X670E-A R7 9800x3D sistem için RAM önerisi

Rica ederim hiç sorun değil hocam, istediğiniz zaman yazın müsait olunca yazarım yine.

Hocam selam tekrar yeni konu açmak yerine buradan yazayım dedim. Konu bayağı sapmış gitmiş asıl mevzudan. :D X670E-A ve R7 9800x3D için en performanslı RAM öneriniz var mı? Bugün şu RAM'i düşündüm ama benim anakartım en fazla kaç MHz destekliyor emin olamadım. Birkaç yerde 7600MHz diye okudum. Size bir sorayım dedim.

G.Skill Trident Z5 48 GB DDR5 7200-36, (2x24 GB) Link atacaktım ama yasak mı bilemedim.​

Hocam, @SirSakurai

XMP / EXPO RAM önermiyorum ben hocam stabil isterseniz önerebilirim tabi Türkiye pazarında fiyatları biraz değişiyor tabi, 2x24GB olarak tam stabil çalışacak 9800X3D ile bellek bırakacağım aşağıda SPD 5600 MT/s JEDEC stantardlarında sorunsuz 7/24 yıllarca çalışacaktır hocam.

1735935026637.png

1735935004853.png

1735935042807.png

AKAKÇE

F5-6800J3446F24GX2-TZ5RK

Bu bellekleri alıp 7/24 sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz hocam, aşağıya GIGABYTE sitesinde yazan kısa bir yazı bırakacağım hocam.

EXPO/XMP'yi DDR5-5600 veya üzerinde çalıştırırken, sistemin kararlılığı AMD işlemci ve bellek modülünün yetenek marjına göre değişebilir.

EXPO/XMP'yi DDR5-6000 veya üzerinde çalıştırırken, AMD işlemci mevcut mimari sınırlaması nedeniyle bellek performansı kazancı orantılı olmayabilir.

Dosya Ekleri

• 1735935058903.png
    1735935058903.png
    7,3 KB · Görüntüleme: 22
Hocam, @SirSakurai

XMP / EXPO RAM önermiyorum ben hocam stabil isterseniz önerebilirim tabii Türkiye pazarında fiyatları biraz değişiyor tabii, 2x24 GB olarak tam stabil çalışacak 9800x3D ile bellek bırakacağım aşağıda SPD 5600 MT/s JEDEC stantardlarında sorunsuz 7/24 yıllarca çalışacaktır hocam.

Eki Görüntüle 2388229
Eki Görüntüle 2388228
Eki Görüntüle 2388230

AKAKÇE

F5-6800J3446F24GX2-TZ5RK

Bu bellekleri alıp 7/24 sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz hocam, aşağıya Gigabyte sitesinde yazan kısa bir yazı bırakacağım hocam.

EXPO/XMP'yi DDR5-5600 veya üzerinde çalıştırırken, sistemin kararlılığı AMD işlemci ve bellek modülünün yetenek marjına göre değişebilir.

EXPO/XMP'yi DDR5-6000 veya üzerinde çalıştırırken, AMD işlemci mevcut mimari sınırlaması nedeniyle bellek performansı kazancı orantılı olmayabilir.

Tamamdır hocam benim attığım RAM'in daha düşük MHz olanı önermişsiniz. Yani yüksek MHz demek stabil demek değil. Ayrıca şu an dediğim gibi Patriot 6000MHz 32 GB CL 30 RAM kullanıyorum. Sizce gerek var mı? :D

Tamamdır hocam benim attığım RAM'in daha düşük MHz olanı önermişsiniz. Yani yüksek MHz demek stabil demek değil. Ayrıca şu an dediğim gibi Patriot 6000MHz 32 GB CL 30 RAM kullanıyorum. Sizce gerek var mı? :D

Hocam size sorum olacak:

Siz ne istiyorsunuz ne yapmak istiyorsunuz bekletiniz nedir amacınız nedir bunları belirtin bana ben size cevabı vereceğim çünkü burada içinize oturmayan bir şey var sürekli sorabilirsiniz sıkıntı yok tam olarak ne istiyorsunuz?

Hocam size sorum olacak:

Siz ne istiyorsunuz ne yapmak istiyorsunuz bekletiniz nedir amacınız nedir bunları belirtin bana ben size cevabı vereceğim çünkü burada içinize oturmayan bir şey var sürekli sorabilirsiniz sıkıntı yok tam olarak ne istiyorsunuz?

Şu an bir şey istediğim yok hocam sadece sormak istemiştim. Sistemi daha performanslı bir şekilde nasıl kullanabilirim diye. :)

Şu an bir şey istediğim yok hocam sadece sormak istemiştim. Sistemi daha performanslı bir şekilde nasıl kullanabilirim diye. :)

Daha performanslı benim size önerdiğim şekilde olur hocam güvenin bana, eğer ki daha çok performans arıyorsan CPU işlemci sayısına dikkat et ve gereksiz servisleri kurmaktan çekin, sözde FPS veren 3üncü parti yazılımlar kullanma, lisanslı ürünler kullan CRACK gibi şeylerden kaçın BIOS / CHIPSET güncellemelerini takip et, DROP / SHUTTER gibi şeyler yaşamak istemiyorsan RAM PAGEFILE oranına dikkat et, DRAM olan kaliteli SSD kullanmaya bak çok şeyler var hocam buraya yazmaya kalksam inan bitmez :).

Son düzenleme:
Daha performanslı benim size önerdiğim şekilde olur hocam güvenin bana, eğer ki daha çok performans arıyorsan CPU işlemci sayısına dikkat et ve gereksiz servisleri kurmaktan çekin, sözde FPS veren 3üncü parti yazılımlar kullanma, lisanslı ürünler kullan CRACK gibi şeylerden kaçın BIOS / CHIPSET güncellemelerini takip et, DROP / SHUTTER gibi şeyler yaşamak istemiyorsan RAM PAGEFILE oranına dikkat et, DRAM olan kaliteli SSD kullanmaya bak çok şeyler var hocam buraya yazmaya kalksam inan bitmez :).

Teşekkürler hocam zaten crack gibi şeyleri asla kullanmam zira emek hırsızlığına gerek yok. Dediğiniz gibi FPS veren 3. parti uygulamaları da kullanmıyorum. Zaten yıllar sonra istediğim sistemi toplayabildiğim için sadece insan heves ediyor daha iyi olabilir mi diye.

Teşekkürler hocam zaten crack gibi şeyleri asla kullanmam zira emek hırsızlığına gerek yok. Dediğiniz gibi FPS veren 3. parti uygulamaları da kullanmıyorum. Zaten yıllar sonra istediğim sistemi toplayabildiğim için sadece insan heves ediyor daha iyi olabilir mi diye.

Rica ederim hocam,

Her zaman daha iyisi vardır hocam lakin bu bilgisayarın sonu yok yani sürekli para harcatır insana :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı