BIOS'u varsayılan ayarlara döndürme işlemine sıfırlama diyoruz. BIOS sıfırlamak için farklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda farklı yöntemler mevcut. Yazılımsal yolla sıfırlama: Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girilir. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne...
BIOS sıfırlamayı dene bir de. Normalde BIOS güncelledikten sonra ya da yeni işlemci vs takınca otomatik sıfırlanır ama ne olur ne olmaz. 2. slota tek RAM takıp deneyebilirsin.
Pil çıkartma dahil denedim ama nafile
Arkadaşlar sorunum çözüldü...
Her ne kadar eski işlemcimin aynı setup ile sorun çıkarmasını anlamasamda, sıvı soğutma kitim montajı doğru yapılmasına rağmen kasa içerisindeki RAM lere biraz temas ettiği için ana kartı esnetiyor ve ram lerden birini (yalnızca bios ekranında) görmemesini sağlıyormuş. Ram kaynaklı bir problemin neden CPU Ledini yaktığını bilmiyorum ama kiti çıkardım sorun çözüldü.
Alakadar olan herkese teşekkür ederim.
Pil çıkartma dahil denedim ama nafile
Arkadaşlar sorunum çözüldü...
Her ne kadar eski işlemcimin aynı setup ile sorun çıkarmasını anlamasamda, sıvı soğutma kitim montajı doğru yapılmasına rağmen kasa içerisindeki RAM lere biraz temas ettiği için ana kartı esnetiyor ve ram lerden birini (yalnızca bios ekranında) görmemesini sağlıyormuş. Ram kaynaklı bir problemin neden CPU Ledini yaktığını bilmiyorum ama kiti çıkardım sorun çözüldü.
Alakadar olan herkese teşekkür ederim.