X570-F vs B550-E anakart

• Konuyu başlatan vKai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 969

vKai

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Uçak Teknisyeni
Öncelikle merhaba ileriye dönük bir sistem topluyorum, normalde kafamda B550-F veya B550-E anakart modelleri vardı. Yüksek ihtimal ile E modelini alacağım ama fiyat olarak gözüme çarpan bir şeyden bahsetmek istiyorum. ASUS'un X570-F anakartı ile B550-E anakartı arasındaki fiyat farkı 70TL civarında. Sizce hangi modeli tercih etmeliyim? Benim yerimde olsanız hangi modeli tercih ederdiniz, nedenleriyle yazarsanız çok sevinirim.

x570 tuf serisi ise tercih etmemenizi öneririm, b550-E gaming ise x570 yerine tercih edebilirsiniz, asus'un rog serisi x570 alın derim eğer kararınızı x570 den yana kullanacaksanız.

B550-E'de daha fazla VRM var. Overclock yaparken daha iyi olur.

1.jpg

x570 tuf serisi ise tercih etmemenizi öneririm, b550-E gaming ise x570 yerine tercih edebilirsiniz, asus'un rog serisi x570 alın derim eğer kararınızı x570 den yana kullanacaksanız.
2 Anakart da Rog Strix serisi

2 Anakart da Rog Strix serisi
Tamam ikisi de alınabilir, rog serisi, karar senin olacaktır birbirlerine yakın, b550 daha yeni bir kart sadece, vrm kısmında biraz daha geliştirildi vs çok az farkları var fakat fiyat konusunda stok görünmüyor güncel fiyatlara başka yerlerden bakabilirsiniz. Bir de yeni çıkan ryzen işlemcilere B550 daha yenilikçi kart olduğu için daha yatkın olacağını düşünüyorum ama x570 tarafında sıkıntı olmaz en fazla bir bios güncellemesi ile amd işi bitirir.

Tamam ikisi de alınabilir, ROG serisi, karar senin olacaktır birbirlerine yakın, B550 daha yeni bir kart sadece, VRM kısmında biraz daha geliştirildi vs çok az farkları var fakat fiyat konusunda stok görünmüyor güncel fiyatlara başka yerlerden bakabilirsiniz. Bir de yeni çıkan Ryzen işlemcilere B550 daha yenilikçi kart olduğu için daha yatkın olacağını düşünüyorum ama X570 tarafında sıkıntı olmaz en fazla bir BIOS güncellemesi ile AMD işi bitirir.

Hepsiburada gibi sitelerde fiyat farkı 10TL'ye kadar düşüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı