Çözüldü x870 Tomahawk sarı - kırmızı led ışığı yanıyor ve Digit 10 hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Antor

Gigapat
Yer
Kırıkkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ev : Ryzen 9800x3D / x870 Tomahawk / 2x16GB XPG 6400 cl32 / rx 6800 / KC3000 & NV2 1TB / MSI Mag 750w / PowerBoost x-59 / Peerless Assassin 120 Se / Samsung 32" G5 165Hz

Ofis : Ryzen 5600 / b550 ds3h / Kingston 4x16 / Rx 570 4GB / Samsung Evo 500MB Sata3 SSD / Vita Tenekesi Kasa / SE224xts / Samsung 32" G5 144Hz
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Selam hocamlar,
Bir süre önce 9800x3D ve MSI 870 Tomahawk aldım.
RAM'lerim: XPG Lancer Blade RGB AX5U6400C3216g-dtlabrbk 32 GB (2x16) DDR5 6400 MHz CL32.
Gayet temiz bir kurulum yaptım.

1732302317632.jpeg

1732302334189.jpeg

1732302351356.jpeg

1732302368387.jpeg

1732302391166.jpeg

1732302422052.jpeg

En son RX6800 ekran kartını da taktım ve bilgisayarı çalıştırdım. Tek seferde hatasız PC açıldı. Buraya kadar sorun yok.
Önerildiği üzere anakartı en son çıkan BIOS'a güncelledim.
2 gün sorun çıkmadı ancak performans çok düşüktü.
CS2'de 5600 işlemci ile 70% yükte 250-350FPS alırken 9800X ile 100'lü FPS'leri görmek üzere 200-400 arası 60% yükte bir performans aldım.
Bugün PC'yi açtığımda kırmızı sarı LED'ler yanım 10 kodlu arızayı verdi. Canım sıkıldı, kapattım tekrar açtım ve PC açıldı.
Montajla ilgili bir hatam olsa bilgisayarın hiç açılmayacağını düşünüyorum.

1732302608094.jpeg

Birazdan birkaç stres testi yapacağım. Ryzen Master ana sayfa ekran görüntüsü ekliyorum.

1732302745624.png

Aklınıza gelebilecek her şeyin yardımı olabilir diye düşünüyorum.
@Teacher80

CPU-Z 5 dakikalık çok çekirdekli testi

1732303333395.png

1732303367837.png

1732303387864.png

Cinebench2024 Esnasında
1732304316778.png

Son düzenleme:
Çözüm
Anakartın kullanma kılavuzunda 10 numaralı kod için:
PEI Core is started
diyor. İnternette arıyorum bu ne anlama geliyor diye.
Bu arada anakartta kırmızı ile yuvarlak içine aldığım yere güç vermeni öneririm:
ekran kartı güç.jpg

Ardından ekran kartının iyi oturup oturmadığına ve M2 SSD'nin iyi oturup oturmadığına bak, en garantisi sök tak.

Çözmüşler:
Bios update sonrası eski biostan artıklar kalıyormuş. Kasa arkasındaki Clear Cmos tuşuna basıp mevcut biosu tertemiz etmişler.

Yazılanlardan özetler:
CMOS temizlemeye ihtiyaç duyduğunu söyleyebilirim. Şimdi iyi çalışıyor.
Şimdi gayet iyi çalışıyor. Sonunda CMOS'a dönüştü ve bilgisayarın arkasına uzanıp sıfırlamak için CMOS düğmesine bastım. Bunu yaklaşık üç farklı kez yapmam gerekti. Çok garip. Onsuz bir karta sahip olmayı hayal edemiyorum. Kartı gerçekten beğendim.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'inden ve işlemcinden ideal performans için birkaç tarif atacağım. Bende işe yaradı:
Daha dün sipariş verdim MSI MAG X870 Tomahawk ve 7800x3D. İptal mi etsem hocam ne yapayım? Bayağı üzücü bu durum herkes için.

İptal et pişman olmazsın hiç gecikmeden iade et saçma sapan problemler yaşarsın işin içinden çıkamazsın. Bende kullandım anakartı sinirden kırmadığım kaldı onu da yapacaktım.

İptal et pişman olmazsın hiç gecikmeden iade et saçma sapan problemler yaşarsın işin içinden çıkamazsın. Bende kullandım anakartı sinirden kırmadığım kaldı onu da yapacaktım.

Kurulumu yaptıktan sonra iade edebiliyor muyum acaba? Ya çok büyük beklenti ile aldım. İade etsem ne alacağım o da meçhul.

Kurulumu yaptıktan sonra iade edebiliyor muyum acaba? Ya çok büyük beklenti ile aldım. İade etsem ne alacağım o da meçhul.

14 günlük yasal hakkınız var anakartı dikkatlice söküp anakartı temiz bir şekilde silin ıslak mendil ile sonra kuru bez olur ama tüylü olmasın statik elektrik yapmasın kutusuna bırakıp iade edin.

Ocak ayında tüketici hakları ile ilgili yasada değişiklik oldu. Biz tüketicilere olumlu manada değişiklikler oldu. Güncel haklara bakmak lazım.

Alacağınız anakartın sitesine bakın. İşlemcinizi destekleyen beta olmayan bios varsa MSI marka alın derdim normalde ama MSI çakalları bioslarından beta ibarelerini sildiler bu anakart için. Diğer MSI anakartlarda da durum nasıl bilmiyorum. O sebeple Asus veya Gigabyte anakartlara yönelin bence. Asus bazı anakartlarında AMD'nin yolladığı bioslardaki hataları bile düzelterek verebiliyor. Bu X800 anakartlarda öncelik Asus marka anakart olmalı bence.

Ocak ayında tüketici hakları ile ilgili yasada değişiklik oldu. Biz tüketicilere olumlu manada değişiklikler oldu. Güncel haklara bakmak lazım.

Alacağınız anakartın sitesine bakın. İşlemcinizi destekleyen beta olmayan BIOS varsa MSI marka alın derdim normalde ama MSI çakalları bioslarından beta ibarelerini sildiler bu anakart için. Diğer MSI anakartlarda da durum nasıl bilmiyorum. O sebeple ASUS veya Gigabyte anakartlara yönelin bence. ASUS bazı anakartlarında AMD'nin yolladığı BIOS'lardaki hataları bile düzelterek verebiliyor. Bu X800 anakartlarda öncelik ASUS marka anakart olmalı bence.

Tamamdır eğer ben de sıkıntı yaşarsam ASUS kartlara yönelirim o zaman. Umarım sorun çıkmaz. Hayırlısı artık

Sipariş aşamasındayken iptal et kurtulabildiğin kadar erken kurtul derim.

Ne bir tür hata aldın daha önce Tomahawk X870 kullandım bende bu şekil RAM hatası aldım bilgisayarda 32 GB RAM vardı bilgisayarı kapatıp 2 saatlik işim vardı geldim açtım bilgisayarda RAM 16 GB gösterdi CPU Z programını açtım orada da 16 GB gösteriyordu ben RAM'ları 2 ve 4 portlarına Dual olarak takmıştım 4. port kendini pasif yapmıştı saçma bir sorun. Şimdi anakart arıyorum şu an B850 de sorun var mı yok mu araştırıp öyle alacağım son çarem ya MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi şu an sorunsuz anakart oda 20 bin civarında satılıyor ya da ASUS ROG B850 yongali kart alacağım bıktım harbiden anakart kısmında.

Dostum MSI'dan uzak durmak gerek. x870E kullanan aldım diyen fenomenler var ağızlarını bıçak açmıyor. Görünen o ki aynısının laciverti. Soru sorunca acayip hareketler yapıyorlar. Bir tanesi benim yorumları gizlemiş kanalında o derece.

MSI karalama kampanyası yapmıyoruz ama bu adamların b650 den x870'e kartlarının hiçbirine güvenmiyorum. x870 üst sınıftır dedim güvendim başıma bela aldım.

Şu sıralar borç batağında olmasam bitane b850 alıp, x870 anakartı söküp üstüne benzin döküp yakacağım, küllerini uçan rüzgarda savuracağım. O derece sinirliyim.

Sipariş aşamasındayken iptal et kurtulabildiğin kadar erken kurtul derim.

Dostum MSI'dan uzak durmak gerek. X870e kullanan aldım diyen fenomenler var ağızlarını bıçak açmıyor. Görünen o ki aynısının laciverti. Soru sorunca acayip hareketler yapıyorlar. Bir tanesi benim yorumları gizlemiş kanalında o derece.

MSI karalama kampanyası yapmıyoruz ama bu adamların B650'den X870'e kartlarının hiçbirine güvenmiyorum. X870 üst sınıftır dedim güvendim başıma bela aldım.

Şu sıralar borç batağında olmasam bir tane B850 alıp, X870 anakartı söküp üstüne benzin döküp yakacağım, küllerini uçan rüzgarda savuracağım. O derece sinirliyim.

Peki MSI iptal edip aynı klasmanda hangi ASUS kartı almalıyım? Öneriniz var mı? Olmadı gelir gelmez iade edeyim hiç açmadan.

Peki MSI iptal edip aynı klasmanda hangi ASUS kartı almalıyım? Öneriniz var mı? Olmadı gelir gelmez iade edeyim hiç açmadan.

Yukarda da dediğim gibi şimdiki aklım olsa gider asus b850 kartların yorumlarına özellikle varsa asus forumlarına yoksa reddit bakarım. Sorun yoksa alırım.

Daha dün sipariş verdim MSI MAG X870 Tomahawk ve 7800x3D. İptal mi etsem hocam ne yapayım? Bayağı üzücü bu durum herkes için.
İptal et anakartı. Asus B850 Plus Wifi al. Şuan en stabil kart o, hiç sıkıntı yaşayan yok internette

Günlerdir aynı konudan bahseden en az 100 kişi gördüm. Ne kadar AMD piyasaya hükmetse de, şu 9000 serisi AMD işlemcilerde yaşanan anakart sorunlarının 1/10'u 20 yıldır Intelde yaşanmadı dostlar.

İptal et anakartı. Asus B850 Plus Wifi al. Şuan en stabil kart o, hiç sıkıntı yaşayan yok internette

Günlerdir aynı konudan bahseden en az 100 kişi gördüm. Ne kadar AMD piyasaya hükmetse de, şu 9000 serisi AMD işlemcilerde yaşanan anakart sorunlarının 1/10'u 20 yıldır Intelde yaşanmadı dostlar.
Bu arada ASUS ROG B850 felan da alayım deme, ses kartı sorunu kronik bir anakart. TUF B850 al geç. Hiç düşünme bile, fiyatı pahalı olan anakartların alayı sorunlu AM5 sokette

Son düzenleme:
İptal et anakartı. ASUS B850 Plus Wi-Fi al. Şu an en stabil kart O, hiç sıkıntı yaşayan yok internette.

Günlerdir aynı konudan bahseden en az 100 kişi gördüm. Ne kadar AMD piyasaya hükmetse de, şu 9000 serisi AMD işlemcilerde yaşanan anakart sorunlarının 1/10'u 20 yıldır Intel'de yaşanmadı dostlar.

Bu arada ASUS ROG B850 falan da alayım deme, ses kartı sorunu kronik bir anakart. TUF B850 al geç. Hiç düşünme bile, fiyatı pahalı olan anakartların alayı sorunlu AM5 sokette.

Çok enteresan ASUS alanlar da şikayetçi ama ASRock şikayeti yok. Bakıyorum hem Reddit hem yabancı teknoloji forumlarına. 1 tane ASRock şikayeti yok. Seat'ın VW'nin alt grubu olması gibi ASRock'ta ASUS'un alt grubu. Ben anlayamadım çözemedim haftada 3-5 defa sövdürtüyor. Artık çözüm aramıyorum. Yeni BIOS güncellemesi gelir yüklerim, yeni sorunlar gelir böyle devam eder... Orijinal ilk geldiği BIOS'u denemeden yüklemiştim yeni AGESA lazım diye. Muhtemelen onda da sorun vardı.

ASUS alanlar hangi konuda şikayetçi ASUS'ta ne gibi sorun veya sorunlar oluyor.

Geri
Yukarı