X570 anakart önerisi

Bütçe
2600-2800 dolaylarında benim için sınır diyebilirim
Anakartlar soğutma, O.C limitleri, uzun ömür ve ihtiyaçlarla göre belirleniyor anakart fiyatına bakarak almayın sakın.
Tam olarak bu konuda bir bilgilendirme videosu veya makale olmalı diye düşünüyorum. Hangi anakart ne amaçla alınmalı, hangi sisteme nasıl bir anakart alınırsa daha iyi sonuç elde edilir gibi.
Pek de böyle bilgilendirici bir içerik bulamadım anakart alacağım zaman.
3700X işlemci ve 2070 Super ekran kartı alacağım şu an olan borçlar hafifleyince. O zamana kadar idareten işlemci ve ekran kartı aldım. Almayı düşündüğüm işlemci ve ekran kartına uygun olabilir diye X570 bir anakart aldım. Ancak bir sorun neye göre aldım? Ben de bilmiyorum. Çok fazla video ve makaleye baktım ama bir türlü neye göre anakart seçmem gerektiğini öğrenemedim. Doğru mu anakart aldım onu da bilmiyorum.
Bilgilendirici içeriği olan bir makale, video linki varsa seve seve tavsiyenizi dinlerim.

Tam olarak bu konuda bir bilgilendirme videosu veya makale olmalı diye düşünüyorum. Hangi anakart ne amaçla alınmalı, hangi sisteme nasıl bir anakart alınırsa daha iyi sonuç elde edilir gibi.
Pek de böyle bilgilendirici bir içerik bulamadım anakart alacağım zaman.
3700X işlemci ve 2070 Super ekran kartı alacağım şu an olan borçlar hafifleyince. O zamana kadar idareten işlemci ve ekran kartı aldım. Almayı düşündüğüm işlemci ve ekran kartına uygun olabilir diye X570 bir anakart aldım. Ancak bir sorun neye göre aldım? Ben de bilmiyorum. Çok fazla video ve makaleye baktım ama bir türlü neye göre anakart seçmem gerektiğini öğrenemedim. Doğru mu anakart aldım onu da bilmiyorum.
Bilgilendirici içeriği olan bir makale, video linki varsa seve seve tavsiyenizi dinlerim.

Bunun aynısını yaşıyorum şu an hocam. Belki biraz da tasarımdır ya ROG'un X570 tasarımları çok agresif ve fütüristik özelliklerine girmeden B550 serisi biraz daha minimal. Bir ya da iki hafta içinde almak zorunda kalacağım inşallah X570e-gamimg stoklara gelir düye ümid ediyorum.

Tasarım diyorsunuz ama B550-E, Aorus Master, taichi modellerinin tasarımlarına bakmadınız sanırım.

Elbette ki baktım ama tasarım olayı kişiseldir hocam. Size güzel gözüken bana o tadı vermez biraz öyle bir durum da söz konusu. Elbette özellik olarak da bütçesel olarak da kıyasladım. Misal Aorus Master'ın VRM soğutması ROG STRIX'e göre daha iyi durumda ama görünümü beni etkilemedi biraz da bütçenin etkisi gerçi :D B-550 biraz daha minimalist bir tasarımı var bu arada yanlış anlaşılmasın kesinlikle tasarımlarına kötüdür demiyorum alıcıyı çekme mevzusundan bahsediyorum. B-550 minimal bir yapıda gösterişten uzak daha yumuşak duruyor muhtamelen de onu alacağım gibi duruyor X570 gelmez ise. ASRock ise çok daha sade gösterişten uzak bir tasarım kesinlikle kötü değil ama arz talep doğrultusunda beni çekmiyor ne yazık ki. Tabi ki özellik performans sıralamasında en yukarıda duruyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı