X570 EZ Debug CPU LED Sorunu

Fi-ToNe

Hectopat
Öncelikle herkese iyi forumlar. 2 ay önce topladığım sistem bazen açılmıyor. PC çalışıyor fakat ekranda görüntü yok. Böyle olunca anakartın üzerindeki CPU LED ışığı kırmızı ve sürekli yanıyor. Şimdi sorunu biraz daha açayım. Bilgisayar iş yerimde. Akşam PC'yi kapatıp elektrik bağlantılarını tamamen kesiyorum. Sabah gelip açtığımda da yukarıdaki sorun oluyor. Restart atınca normal bir şekilde başlıyor. PC açılınca tekrar PC'yi kapatıyorum. Elektrik bağlantıları kesiyorum ve aynı sorunu tekrar yapacak diye açıyorum ama sorunsuz bir şekilde açılıyor. Bence uzun süreli beklemelerde oluyor bu sorun. BIOS'u sıfırladım format attım ama 2-3 günde bir aynı sorun oluyor. BIOS'um ve Windows'um güncel.

Sistem: MSI X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi - Ryzen 3700X - Corsair DDR4 3600 MHz RAM 4*8: 32 GB -NVIDIA RTX2060 - High Power 1200 Watt Gold - 250 GB 970 Evo M.2 - 1 TB Intel M.2 - 3 tane HDD (1+1+2 TB)

Son düzenleyen: Moderatör:
Biostan normal m-flash güncellemesi yaptım. Parçalarla oynamak istemiyorum. Yıllardır pc kullansam da ekran kartı hariç donanım takıp çıkarmadım. Bir şeyler bozulur diye çekiniyorum açıkçası.

Anladım. O zaman donanımdan anlayan biriyle dediğim şekilde BIOS’u yeniden güncellemeni tavsiye ederim. Eğer bu şekilde de aynı hatayı alırsak donanımları tek tek teste sokmak gerekiyor. Hata alırsam buraya yazarım yine. Şimdilik herşey normal çalışıyor.

msi ing.png
8b1aad3a70f9087b0dab3afe76095707.png
msi ing 2.png

ben durumumu msi ye anlatdım dediklerini yaptım hata falan kalmadı

ben durumumu msi ye anlatdım dediklerini yaptım hata falan kalmadı

Ben de denedim. Şuana kadar belki 10 kere kapayıp açtım pcyi sıkıntısız açıldı. Normalde şimdiye kadar hata olması gerekirdi ama olmadı. İnşallah düzelmiştir ya. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Yaptığım ayarın fotosunu da atayım. Bu tür ayarlardan anlamıyorum. Bir şeyler yaptım, herhalde sorun olmadığına göre doğru yapmışımdır. :D

20200413_152139.jpg

Evet arkadaşlar. Düzeldiğinden eminim artık. Çünkü ayardan sonra en az 20 kere kapayıp açtım bilgisayarı ve sorunsuz bir şekilde açıldı. @Yakup KAHRAMAN arkadaşa bildirimi için tekrar teşekkür ederim. Sorunumuz aynıymış onunla. Çözümü de aynı oldu. 🙂

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı