"X64 Exception Type 000000000000000D" hatası

RSTUDIOS

Kilopat
Katılım
11 Ekim 2015
Mesajlar
171
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşım torrent kurarken ne yaptı bilmiyorum fakat bu hatayı almış. Virüs bulaştırdığını düşünüyor. Baktım, aradım ama Türkçe bir kaynak bulamadım.

IMG20210827215324.jpg
 
Arkadaşım Torrent kurarken ne yaptı bilmiyorum fakat bu hatayı almış. Virüs bulaştırdığını düşünüyor. Baktım, aradım ama Türkçe bir kaynak bulamadım.

Eki Görüntüle 1150535

Hackintosh kurulmuş geçmiş olsun bilgisayarınız yazılım hatası.
Arkadaş nasıl becermiş onu? Sadece Torrent kuruyordur umarım 😅. BIOS'a veya boot device menüsüne giriliyor mu? Girilmiyorsa sanırımpek yapılabilecek bir şey yok.

Hackintosh.
Arkadaşım Torrent kurarken ne yaptı bilmiyorum fakat bu hatayı almış. Virüs bulaştırdığını düşünüyor. Baktım, aradım ama Türkçe bir kaynak bulamadım.

Eki Görüntüle 1150535

macOS kurmaya çalılşmış.
 
Hocam hayır Hackintosh ile alakalı bir şey değil bu. Hackintosh olsa kodlar böyle olmaz. Bir de Hackintosh sisteme hasar vermez.

Bilgisayarınız 32 Bit, 64 Bit yapmanız gerekir. 64 Bit yaptıktan sonra başarılı bir şekilde kurabilirsiniz.
 
Artı -1 Eksi
Bilgisayarınız 32 Bit 64 Bit yapmanız gerekir 64 Bit yapdıktan sonra başarılı bir şekilde kurabilirsizniz.(denendi)
Hocam bu çok farklı bir olay. Zaten arkadaş Hackintosh diye çıkmamış yola. Torrent diye çıkmış. Zaten virüs koysalardı Hackintosh koyacaklarını da sanmıyorum.
 
Yani hataya göre hareket edecek olursak General Protection Fault veriyor işlemci ama akıllardaki tek soru, neden? Acaba bir virüs MBR'ın veya GPT'nin üzerine mi yazdı da o kod çalışmaya çalışıyor? Belki MBR virüsü boot partition'ına kendini yazdı ama UEFI sistem olduğu için BIOS çağrıları kesemediğinden dolayı çalışmıyordur? Çok ihtimal var...

Eğer öyleyse, bu virüsü yazan ultra mega zeki (!) kardeşimi tebrik etmek istiyorum, yani QEMU ile neden test etmiyorsun ya?
 
@NovaEmirhan @453482 Arkadaşın sorununa ağırlık versek mi?
Büyük ihtimalle sağlam bir virüsü yedi, ve işletim sistemini bozdu.
Evet daha mantıklı olacak büyük ihtimalle😅. Arada kendimi kaptırıyorum. Dediğiniz gibi virüs yemiş olabilir. Ama sanki bu hatayı bir yer de daha görmüştüm ama tam hatırlamıyorum 🤔. Umarım BIOS’a girebiliyordur yoksa çok büyük bir baş ağrısı olacaktır.
 

Geri
Yukarı