PSU kaynaklı olacağını zannetmiyorum. Muhtemelen anakart kaynaklı. Diğer ekran kartı slotunu da deneyebilirsiniz. Bir de BIOS üzerinden erp ayarını değiştirip deneyebilirsiniz.

ErP güç tasarrufu ile alakalı olan şey ise onu da denedim hocam. BIOS üzerinde başlangıç ayarları gibi bir sekmede "VGA ignore" diye bir şey var onu da denedim çalışmadı.

Tamamdır hocam. Diğer ekran kartı slotunu da deneyebilirsiniz. Yine de olmazsa anakarta odaklanabiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı