Çözüldü x870 Tomahawk sarı - kırmızı led ışığı yanıyor ve Digit 10 hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kırıkkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ev : Ryzen 9800x3D / x870 Tomahawk / 2x16GB XPG 6400 cl32 / rx 6800 / KC3000 & NV2 1TB / MSI Mag 750w / PowerBoost x-59 / Peerless Assassin 120 Se / Samsung 32" G5 165Hz

Ofis : Ryzen 5600 / b550 ds3h / Kingston 4x16 / Rx 570 4GB / Samsung Evo 500MB Sata3 SSD / Vita Tenekesi Kasa / SE224xts / Samsung 32" G5 144Hz
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Selam hocamlar,
Bir süre önce 9800x3D ve MSI 870 Tomahawk aldım.
RAM'lerim: XPG Lancer Blade RGB AX5U6400C3216g-dtlabrbk 32 GB (2x16) DDR5 6400 MHz CL32.
Gayet temiz bir kurulum yaptım.

1732302317632.jpeg

1732302334189.jpeg

1732302351356.jpeg

1732302368387.jpeg

1732302391166.jpeg

1732302422052.jpeg

En son RX6800 ekran kartını da taktım ve bilgisayarı çalıştırdım. Tek seferde hatasız PC açıldı. Buraya kadar sorun yok.
Önerildiği üzere anakartı en son çıkan BIOS'a güncelledim.
2 gün sorun çıkmadı ancak performans çok düşüktü.
CS2'de 5600 işlemci ile 70% yükte 250-350FPS alırken 9800X ile 100'lü FPS'leri görmek üzere 200-400 arası 60% yükte bir performans aldım.
Bugün PC'yi açtığımda kırmızı sarı LED'ler yanım 10 kodlu arızayı verdi. Canım sıkıldı, kapattım tekrar açtım ve PC açıldı.
Montajla ilgili bir hatam olsa bilgisayarın hiç açılmayacağını düşünüyorum.

1732302608094.jpeg

Birazdan birkaç stres testi yapacağım. Ryzen Master ana sayfa ekran görüntüsü ekliyorum.

1732302745624.png

Aklınıza gelebilecek her şeyin yardımı olabilir diye düşünüyorum.
@Teacher80

CPU-Z 5 dakikalık çok çekirdekli testi

1732303333395.png

1732303367837.png

1732303387864.png

Cinebench2024 Esnasında
1732304316778.png

Son düzenleme:
Çözüm
Anakartın kullanma kılavuzunda 10 numaralı kod için:
PEI Core is started
diyor. İnternette arıyorum bu ne anlama geliyor diye.
Bu arada anakartta kırmızı ile yuvarlak içine aldığım yere güç vermeni öneririm:
ekran kartı güç.jpg

Ardından ekran kartının iyi oturup oturmadığına ve M2 SSD'nin iyi oturup oturmadığına bak, en garantisi sök tak.

Çözmüşler:
Bios update sonrası eski biostan artıklar kalıyormuş. Kasa arkasındaki Clear Cmos tuşuna basıp mevcut biosu tertemiz etmişler.

Yazılanlardan özetler:
CMOS temizlemeye ihtiyaç duyduğunu söyleyebilirim. Şimdi iyi çalışıyor.
Şimdi gayet iyi çalışıyor. Sonunda CMOS'a dönüştü ve bilgisayarın arkasına uzanıp sıfırlamak için CMOS düğmesine bastım. Bunu yaklaşık üç farklı kez yapmam gerekti. Çok garip. Onsuz bir karta sahip olmayı hayal edemiyorum. Kartı gerçekten beğendim.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'inden ve işlemcinden ideal performans için birkaç tarif atacağım. Bende işe yaradı:
Açıklama için teşekkürler peki Ryzen 9 9950X işlemci için hangi anakartı tavsiye edersin iyi bir şekilde beslemesi bana yetiyor demiyorum işlemcim süper bir şekilde çalışsın randumanlı çalışsın yeter benim için size bırakıyorum ama sizden ricam kafanızda göre tavsiye vermeyin tavsiye ettiğiniz anakartı sadece ben değil başkasıda yararlansın böyle bir işlemci elinizde olsa hangi anakartı seçerdiniz. Tabii ki de bütçede önemli kiminin bütçesi üst düzey anakarta yetmeyebilir bazılarının yetiyor olabilir.

Vallahi benim 15k bütçem var düzgün bir anakart bulamadım daha :D

Açıklama için teşekkürler peki Ryzen 9 9950X işlemci için hangi anakartı tavsiye edersin iyi bir şekilde beslemesi bana yetiyor demiyorum işlemcim süper bir şekilde çalışsın randumanlı çalışsın yeter benim için size bırakıyorum ama sizden ricam kafanızda göre tavsiye vermeyin tavsiye ettiğiniz anakartı sadece ben değil başkasıda yararlansın böyle bir işlemci elinizde olsa hangi anakartı seçerdiniz. Tabikide bütçede önemli kiminin bütçesi üst düzey anakarta yetmeye bilir bazılarının yetiyor olabilir.

Benim tavsiyem 9800x3D için. 9800x3D'nin en yüksek çektiği güç 170W sizin işlemcinin tabanından başlıyor 230W ye kadar gidiyor. Kullanmadığım çoğu şey için tavsiyede bulunmuyorum 9800x3D için b850'ler iş görür ancak şimdi siz gidip 9950X ile CPU yapay zeka çalıştırıp 16 çekirdeği 100% kullanırsanız işin rengi değişir.

Ama atışımızı kullanalım bakalım :

b850m-plus-wifi üstünde 14+2+1 = 17 faz var. Bunların hepsi 80 Amperlik.
x870-p prime wifi üstünde yine aynı faz beslemesi var. 14 Vcore 80A 2 Soc 80A 1 Misc 80A.

Bu iki anakartta güç olarak aynı tatminkar durumda en azından kağıt üstünde.

Olaya bir başka boyuttan bakalım. Mesela ben 5600x ile 5600 aynı fiyat olduğu dönemde 5600 daha sonra çıktığı için onu tercih ettim. Belki üretim aşamasında 5600x de olan hatalar düzeltilmiştir diye.

Anakart içinde aynı perspektiften bakıyorum. ARGE'ler ne zaman geliştirmeye başlamıştır bilmiyorum ama çıkış tarihi olarak B850 9000 serisi işlemci çıktıktan 3 ay sonra çıktı neredeyse. PCB tasarımı yaparlarken eski hatalarından ders almışlardır diye düşünüyorum. Kısaca ben hep güncel ata oynuyorum.

x870 chipset b850 chipsetten ne kadar üstündür ? Daha fazla USB ve m2 bağlamak için ? Bunlara ne kadar ihtiyaç var. Zaten ihtiyaç çok fazla depolama ve USB aygıt gerektiriyorsa x870E seçmek en mantıklısı. Bir tanıdığım var. Mobese kamera ve drone görüntüleriyle görüntü işleme yapıp trafik tahminiyle, trafik ışlığı süreleri, yolların şerit sayısı ve şerit genişliği ile ilgili araştırma yapıyor. Bu adamda şu an en az 2-4TB lik 20 tane harici SSD disk var. Faturasını görmüştüm. Bu adama lazımdır.

Fiyat olarak gigabytenin 11bin liraya x870 kartı var.
Asusun yine aynı fiyata b850 kartı var.
Elimdeki x870 üstünde kullanmayacağım pci slotlar var.
2 tane gen 5 m2 slot 2 tane gen4 m2 slot var. Bu gen 4 slotlardan biri de 32gbps lik. 64 değil.
Bana lazım olan 1 tane gen 5 slot o da ilerde 1 tane gen5 m2 alırsam sistem diski olarak lazım.
Ayrıca m2 slotlarımın sonuncusunu kullanırsam usb4.0 iptal etmem gerek.
B850 kartın üstünde ekran kartı için kullanılacak pcie 5.0 x16 slottan başka birde 4.0 x1 slot var.
B850 kartta 1 tane gen 5x4 m2, 2 tane gen 4 slot var. ikisi de x4.

Kısaca fiyat ve x870 veya b850 olması çok şeyi belirlemiyor. Bana b850 kartta yeterdi. Besleme olarak sana da yeteceğini düşünüyorum. Zaten SSD diskler çok pahalı ve ısınmadan dolayı ben gen5 m2'lerden korkuyorum. Anakarta çok fazla m.2 disk takmaya gerekte görmüyorum. Çok depolanacak bir dosyam varsa harici disk kullanıyorum. USB C bir diskim var 1GB/sn transfer yapıyor. Ekim ayında 4300TL'ye almışım. Yedekleyeceklerimi ona atıyorum. İlerde 2TB Furry veya KC3000 alıp mevcut KC3000 1TB mi ikinci diske atıp elimde NV2 1TB'yi iş yeri bilgisayarına götüreceğim. Yani bana aslında 2 tane sağlam gen4 x4 m.2 slotu yetiyor. Çok büyük dosyalarla haşır neşir olmuyorum. Kullandığım en baba program matlab onunda açılış hızı için gen4x4 diskimin hızı gayet tatminkar.

Ben son yaşadığım faciadan sonra sorunsuzluğu ön plana aldım. Araştırmak forumlara bakmak gerek. Gidip biostar b850 alırım demiyorum. Yorumlarına bakıp detaylarına bakıp asus b850 değerlendirilir diyorum. İlla x870 olacaksa 11bin liraya gigabyte da var.

VRM soğutmasına gelecek olursak ben yeteri kadar soğutulacağını düşünüyorum. VRM soğutması yetersiz olupta powermos yakan hiç görmedim.

Şu an sahibi olmadığım bir malı araştırıp yorumları okumayacağım. Ben zamanında çaresiz x870 almak zorunda kaldım. x670'nin azıcık firmware güncellenmiş hali olduğunu da biliyordum. Şu an olsa b850 ile devam ederdim.

OC konusunda iki kartında aynı gücü verdiğini biliyoruz. Benim kullandığım programlar 16 çekirdek kullanamıyor. En çok çekirdeği oyunlarda kullanıyorum onlarda da 30% işlemci kullanımı aştığını görmedim 9800x3D'nin. 9950X farklı boyutta 2 katı çekirdeğe sahip nerdeyse 2 katı güç çeken bir işlemci. Enteresan şekilde ikisi de aynı fiyatta. 9800x3D değil 9950X sahibi de olsam eğer şu an ki deneyimimle alacak olsam b850 alırdım. Hangi marka ve model olacağına da kullanıcı deneyimlerine bakar alırdım.

Benim tavsiyem 9800x3D için. 9800x3D'nin en yüksek çektiği güç 170W sizin işlemcinin tabanından başlıyor 230W ye kadar gidiyor. Kullanmadığım çoğu şey için tavsiyede bulunmuyorum 9800x3D için b850'ler iş görür ancak şimdi siz gidip 9950X ile CPU yapay zeka çalıştırıp 16 çekirdeği 100% kullanırsanız işin rengi değişir.

Ama atışımızı kullanalım bakalım :

b850m-plus-wifi üstünde 14+2+1 = 17 faz var. Bunların hepsi 80 Amperlik.
x870-p prime wifi üstünde yine aynı faz beslemesi var. 14 Vcore 80A 2 Soc 80A 1 Misc 80A.

Bu iki anakartta güç olarak aynı tatminkar durumda en azından kağıt üstünde.

Olaya bir başka boyuttan bakalım. Mesela ben 5600x ile 5600 aynı fiyat olduğu dönemde 5600 daha sonra çıktığı için onu tercih ettim. Belki üretim aşamasında 5600x de olan hatalar düzeltilmiştir diye.

Anakart içinde aynı perspektiften bakıyorum. ARGE'ler ne zaman geliştirmeye başlamıştır bilmiyorum ama çıkış tarihi olarak B850 9000 serisi işlemci çıktıktan 3 ay sonra çıktı neredeyse. PCB tasarımı yaparlarken eski hatalarından ders almışlardır diye düşünüyorum. Kısaca ben hep güncel ata oynuyorum.

x870 chipset b850 chipsetten ne kadar üstündür ? Daha fazla USB ve m2 bağlamak için ? Bunlara ne kadar ihtiyaç var. Zaten ihtiyaç çok fazla depolama ve USB aygıt gerektiriyorsa x870E seçmek en mantıklısı. Bir tanıdığım var. Mobese kamera ve drone görüntüleriyle görüntü işleme yapıp trafik tahminiyle, trafik ışlığı süreleri, yolların şerit sayısı ve şerit genişliği ile ilgili araştırma yapıyor. Bu adamda şu an en az 2-4TB lik 20 tane harici SSD disk var. Faturasını görmüştüm. Bu adama lazımdır.

Fiyat olarak gigabytenin 11bin liraya x870 kartı var.
Asusun yine aynı fiyata b850 kartı var.
Elimdeki x870 üstünde kullanmayacağım pci slotlar var.
2 tane gen 5 m2 slot 2 tane gen4 m2 slot var. Bu gen 4 slotlardan biri de 32gbps lik. 64 değil.
Bana lazım olan 1 tane gen 5 slot o da ilerde 1 tane gen5 m2 alırsam sistem diski olarak lazım.
Ayrıca m2 slotlarımın sonuncusunu kullanırsam usb4.0 iptal etmem gerek.
B850 kartın üstünde ekran kartı için kullanılacak pcie 5.0 x16 slottan başka birde 4.0 x1 slot var.
B850 kartta 1 tane gen 5x4 m2, 2 tane gen 4 slot var. ikisi de x4.

Kısaca fiyat ve x870 veya b850 olması çok şeyi belirlemiyor. Bana b850 kartta yeterdi. Besleme olarak sana da yeteceğini düşünüyorum. Zaten SSD diskler çok pahalı ve ısınmadan dolayı ben gen5 m2'lerden korkuyorum. Anakarta çok fazla m.2 disk takmaya gerekte görmüyorum. Çok depolanacak bir dosyam varsa harici disk kullanıyorum. USB C bir diskim var 1GB/sn transfer yapıyor. Ekim ayında 4300TL'ye almışım. Yedekleyeceklerimi ona atıyorum. İlerde 2TB Furry veya KC3000 alıp mevcut KC3000 1TB mi ikinci diske atıp elimde NV2 1TB'yi iş yeri bilgisayarına götüreceğim. Yani bana aslında 2 tane sağlam gen4 x4 m.2 slotu yetiyor. Çok büyük dosyalarla haşır neşir olmuyorum. Kullandığım en baba program matlab onunda açılış hızı için gen4x4 diskimin hızı gayet tatminkar.

Ben son yaşadığım faciadan sonra sorunsuzluğu ön plana aldım. Araştırmak forumlara bakmak gerek. Gidip biostar b850 alırım demiyorum. Yorumlarına bakıp detaylarına bakıp asus b850 değerlendirilir diyorum. İlla x870 olacaksa 11bin liraya gigabyte da var.

VRM soğutmasına gelecek olursak ben yeteri kadar soğutulacağını düşünüyorum. VRM soğutması yetersiz olupta powermos yakan hiç görmedim.

Şu an sahibi olmadığım bir malı araştırıp yorumları okumayacağım. Ben zamanında çaresiz x870 almak zorunda kaldım. x670'nin azıcık firmware güncellenmiş hali olduğunu da biliyordum. Şu an olsa b850 ile devam ederdim.

OC konusunda iki kartında aynı gücü verdiğini biliyoruz. Benim kullandığım programlar 16 çekirdek kullanamıyor. En çok çekirdeği oyunlarda kullanıyorum onlarda da 30% işlemci kullanımı aştığını görmedim 9800x3D'nin. 9950X farklı boyutta 2 katı çekirdeğe sahip nerdeyse 2 katı güç çeken bir işlemci. Enteresan şekilde ikisi de aynı fiyatta. 9800x3D değil 9950X sahibi de olsam eğer şu an ki deneyimimle alacak olsam b850 alırdım. Hangi marka ve model olacağına da kullanıcı deneyimlerine bakar alırdım.
@Antor ben b850 almaya karar verdim fakat henüz yeni bir chipset olduğu için forumlarda az kullanan var, sanırım biraz daha araştırmak, beklemek lazım

Asus B850E Mini ITX
Burada itx versiyonu övülmüş

Bugün yine bilgisayar açılmadı. Tek farklı şey anakartın arkasında direkt işlemciye bağlı bir tane USB A bir tane de USB C portuna fare ve kulaklığın dongle cihazlarını bağlamaktı. Tekniker arkadaşın bu durumda önerdiği gibi PSU'dan anakarta giden tüm güç kablolarını söktüm. Molex ile güç alan bir fan almıştım onu molex kablo ile PSU'ya taktım. Sonra 24 pin anakart güç kablosunu PSU'ya taktım ve 24 pin kablosunun boşta olan diğer ucunda ilgili iki pin deliğini ataç ile devreyi tamamlatıp PSU'yu çalıştırdım. Fan çalıştı. Buradan da açılmama sorununun anakartla ilgili olduğunu kesinleştirdim.
Önerim MSI MAG X870 anakarttan, mümkünse bu nesildeki MSI anakartlardan uzak durun.

Bugün yine bilgisayar açılmadı. Tek farklı şey anakartın arkasında direkt işlemciye bağlı bir tane USB A bir tane de USB C portuna fare ve kulaklığın dongle cihazlarını bağlamaktı. Tekniker arkadaşın bu durumda önerdiği gibi PSU'dan anakarta giden tüm güç kablolarını söktüm. Molex ile güç alan bir fan almıştım onu molex kablo ile PSU'ya taktım. Sonra 24 pin anakart güç kablosunu PSU'ya taktım ve 24 pin kablosunun boşta olan diğer ucunda ilgili iki pin deliğini ataç ile devreyi tamamlatıp PSU'yu çalıştırdım. Fan çalıştı. Buradan da açılmama sorununun anakartla ilgili olduğunu kesinleştirdim.
Önerim MSI MAG X870 anakarttan, mümkünse bu nesildeki MSI anakartlardan uzak durun.

Kurulumu yaptığım arkadaşların MSI b650 kartlarda sorun vardı bunu biliyordum ama chipset değişince durum düzelir sanıyordum. Ben MSI markasını sildim artık. Bundan sonra kaç bilgisayar daha alırım bilmem ama MSI görünce kaçacağım.

Gigabyte b550 ds3h kartlı bilgisayara telefonu bağladığımda hiç kesinti olmuyor. MSI x870 karta bağladığımda ya çalışmıyor ya dosya aktarırken kesiliyor. Hem USB C hem A problem yaşıyorum.

Özet : MSI x870 kronik problemleri olan bir kart. Daha bluetooth ve wifi denemedim bile.

Kurulumu yaptığım arkadaşların MSI b650 kartlarda sorun vardı bunu biliyordum ama chipset değişince durum düzelir sanıyordum. Ben MSI markasını sildim artık. Bundan sonra kaç bilgisayar daha alırım bilmem ama MSI görünce kaçacağım.
Geçtiğimiz yıllarda Asus da patlamıştı anakart mevzusunda. Intel 7700, 9700 gibi işlemci platformlarında elektrik gidip gelmesinde bios sıfırlanma mevzusu vardı. Bios pili değiştirmek filan hikaye idi. Servis de kabul etmiyordu. Bunu yaşayan kişilerden biri de Hero serisi anakart sahibi idi.
Anlaşılan bu büyük markalar burnundan kıl aldırmıyor.
Yaşadığım rastgele sorunu hiçbir servise veya tüketici hakem heyetine ispat edemem. Tek yapmam gereken şimdilik bu işlemciye direkt bağlı portları kullanmamak. Yine yaşanırsa sorun başka bir şeydir ve anakartı satarım artık, satarken de bunu vurgularım ilanda. Öğretmenim ve bazen acil çıktı vs. almam gerekebiliyor. Anakartın keyfini bekleyemem malesef. Geçen ay arkadaşım tapu ile ilgili bir başvuru yapacak E-Devlet'ten. Deprem bölgesindeyiz. Rezerv alanla ilgili iş yerleri yıkılmıştı ve bir başvurunun son günleriydi. Güvenliği sağlam bir bilgisayardan giriş yapması lazımdı. Telefonla olmuyordu. Adam geldi, açılmadı yine. Aksi gibi yarım saat uğraştım açılmadı. Adam dedi açılınca haber ver gelirim.
Gerçekten insanı mağdur ediyorlar.

Geçtiğimiz yıllarda Asus da patlamıştı anakart mevzusunda. Intel 7700, 9700 gibi işlemci platformlarında elektrik gidip gelmesinde bios sıfırlanma mevzusu vardı. Bios pili değiştirmek filan hikaye idi. Servis de kabul etmiyordu. Bunu yaşayan kişilerden biri de Hero serisi anakart sahibi idi.
Anlaşılan bu büyük markalar burnundan kıl aldırmıyor.
Yaşadığım rastgele sorunu hiçbir servise veya tüketici hakem heyetine ispat edemem. Tek yapmam gereken şimdilik bu işlemciye direkt bağlı portları kullanmamak. Yine yaşanırsa sorun başka bir şeydir ve anakartı satarım artık, satarken de bunu vurgularım ilanda. Öğretmenim ve bazen acil çıktı vs. almam gerekebiliyor. Anakartın keyfini bekleyemem malesef. Geçen ay arkadaşım tapu ile ilgili bir başvuru yapacak E-Devlet'ten. Deprem bölgesindeyiz. Rezerv alanla ilgili iş yerleri yıkılmıştı ve bir başvurunun son günleriydi. Güvenliği sağlam bir bilgisayardan giriş yapması lazımdı. Telefonla olmuyordu. Adam geldi, açılmadı yine. Aksi gibi yarım saat uğraştım açılmadı. Adam dedi açılınca haber ver gelirim.
Gerçekten insanı mağdur ediyorlar.

Bu konuyu aslında şu fenomenlere anlatsak bizi duysalar dillendirseler iyi olacak. Paramızla rezalet yaşıyoruz. Bende usb kulaklık var çok sök tak yapıyorum taşıyorum ev iş arası. Portlardan birine takınca 10-15 dakika içinde mikrofon sesi bozuluyor bildiğin cızırtı gidiyor karşı tarafa. Google meet ve zoom toplantılarında mikrofonumu kapatıyorlar artık.

Bu konuyu aslında şu fenomenlere anlatsak bizi duysalar dillendirseler iyi olacak. Paramızla rezalet yaşıyoruz. Bende usb kulaklık var çok sök tak yapıyorum taşıyorum ev iş arası. Portlardan birine takınca 10-15 dakika içinde mikrofon sesi bozuluyor bildiğin cızırtı gidiyor karşı tarafa. Google meet ve zoom toplantılarında mikrofonumu kapatıyorlar artık.
Biraz önce bilgisayarı yeniden başlattım. RAM hatası verdi. RAM'in birini gördü ama hata vererek. Biosta ErP'yi açıp dahili ekran kartını disable seçtim. Yeniden başlatma sebedim harici ekran kartı olduğu halde onboard ekran kartının da driverını indirmeye çalışması idi.

Biraz önce bilgisayarı yeniden başlattım. RAM hatası verdi. RAM'in birini gördü ama hata vererek. BIOS'ta ErP'yi açıp dahili ekran kartını disable seçtim. Yeniden başlatma sebedim harici ekran kartı olduğu halde onboard ekran kartının da driverını indirmeye çalışması idi.

Ne bir tür hata aldın daha önce Tomahawk X870 kullandım bende bu şekil RAM hatası aldım bilgisayarda 32 GB RAM vardı bilgisayarı kapatıp 2 saatlik işim vardı geldim açtım bilgisayarda RAM 16 GB gösterdi CPU Z programını açtım orada da 16 GB gösteriyordu ben RAM'ları 2 ve 4 portlarına Dual olarak takmıştım 4. port kendini pasif yapmıştı saçma bir sorun. Şimdi anakart arıyorum şu an B850 de sorun var mı yok mu araştırıp öyle alacağım son çarem ya MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi şu an sorunsuz anakart oda 20 bin civarında satılıyor ya da ASUS ROG B850 yongali kart alacağım bıktım harbiden anakart kısmında.

Bugün yine bilgisayar açılmadı. Tek farklı şey anakartın arkasında direkt işlemciye bağlı bir tane USB'a bir tane de USB C portuna fare ve kulaklığın dongle cihazlarını bağlamaktı. Tekniker arkadaşın bu durumda önerdiği gibi PSU'dan anakarta giden tüm güç kablolarını söktüm. Molex ile güç alan bir fan almıştım onu Molex kablo ile PSU'ya taktım. Sonra 24 pin anakart güç kablosunu PSU'ya taktım ve 24 pin kablosunun boşta olan diğer ucunda ilgili iki pin deliğini ataş ile devreyi tamamlatıp PSU'yu çalıştırdım. Fan çalıştı. Buradan da açılmama sorununun anakartla ilgili olduğunu kesinleştirdim.

Daha dün sipariş verdim MSI MAG X870 Tomahawk ve 7800x3D. İptal mi etsem hocam ne yapayım? Bayağı üzücü bu durum herkes için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı